Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Συναρτήσεις ] Δώστε τίτλο που να υποδηλώνει το περιεχόμενο του μηνύματος

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-10-15, 13:45
Όνομα: ΑΝΤΩΝΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Question Δώστε τίτλο που να υποδηλώνει το περιεχόμενο του μηνύματος

Το πρόβλημα που έχω δεν μπορώ να το προσδιορίσω και να δώσω τίτλο...

έχω το εξής πρόβλημα:

στην υποφορμα επιλέγοντας από το πεδίο "κωδικος" μια εγγραφη τοποθετούνται τα δεδομένα σε κάθε πεδίο που έχω ορίσει.
Στο πινακα "προιοντα" έχω κάποια πεδία κωδικός,περιεγράφη,τιμή όμως έχω φτιάξει και ένα πεδίο με όνομα "πεδιο1" που έχει ορίζω τον αριθμό 1 η 0 .
αυτό που θέλω να γίνετε και το παλεύω αλλα τίποτα,είναι όταν επιλέγω από την υποφορμα ένα προϊόν,στο πεδίο που έχω φτιάξει με όνομα "πεδιο2" έχω δώσει εξορισμού την τιμή 0.
σε κάποια προϊόντα έχω δώσει τιμή 1 αντί του 0
Θα μπορούσα με κάποιο τρόπο όταν επιλέγω ένα προϊόν στην υποφορμα και είναι τιμή 1 να μην το καταχωρεί και να μου βγάζει μήνυμα: (η τιμή είναι 1 δεν καταχωρείται) γίνετε αυτό,και πως?

Απλά το 0 η 1 θέλω να το χρησιμοποιήσω ως απαγορευτικό στο να καταχωρώ ένα προϊόν σε μια υποφορμα και σκέφτηκα αυτό το τρόπο,οποτε αν θα είναι τιμή 1 θα αποτρέπει την καταχώρηση και θα μου πετα μήνυμα.
Αν γίνετε σε χειροπιαστό παράδειγμα γιατί είμαι εντελώς πετρέλαιο κινητήρας θα το προτιμούσα.
Απλά το 0 η 1 θέλω να το χρησιμοποιήσω ως απαγορευτικό στο να καταχωρώ ένα προϊόν σε μια υποφορμα και σκέφτηκα αυτό το τρόπο,οποτε αν θα είναι τιμή 1 θα αποτρέπει την καταχώρηση και θα μου πετα μήνυμα.
Αν γίνετε σε χειροπιαστό παράδειγμα γιατί είμαι εντελώς (πετρέλαιοκινητήρας) θα το προτιμούσα.
Ευχάριστο πολύ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb PX 1.mdb (344,0 KB, 7 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-10-15, 19:59
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Αντώνη, αφού θέλεις να μη μπορεί ο χρήστης να καταχωρεί προϊόντα με τιμή 1 στο πεδίο [Πεδίο1], θα πρέπει να μη τα εμφανίζεις ως επιλογή στο σύνθετο πλαίσιο [ΚΩΔΙΚΟΣ].

Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα, αλλάζοντας στη σχεδίαση την ιδιότητα «Προέλευση Γραμμής» (Row Source) του πεδίου [ΚΩΔΙΚΟΣ].

Δες το συνημμένο.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb PX2.mdb (352,0 KB, 23 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-10-15, 17:39
Όνομα: ΑΝΤΩΝΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Thumbs up Δώστε τίτλο που να υποδηλώνει το περιεχόμενο του μηνύματος

kapetang ευχαριστω παρα πολυ μου κανει και αυτο!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Πολύπλοκο για να του δώσω τίτλο... Skakinen Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 24 20-11-19 06:17
[Μορφοποίηση] Κλείδωμα κελιού με βάση το περιεχόμενο ενός άλλου. dimharos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 28-05-16 07:06
[Μορφοποίηση] άθροισμα κελιών - κελιού με μικτό περιεχόμενο skapet155 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 09-09-11 16:55
[ Πίνακες ] Πεδία με περιεχόμενο χρονομετρήσεις gmax Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 12 09-08-11 15:46

Η ώρα είναι 01:46.