Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Παιδία γιασας έχω μια απορία, Σε μία φόρμα έχω δύο πεδία [‘Έναρξη] π.χ [01/03/09] και Αποχώρηση] π.χ [15/03/11] θέλω να γίνεται αφαίρεση των Ημερομηνιών και σε ένα άλλο πεδίο [Ψ] να καταγράφονται οι μήνες διαμονής. Η βάση είναι Access 2003 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. |
| ||||
| ||||
![]()
Δημήτρη καλημέρα! Στο πεδίο που επιθυμείς βάλε το παρακάτω: =DateDiff("m";[‘Έναρξη];[Αποχώρηση]) Σύντομα θα ανεβάσω σχετικό παράδειγμα στα παραδείγματα της Access. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Λάθος Δικό μου Σε κώδικα αν γίνεται Φιλικά Δημήτρης |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα ! Δημήτρη, ο Τάσος κώδικα VBA σε έδωσε... [Ψ] = DateDiff("m";[‘Έναρξη];[Αποχώρηση]) Αν δεν τρέξει-ως έχει - χώρισε τα στοιχεία με κόμμα αντί ερωτηματικού ! Φιλικά / Νίκος |
| |||
| |||
![]()
Θα ήθελα να ευχαριστήσω Ιδιαιτέρα τον Τάσο Για την άμεση απάντηση του, καθώς και τον Νίκο γιατί εντέλει δούλεψε με κόμες, μόνο πού έγινε μια μικρή διόρθωση, Αντί για [Ψ] = DateDiff("m";[‘Έναρξη];[Αποχώρηση]) έγινε [Ψ] = DateDiff("d",[‘Έναρξη],[Αποχώρηση]) / 30 και ο λόγος όταν ήταν στην αποχώρηση 15/10/2010 δεν μου έβγαζε τον μισό μήνα . Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την γνώση που προσφέρανε οι προαναφερόμενοι φίλοι Φιλικά Δημήτρης.... |
| |||
| |||
![]()
Πάντως εγώ προσπαθώ να το κάνω σε ερώτημα και δεν μου βγαίνει.. Eκφρ1: DateDiff('\d';[apo];[eos]) Μέσα στο ερώτημα έχω και τα παραπάνω πεδία.. Και μου βγάζει σφάλμα ??? Ποιά είναι η γκάφα μου. |
| |||
| |||
![]()
Τελικά το εντόπισα μόνος μου, το αναφέρω για να μην την πατήση και άλλος φίλος.. Καταρχάς χρησιμοποιώ Office 2007 Ελληνικό, επομένως την ημέρα δεν έπρεπε να την γράψω d αλλά η Eκ των υστέρων μου φάνηκε χαζό αλλά με παίδεψε.. Eκφρ1: DateDiff('η';[apo];[eos]) Αυτή η έκφραση δούλεψε.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Free_Ghost : 31-08-10 στις 11:07. |
| |||
| |||
![]()
Ξανάρχομαι στην DateDiff Προσπάθησα να πάρω μια ημερομηνία από ένα πεδίο να προσθέτω 20 χρόνια και να μου την εμφανίζει δίπλα. Π.χ. το πεδίο [Genisi_1] έχει την ημερομηνία γέννησης ενός παιδιού και δίπλα θέλω να μου εμφανίζει την ημερομηνία προσαυξημένη κατά 20 χρόνια, ε με την DateDiff δεν τα κατάφερα, αντιθέτως τα κατάφερα με έναν παράδοξο τρόπο.. ![]() Σε ένα ερώτημα όπου υπάρχει το πεδίο γέννησης του παιδιού βάζω άλλα τρία πεδία.. eikosi: Right([Genisi_1];4)+20 Aristera: Left([Genisi_1];6) Teliko: [Aristera] & [eikosi] Και μου το εμφανίζει σωστά, δεν με αρέσει όμως υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος.. ![]() |
| |||
| |||
![]()
Δοκίμασε τη συνάρτηση: DateAdd("yyyy";20;[Genesi_1])
|
| |||
| |||
![]() Το δοκίμασα και αυτό φίλε Γιώργο αλλά μου βγάζει σφάλμα... Επίσης το δοκίμασα και στην μορφή DateAdd("εεεε";20;[Genesi_1]) αλλά μέ το σώσιμο γίνεται Eκφρ1: DateAdd("""εεεε""";20;[Genesi_1]) Πρόσεξε τα εισαγωγικά ??? Και κατόπιν Σφάλμα ![]() |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΑΞΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 25-10-16 09:13 |
[ Ερωτήματα ] Πρόβλημα στην αναζήτηση μεταξύ ημερομηνιών | ADREAS | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-09-16 11:10 |
Συνθήκη επιλογής δεδομένων μεταξύ δύο ημερομηνιών | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 12-03-15 10:30 |
NETWORKDAYS - Υπολογισμός διαφοράς μεταξύ δύο ημερομηνιών | Tasos | Ημερομηνία & ώρα | 0 | 11-10-11 13:34 |
[Συναρτήσεις] υπολογισμός μεταξύ 2 ημερομηνιών "Φεβρουάριος 30 ημερών" | PanosPan | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 22-02-10 19:00 |
Η ώρα είναι 11:50.