| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Γεια σας Διαβάζω στη σελίδα της Microsoft - Office ότι, σε μια βάση δεδομένων της Access, μπορoύμε να επισυνάψουμε μέγιστο μέγεθος δύο gigabyte δεδομένων. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, α. Η επισύναψη αρχείων επιφέρει κάποιες επιπτώσεις στη Βάση Δεδομένων ως προς την τελική ταχύτητά της ή έχει κάποια άλλη αρνητική επίπτωση? και β. Που αποθηκεύει η Access τα συνημμένα? Σημειώνεται ότι, η Βάση μου είναι του 2016. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitrisp : 28-01-18 στις 11:26. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Δημήτρη, Έχεις δίκιο στην αναφορά σου σχετικά με τον μέγιστο αριθμό δεδομένων που μπορεί να δεχτεί η access. Ωστόσο, η access όταν ενσωματώνεις ένα συνημμένο σε κάποιο πεδίο με μορφή attachemnets στην πραγματικότητα αποθηκεύει αυτό το αρχείο στην βάση σε κάπoio ειδικό format ετσι ώστε εφόσον μετακινείς την βάση απο υπολογιστή σε υπολογιστή να μεταφέρονται και οσα αρχεία έχεις ενσωματώσεις στην βάση σου.. Προσωπικά δεν θα πρότεινα να κάνεις ενσωμάτωση αρχεία υπό μορφή attachemnets στην access και καλύτερο θα ήταν εάν αποθηκεύεις το Path αυτού του συνημμένου, που και αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να αποφευχθεί εφόσον μπορείς με κώδικα να διαβάζεις απευθείας το path, ετσι ώστε να μην αυξάνεις αχρείαστα το μέγεθος της βάσης σου.. Υπόψη ότι, αυξάνοντας το μέγεθος της βάσης σου, δημιουργείς στην τελική και πρόβλημα στην ανταπόκριση της βασης (performance). Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ 100-200MB κλπ...εννοώ οτι θα δεις κάπου να "σκαλώνει" η access σε ακόμη πιο μεγάλο μέγεθος αρχείου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι και στα 100 - 200MB δεν θα υπάρχει πρόβλημα... Η ορθή και ομαλή λειοουργία μιας βάσης σχετίζεται κυρίως στον ορθό σχεδιασμό του Backend που θα κάνεις... |
|
| |||
| |||
|
Καλησπερα Γιώργο σ`ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δεν το έχω μελετήσει το θέμα των συνημμένων στην Access αλλά, παρόλα αυτά, θα συμφωνήσω με τα προεκτεθέντα εκ μέρους σου ως λογικοφανή. Στη Βάση που χρησιμοποιώ, ήδη χρησιμοποιώ κώδικα (ο οποίος δημιουργήθηκε με την ανεκτίμητη βοήθεια του εξαιρετικού φίλου του Forum Γιώργου(Kapetang)), Παράθεση:
έχοντας αποθηκευμένο το βασικό (πατρικό) φάκελο στο σκληρό και άνετα και λειτουργικά κάνω τη δουλειά μου. Απλά, θα με βόλευε αντί να μεταφέρω τη Βάση μαζί με το φάκελο των αρχείων, να μεταφέρω μόνον τη Βαση. Αλλά, όπως λες και εσυ, το εγχείρημα με τα συνημμένα έχει τα αρνητικά του... |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους, Ζητώ την βοήθεια σας για το παρακάτω ζήτημα : Στους σχετικούς κώδικες παρακάτω (τους εντόπισα διαβάζοντας το θέμα που άνοιξε ο dimitrisp " Η δυνατότητα "Συνημμένο" στην Access" προσπαθώ να τους προσαρμόσω να ανοίγει αρχείο pdf από συγκεκριμένο φάκελο αλλά με την δυνατότητα η βάση ανοίγοντας την σε άλλο υπολογιστή,έχοντας μεταφέρει και τον φάκελο μαζί, να μπορεί να εκτελεστεί η συγκεκριμένη εντολή. Έτσι όπως είναι γραμμένη αντικατέστησα το "\Office Files\Pdfiles2013\" με "\ΑΠΟΘΗΚΗ\ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ\" , όπου ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ είναι ο φάκελος από τον οποίο θέλω να εμφανίσω το pdf, αλλά δεν δουλεύει εμφανίζοντας το μήνυμα " ο φάκελος δεν μπορεί να βρεθεί ". Να σημειώσω πως βάζοντας την διαδρομή ολόκληρη \users\ κτλ. δουλεύει. Παράθεση:
Τίμος & καλή χρονιά σε όλους με υγεία |
|
| |||
| |||
|
Γεια σας φίλοι, Έχω το εξής πρόβλημα με το πεδίο "Συνημμένα". Έχω μια βάση με συνδεδεμένους πίνακες από άλλη βάση, δηλαδή έχω την db.accb και την db_data.accb. Σε έναν πίνακα της db_data.accb πρόσθεσα ένα πεδίο τύπου "Συνημμένο". Αυτά τα πεδία δημιουργούν αόρατους δευτερεύοντες πίνακες. Αυτοί οι πίνακες δεν συνδέθηκαν στην αντίστοιχη φόρμα του db.accb κι έτσι δεν μπορώ να προσθέσω συνημμένα μέσα από την φόρμα. Πώς θα μπορέσω να τις συνδέσω; Ευχαριστώ προκαταβολικά. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γράφημα] Εμανίζει "$" αντί "€" | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 24-08-14 11:43 |
| Η συνάρτηση "Date" στην Access του Office 2013 | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 16-03-13 06:16 |
| Εμφανιση "Μηνός" και "Έτους" σε πίνακα και ερώτημα | antonib | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-09-12 20:58 |
| [ Πίνακες ] Εμφάνιση πίνακα "παρασκηνίου" στο "προσκήνιο" | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 12-10-10 15:33 |
| [ Εκθέσεις ] Άθροισμα "σε μεταφορά" στο υποσέλιδο και "από μεταφορά" στην κεφαλίδα | prokopino | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-06-10 16:24 |
Η ώρα είναι 21:47.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο