Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Προσπαθώ εδώ και ώρα να περάσω παιδιά το κώδικα AFM σε μια βάση μου Και δεν τα καταφέρνω μήπως κάνω κάτι λάθος ???? Περνώ το ΑΦΜ μου και το βγάζει λάθος. Δείτε λίγο το συνημμένο σάς παρακαλώ και σάς ευχαριστώ προκαταβολικά Φιλικά Δημήτρης
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Jim : 27-03-10 στις 19:12. |
| ||||
| ||||
![]()
Σου το διορθωσα...
|
| |||
| |||
![]()
Τόλη σέ ευχαριστώ Φιλικά Δημήτρης |
| |||
| |||
![]()
Τολη το αρχειο σου δεν νομιζω πως διχνει το σωστο αποτελεσμα γιατι το αφμ που του βαζω εγω (στο αρχειο σου) μου βγαζει ακυρο! ενω και ειναι εγκυρο και στο gsis.gr μου το βγαζει εγκυρο.... Τι να φταιει? Ευχαριστω Βαγγελης |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα ... Δεν θυμάμαι απο που έχω τον παρακάτω κώδικα και ας με συγχωρέσει αυτός (-η) που είναι ο δημιουργός. Τον χρησιμοποιώ και δουλεύει ! ΒΗΜΑ (Ι) Στο πεδίο [AFM] Πληκτρολογώ το ΑΦΜ και στο συμβάν After Update έχω : Κώδικας: Private Sub AFM_AfterUpdate() If CheckAFM(AFM) Then MsgBox "Δεκτό Α.Φ.Μ.", vbInformation, "ΕΛΕΓΧΟΣ" Else MsgBox "Λανθασμένο το ΑΦΜ", vbExclamation, "ΕΛΕΓΧΟΣ" End If End Sub ΒΗΜΑ (ΙΙ) : Να και η συνάρτηση, που κάνει τον έλεγχο : Public Function CheckAFM(sAFM As String) As Boolean Dim ISun As Integer Dim btRem As Byte Dim I As Byte If sAFM = "" Or Len(sAFM) <> 9 Then CheckAFM = False Exit Function End If iSum = 0 CheckAFM = False For I = 1 To Len(sAFM) - 1 If Asc(Mid(sAFM, I, 1)) < 48 Or Asc(Mid(sAFM, I, 1)) > 57 Then CheckAFM = False Exit Function End If iSum = iSum + Val(Mid(sAFM, I, 1)) * (2 ^ (Len(sAFM) - I)) Next I If iSum = 0 Then CheckAFM = False Else btRem = iSum Mod 11 If Val(Right(sAFM, 1)) = btRem Or (btRem = 10 And _ Val(Right(sAFM, 1)) = 0) Then CheckAFM = True End If End Function Τη συνάρτηση αυτή έχω μεταφέρει σε μια module. A! Θυμήθηκα για τη συνάρτηση. Την πήρα απο μια εφαρμογή "ΕΦΟΡΙΑ" που χρησιμοποιεί η φίλη μου Χρύσα ... στα σχολεία της περιοχής όπου εργάζομαι. Φιλικά / Νίκος |
| |||
| |||
![]()
ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΣ!!! αυτα ειναι δουλευει!!! ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΩ.....
|
| ||||
| ||||
![]()
Βαγγέλη, καλησπέρα και καλωσόρισες στο φόρουμ! Δές αν θέλεις το συνημμένο στο παρακάτω μήνυμα (χωρίς χρήση VBA): http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post1489 Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
![]() Έστω πινάκας με όνομα ΠΕΛΑΤΕΣ Δημιουργείς και ένα ερώτημα με όνομα ΠΕΛΑΤΕΣ_ΕΡ Και πεδία επιλέγεις τα όνομα, πόλη, ΑΦΜ Μετά πας στην σχεδίαση του ερωτήματος και βάζεις σε ένα άδειο πεδίο (συνήθως διπλά από το πεδίο ΑΦΜ) το εξής ΕΛΕΝΧΟΣ: IIf(CheckAFM([ΑΦΜ]);"ΔΕΚΤΟΣ";"ΑΚΥΡΟ") Και στο κριτήριο βάζεις "ΑΚΥΡΟ" Έτσι ελέγχεις αν έχεις λάθος ΑΦΜ πουθενά ![]() |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
γνωρίζοντας τις γνώσεις σας επάνω στην ACCESS (βλ. απαντήσεις!) το συνημμένο που μου είπατε να δω το είδα, όμως είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας πω ότι και πάλη μου βγαίνει άκυρο! Ενώ με τον κώδικα που μας είπε ο φίλος μας Μετέωρα διώχνει ότι είναι σωστό. Έλεγξα να δω αν όντος δείχνει το σωστό αποτέλεσμα ο δικός σας κώδικας και είδα ότι σε μια βάση δεδομένων με 400 εγγραφές που εκ το οποίον οι 2 έχουν λάθος ΑΦΜ(λόγο άγνοιας) τις 285 μου τις βγάζει άκυρο! Και τις υπόλοιπες σωστές Ενώ με τον κώδικα μου βγάζει 18 εγγραφές με λάθος ΑΦΜ το οποίο και ισχύει γιατί το έλεγξα μέσω της ιστοσελίδας της εφορίας. Και πάλη συγγνώμη που επεμβαίνω στην απάντηση σας φαίνομε αρκετά «μικρός» ως προς τις γνώσεις σας στην ACCESS, αλλά λέω αυτό που βλέπω. Ευχαριστώ Βαγγελης |
| ||||
| ||||
![]()
Βαγγέλη, εδώ στο φόρουμ είμαστε όλοι ΙΣΟΙ είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες, είτε απλά μέλη, ανεξαρτήτως επιπέδου γνώσεων! Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου, θα το ελέγξω όσο μπορώ και θα διορθώσω το λάθος αφού όμως μου παρουσιαστεί. Εννοώ, ότι τα 10 ΑΦΜ που βρήκα από το Internet δεν μου δημιούργησαν κάποιο λάθος. Αν σου είναι εύκολο, στείλε μου αυτό το ΑΦΜ σε προσωπικό μήνυμα για να μπορέσω να δω τι συμβαίνει. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Πρόβλημα εισαγωγής δεδομένων σε κελιά του Excel και πρόβλημα με συνάρτηση | ΣΟΦΙΑΖΩΤΟΥ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 02-12-13 13:14 |
Η ώρα είναι 09:07.