Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Φίλοι μου γειά σας. Έχω κάποια έκθεση (report)σε μια βάση στην οποία στο Page Footer έχω κάποια αντικείμενα (εικόνες στην ουσία) τις οποίες προσπαθώ να βρώ κάποια λύση έτσι ώστε: 1.Σε ένα unbound text να καταγράφεται ο αριθμός της σελίδας κάθε φορά που αλλάζει. Πχ. Εάν βρίσκομαι στην σελίδα 3, να αναγράφει τον αριθμό σε αυτό το unbound. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν αναφέρομαι στο πεδίο που έτσι κι αλλιώς υπάρχει από τα εργαλεία της έκθεση που αναγράφει ας πούμε τις σελίδες πχ (1 of 9) 2.Και κατά δεύτερο, θα ήθελα 2 από τις 3 εικόνες που βρίσκονται στο Page Footer και είναι Visible = False εφόσον φτάσουμε στην τελευταία σελίδα της έκθεσης να εμφανίζονται (Visible = True) Έχω δοκιμάσει διάφορα όπως πχ: Private Sub Report_Current() If Me.Page = Me.Pages Then Me.txtVisible = 1 End If End Sub Επίσης δόκιμασα: If [Page] = [Pages] Then [PageFooterControlName1] = [ReportFooterControlName1] [PageFooterControlName1].Visible = True. End If Κάθε βοήθεια είναι σημαντική και σας ευχαριστώ εκ προτέρων |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο, γεια και χαρά! Με τις εικόνες δεν χρειάζεται να παρεμβαίνεις στην ιδιότητα Visible αλλά μπορείς κάλλιστα να ελέγχεις την προέλευσή τους (Control Source) με εκφράσεις όπως: Κώδικας: =AppPath() & IIf([Page]=[Pages];"\images\home.png";"\images\next.png") Με αυτόν τον τρόπο έχεις απεριόριστο έλεγχο των εικόνων σου ακόμα και για κάθε σελίδα ξεχωριστά (πχ με μια Choose() αντί για την IIF()). H AppPath() είναι μια απλή συνάρτηση χρήστη που μας επιστρέφει τη διαδρομή φακέλων της εφαρμογής μας και μας επιτρέπει να την εισάγουμε σε εκφράσεις όπως την παραπάνω. Κώδικας: Public Function AppPath() As String AppPath = CurrentProject.Path End Function |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Γιώργο, Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και την βοήθεια. Θα σε μελετήσω φίλε μου και εάν παραστει αναγκαίο θα επανέλθω Ευχαριστω και πάλι |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Χρήση αντικειμένων τις φόρμας από άλλους χρήστες | Αναστάσιος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 20-02-17 16:36 |
[ Ασφάλεια] Προστασία αντικειμένων βάσης δεδομένων από επεξεργασία | ΤΙΜΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 28-07-15 08:35 |
Πρόβλημα στην εμφάνηση ερωτήματος | ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 22-04-15 16:13 |
Αυτόματη εισαγωγή αντικειμένων απο άλλη database | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 30-08-14 16:08 |
Report σε Pdf | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 16-07-14 21:18 |
Η ώρα είναι 03:00.