| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι μου γειά σας, Προσπαθώ να δημιουργήσω μια υποδομή σε μια φόρμα που σχετίζεται με την διαδικασία ενημέρωσης των επισκέψεων πελατών. Στην βάση την οποια επισυνάπτω έχω δημιουργήσει μια φόρμα (Calendar) στην οποία περιέχει ένα Tap-object με δύο σελίδες. (Page116 - Page117) Όπως θα δείτε, στην πρώτη σελίδα (Page116) παρουσιάζωνται σε μορφή Outlook Calendar - Day Look οι ωρες της ημέρας μαζί με τις υποδιαιρέσεις τους (καθε ένα τέταρτο). Στην δεύτερη σελίδα Page117 υπάρχει ένα unbound το οποίο είναι ListBox και παρουσιάζει δεδομένα απο το ερώτημα "qAppUnbound" που δίνει δεδομένα απο τους σχετιζόμενους πίνακες tblCustomers, tblAppointmets, tblPayments. Δηλαδή στην ουσία δείχνει συνοπτικά τα ραντεβού που υπάρχουν σε λίστα. Το ζητούμενο: Θα ήθελα εφόσον το unbound που βρίσκεται στην Page117 έχει δεδομένα που προκύπτουν όπως ανάφερα απο το σχετικό ερώτημα qAppUnbound, στο On-Load της φόρμας να ενημερώνωνται τα πεδία που σχετίζονται με τις ώρες των ραντεβού που δείχνει το Unbound της σελίδας Page117. Δηλαδή: Επισκέψεις: 22/06/2015 - ώρα 0930 να ενημερώνεται το πεδίο [Text104] που σχετίζεται με την συγκεκριμμένη ώρα, με το όνομα του πελάτη που υπάρχει στο Unbound της σελίδας Page117 Εύχομαι να είναι απόλυτα κατανοητά το τί ακριβώς ζητώ, και ευχαριστώ εκ προτέρων |
|
| |||
| |||
|
Γεια σε όλους. Φιλέ Γιώργο δες μια προσέγγιση του προβλήματος. Παρατήρησε τα ονόματα των αντικειμένων στην φόρμα. Καλή συνέχεια. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα φίλε Γιώργο, Σε υπέρ-ευχαριστώ φίλε μου για την βοήθεια. Ναι, ακριβώς αυτό είναι το ζητούμενο και θα "σε μελετήσω" φίλε Γιώργο έτσι ώστε να μπορέσω με την βοήθεια του κώδικα σου να τον προσαρμόσω στην πραγματική βάση μου. Σε ευχαριστω άλλη μια φορά και θα επανέλθω σε περίπτωση κάποιου προβλήματος στην εφαρμογή του πλέον στην πραγματική βάση. Νάσαι καλα |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο γειά σου, Επανέρχομαι φίλε μου στο θέμα μου για μια περεταίρω βοήθεια. Τελικά μετά απο προσπάθεια έχω καταφέρει να προσαρμόσω τον κώδικα στην βάση μου και κατάφερα να δουλεύει η διαδικασία όπως αρχικά είναι και το ζητούμενο. Όμως, κάτι ακόμη που θα με βοηθήσει ακόμη περισσότερο είναι κατά πόσο μπορούμε να διαφοροποιήσουμε τον κώδικα έτσι ώστε να παρουσιάζει και το Custome No δίπλα απο το όνομα του πελάτη και τον λόγο του ραντεβού.. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα φίλε μου? |
|
| |||
| |||
|
Γεια σου Γιώργο. Δες πως να το κάνεις αυτό που θέλεις. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα φίλε Γιώργο και ευχαριστώ και πάλιν για την πολύτιμη βοήθεια, Αποτείωντας "φόρο τιμής" στο πολύτιμο χέρι βοηθείας που έλαβα, επισυνάπτω αυτούσια ένα μικρό μέρος της πραγματικής μου βάσης και πιο συγκεκριμμένα επισυνάπτω το κομμάτι που αφορά την προσπάθεια μου στο να δηιουργήσω ένα Calendar το οποίο όμως θα δείχνει τα ραντεβού που είναι προκαθορισμένα για κάθε μέρα ξεχωριστά. Ωστόσο, Γιώργο όπως θα δείς έχω κάνει σημαντικές τροποιήσεις προσθέτωντας τον πίνακα tblCalendar ο οποίος στην ουσία θα πρέπει να "γεμίσει" με τις ημερομηνίες (απο Ιανουάριο 2015 μέχρι και 10 χρόνια μετά) και έχει προστεθεί και η αν¨αλογη φόρμα MyDiary η οποία λαμβάνει στην ουσία δεδομένα απο αυτόν τον πίνακα. Στην φόρμα αυτή όπως θα δείς, έχουν γίνει σημαντικές μετατροπές έτσι ώστε: 1. Εφόσον ανοίξει να "γεμίσει" με δεδομένα (ώρες και υποδιαιρέσεις τους ανά 15 λεπτά για όλο το εικοσιτετράωρο) 2. Έχουν προστεθεί τα πεδία του πίνακα tblCalendar με μορφοποίηση εφόσον έχουν δεδομένα να αλλάζουν χρώμα (δοκιμασε το - με κόκκινο όταν έχουν δεδομένα και ελαφρύ γαλάζιο οταν είναι κενα σε κάθε ώρα και υποδιαιρέσεις αυτής) 3. Επίσης σε δοκιμαστική βάση στην ώρα 6:00 [t0600] έχω γράψει κώδικα έτσι ώστε εφόσον γράψεις οτιδήποτε στο πεδίο αυτό και κάνεις διπλό κλίκ, να μπορεί να ενημερώνει τον πίνακα tblCalendar με την αλλαγή - πρόσθεση κάποιας σημείωσης ή νέου ραντεβού στην συγκεκριμένη ώρα (με την βοήθεια του βοηθητικού ερωτήματος qUpdateCalendar) Κλίνωντας θέλω ακόμη μια βοήθεια έτσι ώστε καταφέρω τελικά να ολοκληρώσω το σκεπτικό λειτουργιας αυτής της διαδικασίας: Θα ήθελα εφόσον ανοίγει η φόρμα και εμφανίζονται τα δεδομένα - ραντεβού στο ListBox [AvailApp] ας πούμε με ημερομηνία 25/1/2015 να φιλτράρει την συγκεκριμενη εγραφή του πίνακα tblCalendar και να μπορώ να τροποποιώ προσθετωντας και άλλα ραντεβού στην συγκεκριμμένη εγραφή και ΟΧΙ να μου δημιουργεί νέα αφόσον προσπαθήσω να προσθέσω κάποιο νέο ραντεβού... Δηλαδή: Δεδεομένα στο ListBox με ραντεβού για την ημερομηνια 25/6/2015 - πχ 3 ραντεβού στις 0900/ 1000/1100am Ανοίγωντας την φόρμα MyDiary 1. Να βρίσκει την εγραφή ID:42 που είναι για την ημερομηνια 25/6/2015 2. Να γεμίζει με τα δεδομένα τα αντίστοιχα πεδία [t0900] - [t1000] - [t1100] με όνομα και επώνυμο, αρ. πελάτη , λόγος επίσκεψης 3. Εάν και εφόσον προσπαθήσω να προσθέσω νέο ραντεβού σε οποιαδήποτε άλλη ώρα ΝΑ ΜΗΝ δημιουργεί νέα εγραφή αλλά απλά να ενημερώνεται η συγκεκριμμένη (ID:42) μόνον στο πεδίο που έχει γίνει πρόσθεση δεδομένων (πχ [t0845] Ευχαριστώ εκ προτερων φίλε και αισιοδοξώ πως θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια τελικά. Πιστεύω επίσης ότι το παράδειγμα που ανέβασα θα βοηθήσει και άλλους φίλους. |
|
| |||
| |||
|
