| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Να αναφέρω ότι από κώδικα είμαι αγράμματος και χρειάζομαι βοήθεια Έχω φτιάξει ένα προγραμματάκι για την δουλειά μου λίγο μεγάλο αλλά δεν είμαι όπως είπα τόσο καλός ώστε να μπορέσω να το σπάσω σε πολλά κομμάτια και να έχω δυνατότητα να βλέπω τα πάντα σε πραγματικό χρόνο Η βοήθεια που θέλω ακούει στο όνομα "Ε-Mail" Τι χρειάζομαι ...τι θα ήθελα να μπορούσα να κάνω 1) Πατώντας το κουμπάκι Ε-mail στην κεντρική μου φόρμα και επιλέγοντας subject & Περιεχόμενο μηνύματος να ανοίγει το Outlook και να έχει στον τίτλο, τον τίτλο που έχω επιλέξει και στο μήνυμα να εμφανίζει αρχικά τον Φορέα που υπάρχει στην καρτέλα από κάτω τον υπεύθυνο επικοινωνίας και μετά το μήνυμα που έχω επιλέξει με δυνατότητα βέβαια επεξεργασίας του http://prntscr.com/ij72bf 2) Θα ήθελα να μπορεί να αποθηκεύει το απεσταλμένο e-mail στα συνημμένα του φορέα http://prntscr.com/ij734t Ανεβάζω το προγραμματάκι για να βοηθήσετε εφόσον και αν μπορείτε Στο πίνακα ελέγχου επιλέξτε το " Βοήθεια στο σπίτι 2018 " Επίσης σχεδόν όλους τους πίνακες,ερωτήματα κλπ τα έχω κάνει κρυφά στις ιδιότητες προβολής οπότε τα ενεργοποιείτε αν τα χρειάζεστε Οποιαδήποτε πρόταση είναι αποδεκτή και αν υπάρχει κανένα βιβλίο για dummies για εκμάθηση κώδικα θα ζητούσα να μου το προτείνετε |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Λάμπρο! Αυτό το οποίο χρειάζεσαι είναι η μέθοδος SendObject του αντικειμένου DoCmd, περίπου έτσι όπως φαίνεται στο παρακάτω παράδειγμα: Κώδικας: DoCmd.SendObject ,,,"example@example.com",,,"Test SendObject","Send object successfully!" Κατατοπιστικότατες οδηγίες μπορείς να βρεις είτε στη βοήθεια της ACCESS είτε στην τεκμηρίωση της Microsoft. |
|
| |||
| |||
|
Αν και στην αρχή εκνευρίστηκα λιγάκι γιατί όπως σου είπα ήμουν αγράμματος από κώδικα.. ![]() Παιδεύτηκα αρκετά και σχεδίασα την πρώτη μου εντολή με κώδικα που δούλεψε... ![]() Έχω δρόμο ακόμα για να καταφέρω να βάζω και την συνημμένη έκθεση μέσα αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω Σε ευχαριστώ που με κατεύθυνες ![]() Private Sub Εντολή478_Click() On Error GoTo Εντολή478_Click_Err DoCmd.SendObject , "", "", Me![E-mail], "", "", "Απολογισμός 4ης δόσης", "", True, "" Εντολή478_Click_Exit: Exit Sub Εντολή478_Click_Err: MsgBox Error$ Resume Εντολή478_Click_Exit End Sub |
|
| |||
| |||
|
Αγαπητέ Λάμπρο, χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί -όπως έλεγε και ο Feynman-, η χαρά της ανακάλυψης μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη χαρά της διάδοσής της. Άλλωστε, είναι ωραίο και τίμιο να μαθαίνεις σε κάποιον να ψαρεύει μόνος του. Σου εύχομαι καλή συνέχεια! |
|
| |||
| |||
|
Επανέρχομαι για μια μικρή βοήθεια πάνω στην συγκεκριμένη εντολή στο τέλος μπορούμε να εισάγουμε ένα " TemplateFile " Μπορείς να μου το περιγράψεις λιγάκι γιατί στο κομμάτι αυτό δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη Δημιούργησα ένα html αρχείο με το notepad έδωσα την διεύθυνση αλλά τζίφος Εχω κάνει κάτι λάθος ? DoCmd.SendObject , "", "", Me![E-mail], "", "", "Συμπληρωματικά", "Προς: " & Me![Foreas] & " " & vbCrLf & vbCrLf & "Υπόψη: " & "Κος/Κα " & Me![Ypeythinosepikoinonias] ", True, "D:\test.html" |
