| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Σήμερα τοποθέτησα επιτέλους την εφαρμογή μου για να δουλέψω της άδειες και ξαφνικά προέκυψε άλλο πρόβλημα και δώστου από την αρχή η αλλιώς Help..... Η εφαρμογή έχει δύο φόρμες ξεκινάει με την Α και έχω ένα κουμπί εναλλαγής πατώντας το κουμπί πήγαινε στην Β εκεί πατώντας το αντίστοιχο κουμπί πήγαινε στην Α... Όταν όμως έκανα την Α φόρμα αναδυόμενη ανοίγει την δεύτερη αλλά χαμηλά δεν καλύπτη την πρώτη για να δουλέψεις στην δεύτερη... Η λύση μου είναι όταν ανοίγει η μία να κλείνει η άλλη, και ακριβώς εδώ είναι το πρόβλημα μου πώς το πετυχαίνω με το πλήκτρο εναλλαγής... Επισυνάπτω ένα μικρό παράδειγμα... |
|
| ||||
| ||||
|
Γεια σου φίλε Χρήστο! Επανέφερε την Α φόρμα σε κανονική (Pop Up = Νο) και επικόλλησε τα παρακάτω κομμάτια κώδικα στις λειτουργικές μονάδες των φορμών. Για τη φόρμα 1: Κώδικας: Private Sub Form_Activate()
On Error Resume Next
Forms("Φόρμα2").Visible = False
End Sub
Private Sub Form_Close()
On Error Resume Next
Forms("Φόρμα2").Visible = True
End Sub
Κώδικας: Private Sub Form_Activate()
On Error Resume Next
Forms("Φόρμα1").Visible = False
End Sub
Private Sub Form_Close()
On Error Resume Next
Forms("Φόρμα1").Visible = True
End Sub
Αν χρησιμοποιείς ήδη αυτά τα συμβάντα των φορμών, απλά πρόσθεσέ τους τον βασικό κώδικα των παραπάνω διαδικασιών. Ελπίζω να γίνει τώρα... ![]() Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
|
| |||
| |||
|
Δυστυχώς δεν μου δούλεψε υποψιάζομαι ότι έβαλα τον κώδικα σε λάθος σημείο .. Τη εννοείς λέγοντας " στις λειτουργικές μονάδες των φορμών " |
|
| ||||
| ||||
|
Κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο της κάθε φόρμας στο Project Explorer δεξιά ανοίγει το παράθυρο κώδικα της αντίστοιχης φόρμας. FormsModule.JPG Εκεί θα επικολλήσεις τους παραπάνω κώδικες όπως περιγράφω. Επίσης, πιθανότατα θα πρέπει να αλλάξεις και τα ονόματα των φορμών. Για ξαναδοκίμασε...
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
|
| |||
| |||
|
Δυστυχώς απο χθές το βράδυ παιδεύομαι και αυτόν τον Project Explorer όπως το δείχνη η φωτογραφία και δεν μπορώ να τον βρώ... Εγώ έχω Officee 2003 Ελληνικό και δεν ξέρω ποιο αντιστοιχεί και πώς εμφανίζεται... Καμμια Ιδέα απο κάποιον φίλο που το ξέρει.. |
|
| |||
| |||
|
Τελικά το βρήκα πώς το βρήκα δεν ξέρω να μου πείς να ξαναπάω δύσκολα.. ![]() Εβαλα τον κώδικα όπως είπες φίλε Γιάννη και δούλεψε.. Ευχαριστώ συνεχίζω να ειδώ θα μου προκύψη καμια άλλη χαζή λεπτομέρεια.. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα! Φίλε Χρήστο χαίρομαι που προχώρησες στο έργο σου! Αν θέλετε και εσύ και όσοι χρησιμοποιούν πολλές φόρμες στις εφαρμογές τους ρίξτε μια ματιά σ αυτό το θέμα: http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post1679 Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| ||||
| ||||
| Παράθεση:
Για να το βρίσκεις εύκολα από εδώ και πέρα, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα να δεις που κρύβεται. VBE.PNG Όπως βλέπεις, από το μενού View του VBE μπορείς να ανοίξεις και άλλα χρήσιμα παράθυρα όπως το Object Browser, το Immediate το Properties κτλ. Επίσης, τα περισσότερα παράθυρα διαθέτουν και συντομεύσεις πληκτρολογίου για το γρήγορο άνοιγμά τους.
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Αντιγραφή αντικειμένου φόρμας σε αντικείμενο άλλης φόρμας | zinocrotale | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-04-13 17:35 |
| Ενημέρωση Πεδίου Δευτερεύουσας Φόρμας μέσω Βοηθητικής Φόρμας | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 17-04-12 18:18 |
| [ Φόρμες ] Εναλλαγή λεζάντας κουμπιού | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 13-06-11 20:50 |
| [ Ερωτήματα ] Εναλλαγή πληκτρολογίου από ελληνικά σε αγγλικά πατώντας το {F5} | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 18-07-10 20:28 |
Η ώρα είναι 10:43.

Υβριδικός τρόπος