Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
φτιαχνω μια φορμα για την δουλεια μου συνεργειο μοτο.θελω στην φορμα απο καθε μαρκα μοτο να μου βγαζει και το αναλογο τυπο.δηλαδη εχω φτιαχει 2 συνθετα πεδια στο 1 εχω της μαρκες τον μοτο και στο δευτερο τους τυπους.αυτο που θελω ειναι να διαχοριζω δηλαδη οταν βαζω μοτο yamaha να μου βγαζει τα μοντελα του yamaha.δεν μπορο να το φτιαχω αυτο. αν καποις μπορει να με βοηθησει.στο παραδειγμα που σας ανεβαζο τα μοντελα ειναι για το yamaha. ευχαριστω. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Για το ζητούμενο απαιτείται, για κάθε δίκυκλο (πχ HONDA, YAMAHA, SUZUKI κλπ) να γνωρίζουμε τα αντίστοιχα μοντέλα. Αυτό μπορεί να γίνει προσθέτοντας στη ΒΔ: 1) Τον πίνακα MOTOS με πεδία Moto_ID (αυτόματης αρίθμησης) και Moto (κειμένου). Στο πεδίο Moto καταχωρούμε τις τιμές HONDA, YAMAHA, SUZUKI κλπ. 2) Τον πίνακα TYPES με πεδία Type_ID (αυτόματης αρίθμησης), Moto_ID (πεδίο αναζήτησης, αριθμός) και Typos (κειμένου). Αν υποθέσουμε ότι η καταχώρηση HONDA στον πίνακα Moto έχει Moto_ID 111 και το δίκυκλο αυτό έχει 3 μοντέλα (πχ HONDA1, HONDA2, HOND3), στον πίνακα TYPES θα πρέπει να προσθέσουμε 3 εγγραφές: Moto_ID=111 και Typos=HONDA1, Moto_ID=111 κα ιTypos=HONDA2 Moto_ID=111 καιTypos=HONDA3. Για όλες τις εγγραφές του πίνακα MOTOS, πρέπει να προσθέσουμε στον πίνακα TYPES τις αντίστοιχες, με τα στοιχεία των μοντέλων. 3) Οι πίνακες MOTOS και TYPES συνδέονται με τα πεδία τους Moto_ID με σχέση 1 προς πολλά. 4) Αφού οργανώσουμε τη ΒΔ, όπως περιγράφεται παραπάνω, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύνθετη φόρμα, όπου η κύρια θα εμφανίζει τα δίκυκλα (HONDA, YAMAHA, SUZUKI, κλπ) και η δευτερεύουσα τα αντίστοιχα μοντέλα τους. Με τη βοήθειά της μπορούμε να καταχωρήσουμε εύκολα τα στοιχεία. 5) Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε και σύνθετα πλαίσια. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
μια χαρα τα λες.αυτο πηγα να κανο αλλα στην φορμα που εχω υπαρχει μια αλλη υποφορμα οπτε δεν μπορο να βαλω και τριτι μεσα μου τα αχαλαει ολα.γιαυτο ροτησα μηπος υπαρχει αλλος τροπος
|
| |||
| |||
![]()
Για να ξέρουμε τα μοντέλα που περιέχει κάθε Moto (HONDA κλπ) η ΒΔ πρέπει να έχει τους πίνακες που σου πρότεινα. Άλλη λύση δεν υπάρχει.
|
| |||
| |||
![]()
σε ευχαριστω.θα προσπαθησω να δω πως θα το κανω.
|
| |||
| |||
![]()
Γιώργο τα έχω φτιάξει όπως μου είπες.στην κύριος φόρμα μπορώ να το κάνω σύνθετο πλαίσιο στην υπο φόρμα δεν κατάφερα. Υπάρχεί περίπτωση όπως το έχω φτιάξει να έχω μια άλλη βδ η οποία να έχω μόνο 2 σύνθετα πλαίσια και στο ένα να βάζω την μάρκα του μότο HONDA Και στο δεύτερο να μπορώ να βρω το τύπο?εφόσον έχω δημιουργήσει στους πίνακες της αντίστοιχες ονομασίες. Με κάποιο φίλτρο ίσως?δηλαδή στο ένα σύνθετο πλαίσιο να έχω όλες της μάρκες HONDA YAHAMA κτλ. Και αναλόγως το τη θα έχει να βρίσκει και το δεύτερο σύνθετο πλαίσιο τους τύπους.
|
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Γρηγόρη, αφού δημιούργησες τους πίνακες: 1) Δημιούργησε μία σύνθετη φόρμα. Η κύρια θα βασίζεται στον πίνακα MOTOS και η δευτερεύουσα, με συνεχόμενες εγγραφές, στον TYPES. Οι φόρμες αυτές δε χρειάζονται σύνθετα πλαίσια συνδεδεμένα με δεδομένα. 2) Στην κύρια φόρμα (στην επικεφαλίδα) πρόσθεσε ένα μη συνδεδεμένο με δεδομένα σύνθετο πλαίσιο που θα εμφανίζει τα Motos. Στο πλαίσιο αυτό όταν επιλέγουμε ένα Moto, στην κύρια φόρμα θα γίνεται τρέχουσα η εγγραφή αυτού του Moto, οπότε η δευτερεύουσα συνεχής φόρμα θα δείχνει τα μοντέλα του. Η συμπεριφορά αυτή ρυθμίζεται όταν το δημιουργούμε το σύνθετο πλαίσιο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη grigoris1 : 01-02-16 στις 07:44. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Γρηγόρη δες, στη συνημμένη ΒΔ, τη σύνθετη φόρμα Moto. 1) Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση (προσθήκη, διαγραφή, τροποποίηση) των εγγραφών των πινάκων Moto και Type. 2) Για να βλέπουμε τους τύπους ενός Moto. Όταν μετακινηθούμε σε μια εγγραφή (Moto) της κύριας φόρμας η δευτερεύουσα δείχνει τους τύπους της. Για να πάμε γρήγορα σε κάποια εγγραφή της κύριας φόρμας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σύνθετο πλαίσιο που βρίσκεται στον τίτλο της. Άλλα σύνθετα πλαίσια δε χρειάζονται. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
σε ευχαριστω.αλλα θελω να κανω και στην υποφορμα να γινει με καποιο τροπο συνθετο πλαισιο. για δες. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναζήτηση σε πολλά πεδία | intefix | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 22-02-15 18:06 |
[Γενικά] Συνάρτηση IF και αναζήτηση σε πεδία | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 28-03-12 23:09 |
[ Φόρμες ] Αναζήτηση σε πολλα πεδία | lammis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 13-04-11 11:59 |
[ Ερωτήματα ] Αναζήτηση σε δύο πεδία διαδοχικά | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 10-07-10 10:11 |
[ Εκθέσεις ] Εγγραφή απο διαφορετικά Πεδία | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 07-02-10 11:50 |
Η ώρα είναι 15:15.