| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα στο φόρουμ Επανέρχομαι μετά από καιρό, αν και επισκέπτομαι συχνά το φόρουμ. θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με το Quiz που φτιάχνω, όποιος/α μπορεί, γιατί έχω κολλήσει. Οποιος/α ανοίξει την βάση, βάζει User: admin και κωδικό Pass: 1 Πατά alt + F11 για να ανοίξει ο Vba Editor, και μετά πάτε στην φόρμα frmQuestion, και μετά Ctr+F, και γράφετε ##HelpForum. Εδώ λοιπόν έχω γράψει τον παρακάτω κώδικα: Me.XpQ.Value = DSum("[Xp]", "tblInsertData", "[UserName] = 'admin'") Me.LevelPQ.Value = DLookup("[UPLevel]", "[tblLevels]", "[BeginXp] = [Φόρμες]![frmQuestion]![XpQ]") Me.LevelUPQ.Value = DSum("[LevelCount]", "tblInsertData", "[UserName] = 'admin'") Αυτό που κάνω εδώ είναι να αθροίζω τον πίνακα [xp], όταν ο χρήστης είναι ο "Admin". όλα δουλεύουν μια χαρά... Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Επειδή όμως θα υπάρχουν και άλλοι χρήστες, θέλω να τσεκάρει ποιος χρήστης είναι, και να δουλεύει η συνάρτηση βάσει αυτού. Όταν λοιπόν αλλάζω την συνάρτηση σε: Me.XpQ.Value = DSum("[Xp]", "tblInsertData", "[UserName] = App_User'") ή εναλλακτικά σε : Me.XpQ.Value = DSum("[Xp]", "tblInsertData", "[UserName] = " & App_User) μου βγάζει το παρακάτω σφάλμα, και όσο και να το έψαξα ΔΕΝ μπορώ να βρω λύση. Error:2001 Ακυρώσατε την προηγούμενη λειτουργία. ο App_User, είναι αυτός ο χρήστης που συνδέεται στο πρόγραμμα. Έχω φτιάξει και ένα πίνακα, τον tblUser, με το πεδίο UserName, και καταχωρώ το όνομα του χρήστη, από το App_User, όταν ανοίγει η φόρμα frmQuestion. Αν δεν γίνετε κατευθείαν με τον App_User, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον πίνακα. Έχω σπαταλήσει πάρα πολλές ώρες, αλλά άκρη ΔΕΝ μπορώ να βρω. Την βοήθεια σας παρακαλώ. Αν βρούμε λύση θα με βοηθήσει να απλοποιήσω τον κώδικα, γιατί λόγω ελλειπή γνώσεων το έχω κάνει αρκετά περίπλοκο, με πολλές If, που νομίζω ότι ΔΕΝ είναι απαραίτητες. Μειώνοντας τον κώδικα, θα γίνει ποιο ευανάγνωστος και το πρόγραμμα θα ανταποκρίνεται και αποκρίνεται καλύτερα. Σας Ευχαριστώ εκ το προτέρων Με Εκτίμηση, Αναστάσιος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, Καμιά βοήθεια παιδιά; ![]() έχω κολλήσει, και δεν μπορώ να προχωρήσω χωρίς την βοήθεια σας..... ![]() Φιλικά Αναστάσιος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 15:56.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο