Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Έλεγχος αποχρεωσης φακέλου με συγκεκριμένο αριθμό εγγράφων

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

 

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 13-12-18, 10:20
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 03-10-2015
Μηνύματα: 41
Προεπιλογή Έλεγχος αποχρεωσης φακέλου με συγκεκριμένο αριθμό εγγράφων

Καλημερα. θα ηθελα την βοηθεια σας. Έχω μια βδ η οποία περιέχει δυο πινακες, τον πίνακα tbleggrafa και τον πινακα tblxreosi.
Στον πρώτο πίνακα έχω ένα πεδίο όπου χρεωνω το έγγραφο σε κάποιον υπάλληλο καταχωρώντας τον μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου από κάθε πιστοποιητικο με όνομα πεδίου protokollo και λοιπά χαρακτηριστικά του εγγράφου σε λοιπά πεδία.
Στον δεύτερο πίνακα εχω συνδέσει μια φόρμα μέσω της οποίας αναγραφω στα πεδία "apo" και "eos" τον αριθμό πρωτοκόλλου έναρξης και λήξης του κάθε φακέλου αντίστοιχα. Να διεκρινησω οτι ο κάθε φάκελος περιέχει 25 αριθμούς πρωτοκόλλου.
Θέλω να αποχρεωνω τον φάκελο όταν ολοκληρώνονται και οι 25 εγγραφές που αφορούν τον συγκεκριμένο φάκελο είτε μέσω κώδικα είτε μέσω ερωτήματος. Δηλαδή να ελέγχω αν έχουν χρεωθεί στον πρωτο πινακα και τα 25 έγγραφα του συγκεκριμένου φακέλου του δευτερου πινακα και να μου εμφανίζει μήνυμα σε περίπτωση που δεν έχουν χρεωθεί ολα τα έγγραφα( αν. πχ έχουν χρεωθεί 20 έγγραφα από τον συγκεκριμένο φάκελο).
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 13-12-18, 20:19
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική
 
Εγγραφή: 28-12-2017
Μηνύματα: 26
Προεπιλογή

Νίκο, καλησπέρα!

Στον δεύτερο πίνακα καταχωρούνται τα στοιχεία των φακέλων;
Αν η απάντηση είναι ναι, τότε θα πρέπει να αντιστρέψεις τη σχέση φάκελος-έγγραφα.

Δηλαδή, αντί να εισάγεις αριθμούς πρωτοκόλλου σε κάθε φάκελο, να εισάγεις αριθμό φακέλου σε κάθε έγγραφο. Αυτό επιτυγχάνεται με μια στήλη (πχ "Φάκελος") στον πίνακα εγγράφων, συσχετισμένη με το πρωτεύον κλειδί του πίνακα φακέλων, με μια σχέση "ένα προς πολλά". Ο πίνακας φακέλων θα περιέχει πληροφορίες που αφορούν μόνο τους φακέλους χωρίς να διατηρεί στοιχεία εγγράφων. Κάθε έγγραφο θα αναφέρεται αποκλειστικά σε ένα φάκελο αλλά πολλά έγγραφα θα μπορούν να αναφέρονται στον ίδιο φάκελο.Έτσι, αξιοποιώντας τους τρόπους καταμέτρησης που διαθέτει η Access, θα μπορείς εύκολα να βρεις πόσα έγγραφα και ποια έχει κάθε φάκελος και ανάλογα να πράττεις.

Αυτή η λύση, κατά την άποψή μου, ικανοποιεί πλήρως τους κανόνες ακεραιότητας και δίνει μεγαλύτερα περιθώρια διαχείρισης και ελέγχου.

Ας περιμένουμε όμως να ακούσουμε τις απόψεις και των άλλων μελών.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] πως βρίσκουμε από συγκεκριμένο πίνακα αριθμό ή γράμμα που απουσιάζει geronik Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 11 01-12-14 20:36
[ Ασφάλεια] Κλείδωμα μετά από συγκεκριμένο αριθμό χρήσεων parara Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 31-12-12 13:06
[Γενικά] Εμφάνιση δεδομένων των στηλών που περιέχουν συγκεκριμένο αριθμό στην τελευταία γραμμή Lefteris Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 20 23-10-12 18:44
[ Πίνακες ] Διόρθωση εγγραφών σε συγκεκριμένο πεδίο marpapa Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 15-05-12 20:58
Δημιουργία Πίνακα Με Συγκεκριμένο Αριθμό Εγγραφών mistirios Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 42 07-09-10 11:58


Η ώρα είναι 11:12.