Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα στην παρέα!! Θα ξαναχρειαστω την βοήθεια σας ! έχω μια φόρμα μέσω της οποίας καταχωρώ δεδομένα σε έναν πίνακα. ο Πίνακας έχει τρία πεδία,: έναν αριθμό ραφιου αποθήκευσης (storenumb), έναν αριθμό αρχής πρωτοκόλλου(startnumb) και έναν αριθμό τέλους πρωτοκόλλου(endnumb). στο startnumb καταχωρώ έναν αριθμό πχ.1000 ο οποίος δηλώνει τον αριθμό πρωτοκόλλου από τον οποίο ξεκινούν τα έγγραφα , στο endnumb καταχωρω εναν αριθμο πχ. 1200 ο οποιος δηλωνει τον αριθμο πρωτοκόλλου στον οποιο τελειώνουν τα έγγραφα και το storenumb δηλώνει το ράφι στο οποίο είναι αποθηκευμένα αυτά έγγραφα. Εγώ θέλω να βάλω σε κάποιου είδους αναζήτηση έναν τυχαίο αριθμό πρωτοκόλλου πχ. 1058 και να μου εμφανίζει σε ποιο ράφι είναι. Πως μπορω να το κανω; Να διευκρινίσω ότι κάθε ράφι έχει όλους τους αριθμούς πρωτοκόλλου συνεχόμενους, δηλαδή από το 1000 έως το 1200 ολα τα έγγραφα είναι στο ίδιο ράφι. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Νίκο, με βάση τον πίνακα , δημιούργησε ένα ερώτημα με κριτήρια: 1) Στο πεδίο startnumb: <= [Δώσε τον αρθ. Πρωτοκόλλου] 2) Στο πεδίο endnumb: >= [Δώσε τον αρθ. Πρωτοκόλλου] |
| |||
| |||
![]()
Δουλεύει μια χαρά! Ευχαριστώ! Να ρωτήσω και κάτι ακόμα.. στην ίδια βδ έχω άλλον ένα πίνακα (kataxorisi) στον οποίο καταχωρώ αναλυτικά τα στοιχεία του κάθε εγγράφου. δηλ έχω ένα πεδίο protok στο οποίο βάζω τον αριθμό πρωτοκόλλου. ένα πεδίο titlos στο οποίο βάζω το όνομα του εγγράφου και ένα perigrafi στο οποίο βάζω σύντομη περιγραφή του εγγράφου. πχ.: protok:1150 , titlos: Αίτηση άδειας, perigrafi: Αίτηση για άδεια του Χ υπαλλήλου. ό άλλος Πίνακας όπως είπα έχει τα στοιχεία αποθήκευσης από- έως κάποιο πρωτόκολλο και σε ποιο ραφι είναι αποθηκευμένα. μπορώ να κάνω έλεγχο ώστε να γνωρίζω αν το ράφι(storenumb) περιλαμβάνει όλους τους αριθμούς πρωτοκόλλου ή κάποιος δεν έχει δωθει; Δηλαδή να δω αν το storenumb: 2 στο οποίο έχω startnumb:1000 και endnum:1200 έχεις όλα τα πρωτόκολλα καταχωρημένα στον πίνακα kataxorisi ? |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Νίκο, με βάση τον πίνακα kataxorisi, δημιούργησε ένα ερώτημα και βάλε στο πεδίο protok το κριτήριο: Between [Δώσε το startnumb] And [Δώσε το endnumb] Τρέχοντας το ερώτημα, αν για παράδειγμα ενδιαφερόμαστε για το ράφι 2, θα δώσουμε στις παραμέτρους τιμές 1000 και 1200. Στο κάτω μέρος του ερωτήματος φαίνεται ο συνολικός αριθμός των εμφανιζόμενων εγγραφών, αν είναι μικρότερος από 201 (1200-1000+1), συμπεραίνουμε ότι το ράφι δεν περιλαμβάνει όλους τους αριθμούς πρωτοκόλλου. Μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση απαιτεί ένα βοηθητικό πίνακα (ή ερώτημα) με όλους τους αριθμούς πρωτοκόλλου από 1000 έως 1200. Στη συνέχεια μπορούμε να δημιουργήσουμε ερώτημα που να δείχνει τους αριθμούς πρωτοκόλλου του βοηθητικού πίνακα που δεν υπάρχουν στον kataxorisi. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Έλεγχος και αποτροπή διπλότυπης εγγραφής και εμφάνιση φόρμας | pctechdr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-06-15 15:02 |
[VBA] Εμφάνιση εγγραφής από την αναζήτηση | vasi | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 10-08-13 22:19 |
[ Φόρμες ] Εμφάνιση εγγραφής απο την αναζήτηση | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-03-13 18:07 |
[ Πίνακες ] Εμφάνιση εγγραφής | cybervit | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-01-13 10:45 |
[ Υποφόρμες ] Εμφάνιση Μόνο τελευταίας εγγραφής σε συνεχή φόρμα | wanaka | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-02-12 19:15 |
Η ώρα είναι 22:00.