| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημερα σε ολους Εχω κολληση σε μια βαση γιατι δεν γνωριζω μερικες διαφορες Στο excel υπαρχη η συναρτηση rounddown και mod οταν θελουμε να υπολογησουμε κατι προς τα κατω η να διαιρεσουμε ποια συναρτηση μπορω να βαλω στην accessστη θεση αυτων? ποιο αναλυτικα εχω δυο ημερομηνιες πχ 02/11/98 και 31/12/2010 η διαφορα αυτων των δυο ημερομηνιων ειναι 3960 ημερες τωρα στο excel με τη συναρτηση rounddown μας δινη οτι ειναι 12 ετη και με την mod μας δινη τις υπολοιπες ημερες Στην access πως μποορω να το κανω αυτο? Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, Η συνάρτηση είναι η DateDiff η οποία φέρνει την διαφορά 2 ημερομηνιών και φυσικά επιστρέφει αποτέλεσμα σε ότι του ορίσουμε, δηλαδή σε έτη, τετράμηνα, μήνες, εβδομάδες και μέρες καθώς και ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα. DateDiff(interval, date1, date2[, firstdayofweek[, firstweekofyear]]) |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστω Κωνσταντινε για τον χρονο που μου αφιερωσες Αλλα βαζοντας στην συναρτηση Datediff "yyyy" μου επιστρεφι τα χρονια στο ακαιρεο αλλα δεν μου υπολογιζει ποσοι υπολοιποι μηνες υπαρχουν και υπολοιπες ημερες .. Παραδειγμα μεταξυ των ημερομηνιων 28/01/2010 και 21/12/1996 η διαφορα των ημερων ειναι 5090 τωρα με τη συναρτηση DateDiff "yyyy" μας επιστρεφει τον ακαιραιο 14 που ειναι τα χρονια αλλα 14*360 μας κανει 5040 υπαρχει μια διαφορα 50 ημερων που εαν τη διαιρεσω με το 30 ειναι 1 μηνας και δεκα μερες αυτη την διαφορα με πια συναρτηση μπορω να την υπολογισω Εαν δεν σε κουραζω και μπορεις γραψε μου την αναλυτικα Ανεβαζω ενα δειγμα της βασης και σ'αυτο αν μπορεις γραψε τις συναρτησεις Ευχαριστω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xristos0718 : 23-02-10 στις 12:27. Αιτία: επικοληση παραδειγματος |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα! Φίλε Χρήστο καλωσόρισες στην παρέα μας! Αυτό που ζητάς, τακτοποιείται στην Excel με τη συνάρτηση Days360() η οποία όμως έχει μια μικρή ατέλεια αν στα ορίσματα της περιλαμβάνεται η τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου. Στην Access, μας παρέχεται η συνάρτηση DateDiff() όπως προανέφερε ο Κωνσταντίνος, που μετράει όμως τις πραγματικές ημέρες ενός έτους δηλ. 365 ή 366. Αν όμως θέλουμε να υπολογίσουμε ημερομηνίες με βάση το εμπορικό έτος (360 μερες / 30 ημέρες ο μήνας), τότε ή το κάνουμε με Excel, ή φτιάχνουμε δική μας συνάρτηση αν υπάρχουν οι απαραίτητες γνώσεις. Το παρακάτω παράδειγμα δείχνει πώς. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 23-02-10 στις 15:58. |
|
| |||
| |||
|
Φιλε Τασο καλησπερα Αυτο ακριβως ηθελα σ'ευχαριστω παρα πολυ μου ελησες τα χερια γιατι δεν υπαρχουν οι απαραιτητες γνωσεις και παλι ευχαριστω |
|
| |||
| |||
|
Σ΄ευχαριστώ Τάσο, πραγματικά με βοήθησες πολύ.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γράφημα] Γράφημα Πίτας - Ομαδοποίηση τιμών από διάφορες κατηγορίες | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 30-12-13 14:13 |
| Υπολογισμός σε access διαφορών μεταξύ των τιμών εγγραφών | κκκ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 06-01-13 22:12 |
| Excel σε Access | skomat | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-05-12 16:24 |
| [VBA] Autofilter excel 2002 και διαφορές με 2007? | nikosjc | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 20-06-11 11:39 |
| [Γενικά] Άθροισμα σε διάφορες ημερομηνίες | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 22-05-11 18:36 |
Η ώρα είναι 07:45.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο