Ανανέωση ιστοσελίδας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-04-18, 13:34
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Rename Database

Χριστός Ανέστη σε όλους τους φιλους του φόρουμ,

Προσπαθώ να δημιουργήσω ένα αυτόματο μηχανισμό έτσι ώστε να ανανεώνεται το version της βάσης δεδομένων που φτιάχνω. Σκέφτηκα να κάνω τα ακόλουθα και ζητώ την βοήθεια σας:

Σκέφτηκα να κάνω το εξής:

1. Να δημιουργήσω ένα πίνακα (tblVersion) με τρία πεδία: SerialID (autonumber) - VarDate (Date/Time = Date() ) και BaseName (Τext =255)

2. Μέσα στην βάση (ή και εκτός αυτής) να έχω τον πίνακα αυτό και κάθε φορά που η βάση μου θα ανοίγει να καταγράφονται αυτόματα στα πιο πάνω πεδία τα ακόλουθα:
SerialID: πχ 1 (το οποίο θα είναι autonumber)
VarDate: 18/04/2018 (θα καταγράφει την τρέχουσα ημερομηνία όποτε ανοίγει η βάση)
BaseName: MyDatabase (το οποίο θα είναι σαν Default για κάθε νέα εγραφή)

3. Αφότου γίνουν οι πιο πάνω εγραφές, να τρέχω ένα ερώτημα το οποίο ουσιαστικά θα "μαζεύει" τα πιο πάνω δεδομένα όλα σε ένα πεδίo ως εξής:
a) Να παίρνει τα πρώτα 4 ψηφία απο την ημερομηνία χωρίς τις καθέτους (/) και να δείχνει 1804 για παράδειγμα
b) Να παίρνει το όνομα της βάσης απο το πεδίο [BaseName] και να μου δίνει το "MyDatabase" για παράδειγμα
c) Και τέλος να παίρνει τον τελευταίο σειριακό αριθμό απο το [SerialID] το οποίο ας πούμε θα είναι 1.

4. Μέσα στο ερώτημα να δημιουργήσω μια συνάρτηση στην οποία θα παίρνω:
Version:[BaseName] & "_ " & [VarDate] & "_"&[SerialID]

To ζητούμενο στα πιο πάνω είναι:

1. Στην συνάρτηση δεν γνωρίζω (αν και έκανα κάποιες προσπάθειες), πως θα καταλήξει να έχω τελικά το ακόλουθο version
MyDatabase_ver0418_1.0 (θα ήθελα δηλαδή να είναι αντιστραμμένη η ημέρα και ο μήνας και έπειτα μετά απο το autonumber να προσθέτει τελεία (.) και το μηδέν.

2 . Εφόσον κλείσω την βάση και την ανοίξω και πάλι να μπορεί με κώδικα να γίνεται αυτόματα rename.

Κάθε βοήθεια - εισήγηση είναι ευπρόσδεκτη και σημαντική για μένα και σας ευχαριστώ εκ προτέρων
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-04-18, 12:31
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Σκέφτηκες το ενδεχόμενο να σου αποθηκεύει ένα αντίγραφο κάθε φορά που κλείνεις τη βάση με συγκεκριμένο όνομα και σε συγκεκριμένο φάκελο; Είναι πιο απλό και εφικτό.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-04-18, 16:59
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Αγαπητε Γιωργο γεια σου,

Το θεμα που αναφερεις ειναι το δευτερο κομματι του προβληματος...και ναι αυτο που προτεινεις ειναι μια λυση απλα θα πρεπει να δημιουργειται αντιγραφο με το ονομα της εκδοσης που δημιουργειται αυτοματα μεσα απο μια διαδικασια που ηδη ειναι ετοιμη στην βαση μου.

Σε ευχαριστω ωστοσο για το ενδιαφερον στο θεμα μου
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πρόβλημα με έλεγχο αξιοπιστιας database VagelisLik Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 25-04-17 11:35
Scanner και εισαγωγή του αρχείου στο database γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 26-10-16 15:24
Error On Close Database γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 15-01-14 14:32
[VBA] Rename Tab Sheet devcon Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 09-03-13 09:16

Η ώρα είναι 22:21.