| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Αλέξανδρε ουδείς αλάνθαστος. Να είσαι καλά και καλή συνέχεια. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γιώργο!! Κώδικας: Private Sub Text2_AfterUpdate()
'Κώδικας για να κάνει ανανέωση το πλαίσιο κειμένου για την αντικατάσταση του (σ) σε (ς) τελικό
Dim s As String, EndChars As Variant, i As Long, P As Variant
If Nz(Me.Text2, "") <> "" Then
s = Trim(Me.Text2) & ""
'Χαρακτήρες μετά από μία λέξη
EndChars = Array(",", ".", ";", ":", "·", " ")
For i = 0 To UBound(EndChars)
s = Replace(s, "σ" & EndChars(i), "s" & EndChars(i))
Next
Me.Text2 = s
End If
If Nz(Me.Text2, "") <> "" Then
P = Split(Trim(Me.Text2), ".")
For i = 0 To UBound(P)
P(i) = Trim(P(i))
If Len(P(i)) > 1 Then
P(i) = UCase(Left(P(i), 1)) & Mid(P(i), 2)
Else
P(i) = UCase(P(i))
End If
Next
Me.Text2 = Join(P, ". ")
'SmallToCapital = Join(P, ". ")
''Replace(UCase([Textbox2]);"ς";"Σ")
End If
End Sub
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα. Δε μπορώ να καταλάβω τη λογική της ενσωμάτωσης. Αν επιδιώκουμε τη μετατροπή σε κεφαλαία ενός κειμένου, αυτό μπορεί να γίνει με μία γραμμή κώδικα. Γιατί να προηγηθούν άλλες άχρηστες μετατροπές; |
|
| |||
| |||
|
Σωστά έχεις δίκαιο γιατί να κάνει αυτά τα προηγούμενα.Οπότε για τα κεφαλαία τι κώδικα θα χρησιμοποιήσω;Ο λόγος που θέλω να κάνω αυτό είναι ότι σε μια μετατροπή κειμένου να κάνει αντικατάσταση το πρώτο γράμμα μετά από τελεία και κενό που χρησιμοποιώ σε μεταγλώττιση braille με τον προηγούμενο κώδικα το κάνει αλλά όταν υπάρχουν ονόματα ενδιάμεσα δεν θα το αντικαταστήσει.ΠΧ Αγγέλης Αλέξανδρος του Κωνσταντίνου. Το Α του Αλέξανδρος δεν το μεταφράζει ούτε το Κωνσταντίνος. Οπότε καταφεύγω όλα σε κεφαλαία και λύνεται το ζητούμενο. Επίσης στο κ.λ.π όπως μου είχες πει παλιά το πρώτο θα είναι κ.Λ.Π πάλι θα υπάρχει πρόβλημα.Μόνο εάν υπάρχει συνθήκη που αρχικά εξετάζει την περίπτωση που βρει το (κ.λ.π) να το κάνει Κ.Λ.Π.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex : 26-11-19 στις 15:48. |
|
| |||
| |||
|
Στον κώδικά σου άφησα μόνο μία γραμμή: Κώδικας: Private Sub Text2_AfterUpdate()
Me.Text2=Replace(UCase(Me.Text2),"ς","Σ")
End Sub
|
|
| |||
| |||
|
Οπότε μένει η ίδια συνάρτηση. Ευχαριστώ και πολύ Γιώργο.
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους! Αν δεν επηρεάζονται κάποιες δυνατότητες του έργου μπορεί κανείς με απλή μορφοποίηση του πεδίου να αλλάξει τη μορφή του πεδίου ώστε να εμφανίζει κεφαλαία. Πως; Στις ιδιότητες του πεδίου και στην καρτέλα "μορφή" επιλέγουμε "μορφή" και δίνουμε την τιμή ">" χωρίς εισαγωγικά. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ Τάσο, δεν επηρεάζεται το έργο είτε με τη συνάρτηση είτε με τις ιδιότητες του πεδίου.Δουλεύει άψογα. Να είσαι καλά με τις παράξενες λύσεις σου.Αλλά και ο Γιώργος για τις γνώσεις και τις λύσεις που δίνει. Χαιρτετίσματα Τάσο!! |
|
| |||
| |||
|
Να είσαι καλά Αλέξανδρε και καλή συνέχεια. Τάσο μας έλειψες. |
|
| ||||
| ||||
|
Γεια σου Γιώργο μου , γεια σου Αλέξη μου, καλημέρα σε όλους! Να είστε καλά! Θα προσπαθήσω να επανενταχτώ στην ομάδα μας και να προσφέρω κι εγώ με τη σειρά μου όσο μπορώ. Καλή συνέχεια σε όλους! Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] συνχωνευση 2 συναρτησεων | Quenya | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 30-08-15 16:43 |
| [ Ερωτήματα ] Ένωση πινάκων σε ερώτημα | lammis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 14-03-14 08:18 |
| [Συναρτήσεις] Συνδυασμός συναρτήσεων; | psammotettix | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 19-06-13 11:27 |
| [Συναρτήσεις] Προσθήκη συναρτήσεων | nakosg | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 15-07-12 12:08 |
| Ένωση εγγραφών από 2 πίνακες σε ένα ερώτημα | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 18-04-10 15:37 |
Η ώρα είναι 01:44.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο