Ανανέωση ιστοσελίδας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-10-15, 16:05
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Περιοχή: Deutschland
Προεπιλογή Σχετικά με κλείδωμα

Επειδή διαβάζω διάφορα για προστασία βάσης μου δημιουργήθηκε μια απορία. Είναι δυνατόν με κώδικα όταν ανοίγει η βάση να ψάχνει ένα αρχείο στο δίσκο που θα ορίσω εγώ και αν δεν το βρίσκει να εμφανίζει μήνυμα ότι το πρόγραμμα είναι παράνομο για χρήση??
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-10-15, 12:21
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Χρίστο γειά σου,

Το θέμα πιστεύω απασχολεί αν όχι όλους μας τουλάχιστον τους περισσότερους.... Ναι υπάρχει αλλά όχι οπως πιστεύω μπορεί να φαντάζεσαι...

Επειδή το έχω ψάξει σε μεγάλο βαθμό κατέληξα στο ότι δυστυχώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε third-party software μέσω του οποίου δημιουργείται ένα dll. file το οποίο το καταχωρείς στο AppData στον C:/ και όταν ανοίγεις την βάση σου ψαχνει για αυτό το file το οποίο όπως καταλαμβαίνεις εάν δεν υπάρχει λαμβάνεις σχετικό μήνυμα (παράνομη αντιγραφής) και μάλιστα έχεις και option εάν θέλεις απευθείας να διαγράφεται η βάση ή απλά να κλειδώνει δια παντώς..!!

Το συγκεκρμένο λογισμικό έχει κόστος περί τα 350 δολλάρια και άδεια χρήσης σε ετήσια βάαση περί τα 50USD...

Αυτά πληροφοριακά....κάθε άλλος τρόπος (υπάρχει ναι μέν) αλλά όπως καταλαμβαίνεις δεν είναι ασφαλής και αυτό έχει σαν συνέπεια οποιοσδήποτε προχωρημενος χρήστης Access να μπορεί να το αντιλαμβάνεται και φυσικά να το παρακάμπτει για να μήν πω κιόλας να μπορεί να το διαγράφει.

Φιλικά

Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-10-15, 15:42

Προεπιλογή

Τελικά αγόρασα ένα software που μπορείς και δημιουργείς και trial version αν θές , με εγγραφές, μέρες μήνες κτλ ή μόνιμη καταχώριση. Οπότε μπορώ να πω κατά κάποιο τρόπο είμαι καλυμμένος. Βέβαια 100% ασφάλεια δεν υπάρχει όμως δεν είναι και εύκολο να το σπάσεις.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-10-15, 17:19

Προεπιλογή

Έλα Χρίστο,

Ποίο πηρες?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-10-15, 18:42

Προεπιλογή

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πώ. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τους admin το λέω δεν έχω πρόβλημα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-10-15, 05:06

Προεπιλογή

Καλημέρα Χρίστο,

Αν θέλεις μου στέλνεις προσωπικά στο gs.pocketpc@gmail.com.

Σε ευχαριστώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-10-15, 08:50

Προεπιλογή

Καλημέρα Χρίστο μου,

Δοκίμασε το εξής:

1. Κλείδωσε μια βάση (δοκιμαστικά) μέσω του προγράμματος που αγόρασες με όποιο τρόπο επιθυμείς
2. Άνοιξε μια νέα access
3. Δοκίμσε να κάνεις εισαγωγή ολων των αντικειμένων απο την κλειδωμένη βάση στην νέα βάση..

Για πές μας τώρα εάν γίνωνται κανονικά εισαγωγή.....εάν ναι...τότε όπως καταλαμβαίνεις πάλι στον ίδιο παρονομαστή είμαστε εφόσον έστω με την χρήση του προγράμματος κλειδώματος ΔΕΝ έχουμε πάλι καμια ασφάλεια...

Εάν όχι....τότε ΜΑΛΙΣΤΑ...πάμε καλά..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-10-15, 12:11
Όνομα: ΑΝΤΩΝΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Lightbulb Σχετικά με κλείδωμα

Χρήστο σου στέλνω μια βάση από το ίδιο το forum,είναι απόσπασμα όχι ολοκληρωμένη ως προς το αποτέλεσμα.
Απλά μπορείς να την χρησιμοποίησης για την βάση σου.
Τι κάνει λοιπόν τώρα,ορίζεις εσύ το serial του σκληρού δίσκο στο συγκεκριμένο υπολογιστή που βρίσκετε η βάση και έτσι αποτρέπεις την αντιγραφή 100%.
Για 1000% αποτελέσματα διάβασε και συμπλήρωσε τη βάση σου εδώ ---> http://www.ms-office.gr/forum/access...-xristi-3.html

Ένα κακό που υπάρχει στο θέμα serial είναι ότι αν κάποια στιγμή κανεις format στο συγκεκριμένο pc ενώ έχεις δηλώσει το serial,τότε αυτό χάνεται δηλαδή παύει να ισχύει και πρέπει να ξανά μπεις στη βάση να ορίσεις το νέο serial του σκληρού δίσκου.
Δηλαδή αν την έχεις πουλήσει κάπου τη βαση σου σε κάθε format θα σε ενοχλεί ο αγοραστής σου.
Αυτό δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα για εσένα αλλα είναι λύση τουλάχιστον για εμενα επειδή πουλάω βάσεις που μου ζητάνε.
δηλαδή για καλο κλείδωμα θέλει:

1) αποθήκευση βάσεις σε mde
2) "φυσικό κλείδωμα" από τη βάση της access
3) κλείδωμα serial του σκληρού
4) αποτροπή του shift στην εκκίνηση
5) αποτροπή μενού συντόμευσης σε φόρμες
αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει για μια βάση χωρίς διαρροες.
Τόσο ξέρω τόσο σου λέω,είναι συμπέρασμα μου βεβαια.
Τα παιδιά εδώ στο forum με έχουν βοηθήσει παρα πολύ σε πολλά δύσκολα θέματα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-10-15, 12:15
Όνομα: ΑΝΤΩΝΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Arrow Σχετικά με κλείδωμα

oops sorry πάρε την
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb VSN - 2.mdb (388,0 KB, 26 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-10-15, 15:24

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από artchrist73 Εμφάνιση μηνυμάτων
Χρήστο σου στέλνω μια βάση από το ίδιο το forum,είναι απόσπασμα όχι ολοκληρωμένη ως προς το αποτέλεσμα.
Απλά μπορείς να την χρησιμοποίησης για την βάση σου.
Τι κάνει λοιπόν τώρα,ορίζεις εσύ το serial του σκληρού δίσκο στο συγκεκριμένο υπολογιστή που βρίσκετε η βάση και έτσι αποτρέπεις την αντιγραφή 100%.
Για 1000% αποτελέσματα διάβασε και συμπλήρωσε τη βάση σου εδώ ---> http://www.ms-office.gr/forum/access...-xristi-3.html

Ένα κακό που υπάρχει στο θέμα serial είναι ότι αν κάποια στιγμή κανεις format στο συγκεκριμένο pc ενώ έχεις δηλώσει το serial,τότε αυτό χάνεται δηλαδή παύει να ισχύει και πρέπει να ξανά μπεις στη βάση να ορίσεις το νέο serial του σκληρού δίσκου.
Δηλαδή αν την έχεις πουλήσει κάπου τη βαση σου σε κάθε format θα σε ενοχλεί ο αγοραστής σου.
Αυτό δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα για εσένα αλλα είναι λύση τουλάχιστον για εμενα επειδή πουλάω βάσεις που μου ζητάνε.
δηλαδή για καλο κλείδωμα θέλει:

1) αποθήκευση βάσεις σε mde
2) "φυσικό κλείδωμα" από τη βάση της access
3) κλείδωμα serial του σκληρού
4) αποτροπή του shift στην εκκίνηση
5) αποτροπή μενού συντόμευσης σε φόρμες
αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει για μια βάση χωρίς διαρροες.
Τόσο ξέρω τόσο σου λέω,είναι συμπέρασμα μου βεβαια.
Τα παιδιά εδώ στο forum με έχουν βοηθήσει παρα πολύ σε πολλά δύσκολα θέματα.
Θα σου πώ τι κάνω εγώ. Χωρίζω τα δεδομένα απο τις φόρμες ΠΑΝΤΑ.
Κλειδώνω με κωδικό τα δεδομένα (γελοίο μιας και ανοίγει σε 2").
Δημιουργώ mde αρχείο για τις φόρμες κτλ. Bybass κλείδωμα για το shift και τώρα παντρεύω και το software με το hardware του υπολογιστή για να αποτρέπω την αντιγραφή. Τώρα αν κάποιος καταφέρει και σπάσει το τελευταίο κλείδωμα .....χαλάλι του η εφαρμογή.
100% ασφάλεια δεν υπάρχει πουθενά. Απλά αποτρέπεις τους απλούς.... άντε και τους μέτριους χρήστες στο να σε "κλέψουν". Ένας πολύ έμπειρος χρήστης ότι και να κάνεις ....

ΥΓ Τα παιδιά του φόρουμ εννοείται ότι βοηθάνε σε πολλά προβλήματα. Επί την ευκαιρία θέλω να τα ευχαριστήσω για άλλη μία φορά που σε ότι χρειάστηκα και ήξεραν με βοήθησαν και εμένα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pctechdr : 28-10-15 στις 15:37. Αιτία: Προσθήκη ΥΓ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Ερώτηση σχετικά με το Excel! Help! Νικόλαος Μ Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 25-01-16 10:21
[Γενικά] Σχετικά με ημερομηνία xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 09-01-14 12:16
Σχετικά με τnν procedure alex Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 59 26-03-12 15:42
Απορίες σχετικά με την Αccess. arxeiothetis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 27 06-07-11 11:40

Η ώρα είναι 07:53.