|
| |||
| |||
|
Αγαπητέ Λάμπρο, Για την ώρα θα σου πρότεινα να μείνεις λίγο στα ριχά και να χρησιμοποιήσεις την εντολή SendObject ως εξής: Κώδικας: DoCmd.SendObject acSendReport, _
"rptAccount", _
acFormatPDF, _
Me![E-mail], , , _
"Συμπληρωματικά", _
"Προς: " & Me![Foreas] & vbCrLf & vbCrLf _
& "Υπόψη: " & "Κος/Κα " & Me![Ypeythinosepikoinonias]
Αν δεν έχεις εγκαταστήσει ήδη το πρόσθετο του MS Office που προσφέρει αυτή τη λειτουργικότητα ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.microsoft.com/el-gr/down...ails.aspx?id=7 Αργότερα, αποκτώντας μεγαλύτερη οικειότητα με την VBA, μπορείς να περάσεις στον αυτοματισμό του Outlook ώστε να έχεις πλήρη έλεγχο στα αντικείμενα του κάθε e-mail σου μέσα από την Access. Καλή συνέχεια! |
|
| |||
| |||
|
Ναι αυτά τα έκανα ήδη επισυνάπτω αρχεία σε excel ,pdf κλπ Τελικά άρχισα να διαβάζω το Βήμα Βήμα Visual Basic 2005 δεν βρήκα κάτι ποιο καινούργιο αλλά δεν νομίζω να έχει μεγάλες διαφορές Και πάλι ευχαριστώ που με κατεύθυνες να προχωρήσω στην εξερεύνηση της vba |
|
| |||
| |||
|
Λάμπρο καλησπέρα! Αν και αυτό το βιβλίο αφορά τη VB 2005 η οποία, αν και προέρχεται από τη VB6 όπως και η VBA, δεν έχει καμία άμεση σχέση με τις εφαρμογές του Office, ίσως να σου βγει και σε καλό η ανάγνωσή του βάζοντας γερές βάσεις στον προγραμματισμό εν γένει. Για την ώρα όμως θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα βιβλίο που να αφορά αποκλειστικά την Access και τη VBA αφού αυτά είναι τα εργαλεία με τα οποία καταπιάστηκες και αυτά αφορά και το παρόν φόρουμ. Φυσικά και το ίντερνετ, πλέον, είναι μια πλούσια πηγή πληροφόρησης. Έχε υπόψη σου πως, ο προγραμματισμός, γενικά, αποτελεί ένα μεγάλο πεδίο αναζήτησης και ανακάλυψης στο οποίο, πολλές φορές, το μέσο και ο σκοπός αλλάζουν θέση και γίνεται δύσκολη η διάκρισή τους. Καλό απόγευμα! Υ.Γ. Μην ψάχνεις για κάτι "καινούργιο" στη VBA, δεν θα βρεις βιβλίο με τίτλο "VBA 2018". Η εξέλιξή της έχει σταματήσει μαζί με της VB6. Οι εξελίξεις αφορούν τις εφαρμογές που τη φιλοξενούν. |
|
| |||
| |||
|
Έχεις να προτείνεις κάποιο βιβλίο (ελληνικό ή αγγλικό )
|
|
| |||
| |||
|
Με κλειστά μάτια: Πλήρες εγχειρίδιο της VBA |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Απόκρυψη Button σε δευτερεύουσα φόρμα | anestaki | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 14-02-18 22:04 |
| [Excel07] ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΦΥΛΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ CVS ΜΕ BUTTON | smasak | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 01-12-15 12:13 |
| [ Φόρμες ] Χρήση toggle button με VBA | dalavouras | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 24-09-14 21:18 |
| Άνοιγμα αρχείων μέσω cmd button από φόρμα στην access | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 25-11-13 16:32 |
| [ Ερωτήματα ] Αναζήτηση με button σε φόρμα | Λουκας | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 05-02-12 17:26 |
Η ώρα είναι 18:25.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο