Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα και συγχαρητήρια σε όσους συνδράμουν στην επιτυχία του φόρουμ ! Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Έχω ένα μη δεσμευμένο πεδίο σε έκθεση, το οποίο τραβάει ημερομηνία σε πλήρη μορφή απο πεδίο ανοικτής φόρμας. Στην έκθεση θέλω να εμφανίζεται η ημερομηνία με μορφή: Αθήνα, 18 Ιουλίου 2015. Στη προέλευση στοιχείου ελέγχου του πεδίου της έκθεσης χρησιμοποιώ την συνάρτηση format, με την ακόλουθη μορφή: ="Αθήνα, " & format([forms]![mainform].[datefield]; "dd mmmm yyyy") όταν όμως τρέχω την έκθεση, εμφανίζει: Αθήνα, 18 Ιούλιος 2015, δηλ. το μήνα στην ονομαστική. Παρατήρησα δε ότι αν παραλείψω την εμφάνιση του << Αθήνα, >>, η ημερομηνία εμφανίζεται κανονικά, δηλ. με τον μήνα στη γενική... ![]() Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων... ![]() |
| |||
| |||
![]()
Μια απλή λύση είναι ένα επιπλέον πεδίο που να περιέχει το "Αθήνα, " ακριβώς δίπλα στην ημερομηνία. Φιλικά Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Το δεύτερο πεδίο ήταν και η δική μου αρχική σκέψη, αλλά δυστυχώς έχω σοβαρό πρόβλημα με την στοίχηση στην εμφάνιση της έκθεσης...
|
| |||
| |||
![]()
Χαιρετώ την παρέα Γιώργο δες την επισυναπτόμενη βαση. Στην έκθεση υπάρχουν δύο κρυφά πεδία που αντλούν δεδομένα απ' τη φόρμα. Στο ένα πεδίο χρησιμοποιείται η συνάρτηση Switch και μετατρέπει τους μήνες στη γενική. |
|
![]()
Μια απλή περίπτωση, στο υπάρχον πεδίο, (αν και μεγαλώνει ο τύπος) κάνει την δουλειά: ="Αθήνα, " & Day([Forms]![mainform].[datefield]) & " " & Choose(Month([Forms]![mainform].[datefield]);"Ιανουαρίου";"Φεβρουαρίου"; ...;"Δεκεμβρίου") & " " & Year([Forms]![mainform].[datefield]) |
| |||
| |||
![]()
Νάσο και Σπύρο, σας ευχαριστώ πολύ !!! Και οι δύο τρόποι μου έλυσαν το πρόβλημα. ![]() Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη ! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με συνάρτηση Null | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 07-01-16 23:37 |
[ Εκθέσεις ] Πρόβλημα στο άνοιγμα έκθεσης με κριτήριο την ημερομηνία | ΤΙΜΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 10-11-15 09:17 |
Πρόβλημα με συνάρτηση που θέλω να επιστρέφει τιμή μηδέν | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 10-01-15 15:06 |
[Γενικά] Πρόβλημα εισαγωγής δεδομένων σε κελιά του Excel και πρόβλημα με συνάρτηση | ΣΟΦΙΑΖΩΤΟΥ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 02-12-13 14:14 |
[VBA] Format Ημερομηνίας | Flashgordon61 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 11-10-11 22:42 |
Η ώρα είναι 17:43.