Γεια σου και πάλι φιλέ Γιώργο. Αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα ανοίγοντας την βάση σου. Δεν μου αναγνώρισε το DatePicker.Object.Value = Date και Me.ControlDate = Me.DatePicker.Object.Value. Πέρα από αυτό έχω μπερδευτεί με τα λεγόμενα σου. Θα ήθελα να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις. Γιατί πρέπει να γεμίσεις τον πίνακα tblCalendar με τις ημερομηνίες (από Ιανουάριο 2015 μέχρι και 10 χρόνια μετά) . Πως καταχωρείς νέο ραντεβού και πως επεξεργάζεσαι είδη υπάρχων ραντεβού. Αν έχεις κάποια αλλαγή σε ραντεβού (πχ ακύρωση, άλλη ώρα, άλλη ημερομηνία) πως κάνεις την αλλαγή. Πως βλέπεις τα ραντεβού ανά ημέρα ή και μηνά που έχεις για να μην βάλεις δυο ραντεβού ταυτόχρονα. Αν θα ήθελες να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος και να παίρνουμε τα θέματα ένα ένα. Φιλικά Γιωργος |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο μου γειά σου, Στο πρώτο ζήτημα που δεν αναγνώρισε το DatePicker έχει να κάνει μετα ActiveX. Μπορείς να επιλέξεις απο τα Add-In το συγκεκριμμένο DatePicker και να στο προσθέσει... (υπογραμμίζω μιλώ για access 2007) A. Γιατί πρέπει να γεμίσεις τον πίνακα tblCalendar με τις ημερομηνίες (από Ιανουάριο 2015 μέχρι και 10 χρόνια μετά) Δεν είναι όντως απαραίτητο απλά επειδή στοχεύω στην συνέχεια να το προχωρήσω το ζήτημα και να δημιουργήσω ένα πλήρη Ημερολόγιο στο στύλ του outlook υπολογίζοντας αρκετές παραμέτρους στην σχεδίαση έκρινα ότι μαλλον θα πρέπει.... στην δική μας περίπτωση τώρα ας πούμε πως δεν είναι απαραίτητο.. Όμως.... Το σκεπτικό μου Γιώργο είναι για να μήν χρειάζεται να προσθέτει νέα εγραφή για κάθε ραντεβού που μπαίνει σε μια ίδια ημερομηνία. Δηλαδή: η κοπέλα στο reception της εταιρίας έχει ήδη ανοίξει την βάση και έχει ήδη πάει στην φόρμα MyDiary. Εφόσον άνοιξε η φόρμα θα "γεμίσει" με τις εγραφές που έχει (εάν έχει φυσικά) το Listbox [AvailApp]. Ας πούμε ότι έχει 5 ραντεβού για την συγκεκριμμένη ημερομηνία 25/6/2015 (στις 0800 - 0900 - 1000 - 1100 - 1200). Ξαφνικά κτυπά το τηλέφωνο και η κοπέλα χρειάζεται να καταχωρήσει ένα νέο ραντεβού στην ΙΔΙΑ ημερομηνία....ας πούμε σήμερα στις 25/6/2015. Εάν λοιπόν δοκιμάσει να καταχωρήσει το ραντεβού ας πούμε για σήμερα στις 1700, όπως είναι ανοιχτή η φόρμα σε αυτή την ημερομηνία και εφόσον "γέμισε" τις εγραφές με τα δεδομένα που βρήκε, τότε γράφωντας απλά στο πεδίο πχ [t1700] έστω το όνομα του νέου πελάτη, θα έχουμε νέα καταχώρηση ώς είναι φυσικό και φυσικά νέα εγραφή στην οποία ΔΕΝ θα υπάρχουν τα προηγούμενα 5 ραντεβού και θα έχει μόνο το νέο στις 1700.. Άρα, θα έχουμε στον tblCalendar δύο εγραφές για την ίδια ημερομηνια που αφενώς στην μια με κωδικό ας πούμε ID:1 θα ειναι οι πρώτες 5 και στην δεύτερη εγραφή με κωδικό ας πούμε ID:2 το ένα ρανετβού που είναι το νέο στην ουσία στις 1700. Επίσης, σημαντικό να αναφέρω Γιώργο ότι: η φορμα MyDiary στην ουσία είναι μια εύκολη λύση για να βλέπουν τις διαθέσιμες ώρες της ημέρας έτσι ώστε να μπορούν να οργανώνουν τα ραντεβού τους. ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ καθολου με τον πίνακα tblAppointments και αυτό δια τον λόγο ότι για να μπορέσει να καθορίσει κάποιος χρήστης ένα ραντεβού ΠΡΕΠΕΙ ο πελάτης να είναι ΗΔΗ καταχωρημένος στην βάση δεδομένων, πράγμα που προυποθέτει κάποια διαδικασία. Λάβε δε υπόψη ότι στις πλείστες των περιπτώσεων έχουμε τηλεφωνήματα απο πελάτες ΠΟΥ ΔΕΝ είναι καταχωρημένοι στην βάση δεδομένων και απλά η κοπέλα στο reception χρειάζεται να δεί άμεσα τα διαθέσιμα ραντεβού και να καθορίσει το νέο ραντεβού απλά και πρόχειρα γράφωντας το όνομα - επώνυμο και τηλέφωνο στην ώρα που επιθυμεί και αργότερα ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ πράγματι γίνει το ραντεβού, με την βοήθεια ενός άλλου ερωτηήματος που δημιούργησα μπορεί αυτόματα αυτός ο πελάτης να καταχωρηθεί στην βάση και μάλιστα αυτόματα να καθοριστεί και το ραντεβού του στο tblAppointmets. Πως καταχωρείς νέο ραντεβού και πως επεξεργάζεσαι είδη υπάρχων ραντεβού. Αν έχεις κάποια αλλαγή σε ραντεβού (πχ ακύρωση, άλλη ώρα, άλλη ημερομηνία) πως κάνεις την αλλαγή. Στην πραγματική βάση υπάρχει η ανάλογη υποδομή καθορισμού νέου ραντεβου - διαγραφής - και επεξεργασίας ανά ημερομηνία / ημέρα ή ακόμη και ώρα φίλε Γιώργο. Πως βλέπεις τα ραντεβού ανά ημέρα ή και μηνά που έχεις για να μην βάλεις δυο ραντεβού ταυτόχρονα. Για την συγκεκριμμένη περίπτωση μπορούμε να καθορίσουμε μέχρι και 5 ραντεβού ταυτόχρονα επειδή υπάρχουν 5 τεχνικά συνεργεία....όπως είναι φυσικό στην κανονική βάση κατά την διαδικασία δημιουργίας ραντεβού δηλώνεται και ο κωδικός του κάθε συνεργείου και φυσικά διαχωρίζονται αυτά με την βοήθεια σχετικού ερωτήματος έτσι ώστε το καθε συνεργείο να πάρει τα δικά του. Για οτιδήποτε Γιώργο μου εδώ είμαι... Νάσαι καλά και ελπίζω να μην σε σύγχισα.... |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Ωρες εργασίας | crc | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 16-03-16 13:57 |
| [Συναρτήσεις] Τυχαίες Ωρες | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-03-16 22:20 |
| Ενσωμάτωση τιμών πεδίου συνεχόμενης φόρμας σε unbound | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 14-10-14 16:17 |
| Unbound με Control Source = Switch.. | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 21-09-14 06:01 |
| άνοιγμα φόρμας από unbound Row Source | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 07-07-14 11:04 |
Η ώρα είναι 11:46.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο