| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Χαίρετε. Θα ξεκινήσω να δημιουργήσω ένα Quiz γνώσεων σε Access and Vba. Αυτό το κάνω για κύριο λόγο να μάθω μάθω ακόμα περισσότερα πράγματα όσο αφορά την Access αλλά και την Vba, αλλά και να φτιάξω ένα κουίζ γνώσεων που τόσο μου αρέσει, όπως ακριβώς το θέλω. Όποιος θέλει βοηθάει, ΔΕΝ είναι αναγκαίο ή επείγον , αφού όπως προανέφερα είναι για εκπαιδευτικούς λόγους και μόνο. Το θέμα αυτό δεν θα κλείσει αμέσως, αφού σκέφτομαι να το κάνω αρκετά περίπλοκο, όσο αφορά τις λειτουργίες του, άρα θα πάρει πάρα πολύ χρόνο για την υλοποίηση του. Επίσης θα ήθελα, αφού γίνει με την βοήθεια σας, αλλά και από ιδέες και κώδικα που υπάρχει ήδη στο φόρουμ, Οποιος/α επιθυμεί, μπορεί να το πάρει για να το δουλέψει ή για να το κάνει καλύτερο, να μπορούσα να το ανεβάζω στο φόρουμ χωρίς περιορισμό μεγέθους, (ΑΝ γίνετε βέβαια), για να ανεβαίνει χωρίς να κάνω "περικοπές" στο πρόγραμμα. Τώρα στο πρόβλημα, Θέλω να στην κεντρική φόρμα να μου έρχεται ΜΙΑ μόνο εγγραφή. Έφτιαξα ένα ερώτημα από τον πίνακα, Table_Data, που πρέπει να τσεκάρει ποιους αριθμούς έχει στο Code, δηλαδή από 1 έως 492 στο συγκεκριμένο παράδειγμα, και να τρέχει rnd() όπως την έχω βάλει στο ερώτημα, αλλά εγώ το νούμερο 492 που είναι η τελευταία εγγραφή, το έβαλα "καρφωτό". Ευχαριστώ |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα, Με άρεσε η σκέψη σου και η μέχρι τώρα προσπάθειά σου να κάνεις κάτι για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Εύγε ! ...Με λίγη VBA έχεις στην οθόνη σου -τυχαία- μια από τις επιλογές του πίνακα. και φυσικά και η επόμενη επιλογή εγγραφής είναι πάλι τυχαία (κάποια από το πλήθος των εγγραφών του πίνακα). Ο πίνακας Table_Data έχει πολλές πληροφορίες και είμαι βέβαιος ότι θα φτιάξεις σπουδαία εφαρμογή. Το ερώτημα είναι άχρηστο στη παρούσα φάση. Έσβησα κατά λάθος ένα ερώτημα προσθήκης χωρίς να δω τι έκανε. Καλή συνέχεια και πάλι μπράβο σου... Με εκτίμηση Νίκος ( Εκπ/κός) |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, Σε ευχαριστώ Νίκο για την απάντηση σου και τα καλά σου λόγια. Αρχίζω να βάζω σχόλια στον κώδικα, πχ ποιος έφτιαξε το συγκεκριμένο κομμάτι, τι δουλειά κάνει ο κώδικας, και ότι άλλο σκεφτώ ή σκεφτεί κάποιος από το φόρουμ. Σκέφτομαι να φτιάξω και ένα είδος βοήθειας, αλλά αυτό ακόμα δεν ξέρω πώς θα το υλοποιήσω. Ανεξάρτητα ΑΝ χρειάζομαι βοήθεια ή όχι, κατά καιρούς θα ανεβάζω την βάση, ανάλογα την πρόοδο που θα κάνω, για να το βλέπουν τα μέλη ή επισκέπτες του φόρουμ. Στον Τίτλο σκέφτομαι να βάζω διαφορετικό θέμα, ανάλογα την εργασία, για να είναι εύκολο στην εύρεση. Θα ανεβάζω 2 - 3 αρχεία, ανάλογα τις εργασίες. Το ένα θα είναι η βάση, το δεύτερο θα είναι οι φωτογραφίες που χρειάζονται για το πρόγραμμα, και τα υπόλοιπα αρχεία ανάλογα τις απαιτήσεις του προγράμματος. ΕΔΩ θα ήθελα να πω και κάτι άλλο, ΑΝ κάποιος/α έχει να προτείνει κάτι καλύτερο όσο αφορά τον σχεδιασμό ή τον κώδικα, όλα τα σχόλια-Ιδέες, είναι ευπρόσδεκτα. Θα προσπαθήσω να βάλω πράγματα και ιδέες που χρειάζονται στις καθημερινές μας εργασίες, (όσο είναι βέβαια εφικτό). Θέλω δηλαδή να το εμπλουτίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα, που να έχει όντως την ιδιότητα του εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αλλά και να βοηθάει όσους το χρειάζονται. |
|
| |||
| |||
|
Νίκο, Θα ήθελα μια τροποποίηση σε αυτό που μου έφτιαξες. Έβαλα άλλο ένα πεδίο που ονομάζεται [Active] και έχει τιμή 1 αν ΔΕΝ έχει απαντηθεί, και 0 ΑΝ απαντήθηκε, και βάση αυτού θα απομονώνει τις συγκεκριμένες εγγραφές, και μετά θα "βλέπει" ποια νούμερα στον πεδίο [Code] ισχύουν, για να τρέχει την Κώδικας: Me.Filter = "code = " & Int((num) * Rnd + 1) Το προσπάθησα, αλλά δεν τα κατάφερα.... |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, Νίκο όταν δεις το παραπάνω μήνυμα, ΜΗΝ ασχοληθείς με αυτό. Άλλαξα τελείως την δομή του πίνακα, γιατί προέκυψαν διάφορα προβλήματα, που δυστυχώς δεν έχω απαντήσεις ακόμα. Η Dcount μαζί με την Rnd τελικά δεν μας βολεύει, για τον λόγω ότι αν υπάρχουν 100 ερωτήσεις, και ο χρήστης απαντήσει σε 3 σωστά, θέλω να "φεύγουν" οι 3 από τον πίνακα, γιατί αλλιώς τις ξαναφέρνει. Τώρα τις σβήνω με ερώτημα, αλλά θέλω να το κάνω με Vba. Μετά υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα. Όταν διώξω τις 3 ερωτήσεις, που έχουν τον κωδικό [code], 2-91-15, θα μείνουν 97, και o υπολογισμός που κάνει η Dcount είναι ο ([Code] * rnd +1), δηλαδή μπορεί να φέρει τιμές από 1 έως 97, σωστά μέχρι εδώ, αλλά ΑΝ φέρει έναν αριθμό που έχει απαντηθεί, (δηλαδή δεν υπάρχει στον πίνακα), πχ το 2, ή το 15, ή το 91, τότε εμφανίζει τα πεδία της εφαρμογής "άδεια", ή "κρεμάει" εμφανίζοντας ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει αρκετή μνήμη. Όποιος μπορεί καμιά ιδέα, χωρίς να είναι επείγον βέβαια. Η βάση πλέον έχει χρήστες, Admin με pass 1 Users με pass 2 Σας Ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Θα πρότεινα, χωρίς να δω τα αρχεία και χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, μια απλούστερη λογική: 1) Ανακατεύουμε τυχαία το σύνολο (πχ 100) των εγγραφών (ερωτήσεων). 2) Με αυτό τον τρόπο σε κάθε θέση ( 1, 2, 3, 4, 5, …, 100) του ανακατεμένου συνόλου θα αντιστοιχεί τυχαία μία εγγραφή ( πχ 7, 3, 1, 15, 77, …, 88). 3) Στη συνέχεια διαλέγουμε διαδοχικές θέσεις (πχ 1, 2, 3, 4, 5) και από αυτές καταλήγουμε στις τυχαίες εγγραφές (7, 3, 1, 15, 77) |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Γιώργο, και σε όλους. Σίγουρα προσανατολίζομαι σε κάτι τέτοιο που αναφέρεις. Έχω δει την δουλειά που έφτιαξες εσύ ή κάποιος άλλος, δεν θυμάμαι, που έχεις κώδικα για ανακάτεμα εγγραφών, και μου αρέσει πολύ, αλλά η προσάρτηση στην εφαρμογή μου είναι αρκετά δύσκολη θα έλεγα. Το δοκίμασα λίγο εχθές βράδυ, αλλά χτυπάει σε πολλά σημεία. Θα το ξαναδώ σήμερα. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. Μετά από καιρό άρχισα πάλι να ασχολούμαι με το Quiz. έχω ένα προβληματάκι, (δηλαδή πολλά έχω αλλά δεν το σχολιάζω ), επειδή το προγραμματάκι το έχω σε φορητό σκληρό δίσκο, έχω κάνει σύνδεση των εικόνων της εφαρμογής μέσα από την ιδιότητα του κάθε αντικειμένου, δηλ H:\Project\Quiz\Pictures\Others\Win.bmp. επειδή όμως συχνά αλλάζω υπολογιστές, το "γράμμα" του δίσκου αλλάζει, με αποτέλεσμα να μην φορτώνει τις εικόνες, και να με τρελαίνει στα μνμ λάθους. Θέλω δηλαδή όταν φορτώνετε η κεντρική φόρμα, να φορτώνονται όλες οι φωτογραφίες που έχω βάλει, ασχέτος τη "Γράμμα" θα πάρει ο φορητός δίσκος. όσο και να έψαξα στο φόρουμ, δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο, χρησιμοποίησα την GoHyperlik(), αλλά αυτή ανοίγει αρχεία, δεν κάνει εμφάνιση. Τα φώτα σας παρακαλώ. ευχαριστώ εκ το προτέρων. Φιλικά Τάσος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γενικά] Δημιουργία κουμπιού και δημιουργία νέας λίστας | sethii | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 31-03-11 07:52 |
Η ώρα είναι 09:49.

), επειδή το προγραμματάκι το έχω σε φορητό σκληρό δίσκο, έχω κάνει σύνδεση των εικόνων της εφαρμογής μέσα από την ιδιότητα του κάθε αντικειμένου, δηλ H:\Project\Quiz\Pictures\Others\Win.bmp.
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο