Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων ![]() | Τρόποι εμφάνισης ![]() |
| |||
| |||
![]()
Έχω εισάγει στην φόρμα frmState μία δευτερεύουσα φόρμα frmTotal. Εκεί έχω 3 πλαίσια κειμένου όπου θέλω να μου εμφανίζει στο ένα το σύνολο των εγγραφών που έχουν τιμή Here στο πεδίο STATE, στο άλλο το ΄συνολο των εγγραφών που έχουν τιμή Away στο ίδιο πεδίο και στο 3ο το σύνολο των εγγραφών του πίνακα. Πώς γίνεται αυτό? Επίσης, το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μπορώ να έχω δευτερεύουσα φόρμα σε συνεχή φόρμα. Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό? |
| ||||
| ||||
![]()
Σταύρο καλησπέρα! Στο πεδίο stateHere βάλε τον τύπο : =DCount("[State]";"[tblPerson]";"[State] = 'HERE'") Στο πεδίο stateAway βάλε τον τύπο: =DCount("[State]";"[tblPerson]";"[State] = 'AWAY'") Στο πεδίο total βάλε τον τύπο : =DCount("[State]";"[tblPerson]") Αντι για το 'AWAY', θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την τιμή κάποιου άλλου πεδίου τροποποιώντας τον τύπο ως εξής: =DCount("[State]";"[tblPerson]";"[State] = '" & [FormField] & "'") Έστω ότι η συνεχής φόρμα έχει το όνομα MainForm. Για να εισάγεις μια υποφόρμα στη MainForm, άλλαξε αρχικά τη προεπιλεγμένη προβολή της σε Μονή φόρμα (Ιδιότητες > Μορφή), κάνε εισαγωγή την υποφόρμα στην κεφαλίδα ή στο υποσέλιδο της. Κατόπιν, μπορείς να επανεπιλέξεις την ιδιότητα Συνεχείς φόρμες στις ιδιότητες της MainForm. Δεν χρειάζεται δευτερεύουσα φόρμα αν την χρησιμοποιείς μόνο για τα 3 αυτά πεδία. Μπορείς να τοποθετήσεις τα πεδία αυτά σε οποιοδήποτε σημείο της αρχικής φόρμας. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 05-04-10 στις 22:49. |
| |||
| |||
![]()
Βασικά πρέπει η τελική μου φόρμα να έχει συγκεκριμένη μορφή. Δηλαδή, θέλω αυτές τις τιμές να είναι σε μικρό πινακάκι δεξιά και στη μέση περίπου των εγγραφών. Δημιούργησα μία κενή φόρμα, όπου έσυρα την συνεχή φόρμα ως δευτερεύουσα και τον πίνακα με τα αθροίσματα ως δευτερεύουσα εξίσου. Επομένως παίρνω την μορφή που θέλω Ευχαριστώ |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Κουμπί εύρεσης σε φόρμα που περιέχει δευτερεύουσα φόρμα | sakis297 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 21-11-14 19:23 |
List Box σε συνεχή φόρμα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 02-12-13 14:21 |
[ Υποφόρμες ] Εμφάνιση Μόνο τελευταίας εγγραφής σε συνεχή φόρμα | wanaka | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-02-12 19:15 |
Εκτύπωση σε συνεχή φόρμα | stavros2244 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-04-10 07:46 |
Πρόβλημα με συνεχή φόρμα | pm4698 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 02-03-10 20:44 |
Η ώρα είναι 23:43.