25-06-15, 08:36
|
| Όνομα: Γιώργος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 02-04-2013 Περιοχή: Κύπρος
| |
Καλημέρα φίλε Γιώργο και ευχαριστώ και πάλιν για την πολύτιμη βοήθεια,
Αποτείωντας "φόρο τιμής" στο πολύτιμο χέρι βοηθείας που έλαβα, επισυνάπτω αυτούσια ένα μικρό μέρος της πραγματικής μου βάσης και πιο συγκεκριμμένα επισυνάπτω το κομμάτι που αφορά την προσπάθεια μου στο να δηιουργήσω ένα Calendar το οποίο όμως θα δείχνει τα ραντεβού που είναι προκαθορισμένα για κάθε μέρα ξεχωριστά.
Ωστόσο, Γιώργο όπως θα δείς έχω κάνει σημαντικές τροποιήσεις προσθέτωντας τον πίνακα tblCalendar ο οποίος στην ουσία θα πρέπει να "γεμίσει" με τις ημερομηνίες (απο Ιανουάριο 2015 μέχρι και 10 χρόνια μετά) και έχει προστεθεί και η αν¨αλογη φόρμα MyDiary η οποία λαμβάνει στην ουσία δεδομένα απο αυτόν τον πίνακα. Στην φόρμα αυτή όπως θα δείς, έχουν γίνει σημαντικές μετατροπές έτσι ώστε:
1. Εφόσον ανοίξει να "γεμίσει" με δεδομένα (ώρες και υποδιαιρέσεις τους ανά 15 λεπτά για όλο το εικοσιτετράωρο)
2. Έχουν προστεθεί τα πεδία του πίνακα tblCalendar με μορφοποίηση εφόσον έχουν δεδομένα να αλλάζουν χρώμα (δοκιμασε το - με κόκκινο όταν έχουν δεδομένα και ελαφρύ γαλάζιο οταν είναι κενα σε κάθε ώρα και υποδιαιρέσεις αυτής)
3. Επίσης σε δοκιμαστική βάση στην ώρα 6:00 [t0600] έχω γράψει κώδικα έτσι ώστε εφόσον γράψεις οτιδήποτε στο πεδίο αυτό και κάνεις διπλό κλίκ, να μπορεί να ενημερώνει τον πίνακα tblCalendar με την αλλαγή - πρόσθεση κάποιας σημείωσης ή νέου ραντεβού στην συγκεκριμένη ώρα (με την βοήθεια του βοηθητικού ερωτήματος qUpdateCalendar)
Κλίνωντας θέλω ακόμη μια βοήθεια έτσι ώστε καταφέρω τελικά να ολοκληρώσω το σκεπτικό λειτουργιας αυτής της διαδικασίας:
Θα ήθελα εφόσον ανοίγει η φόρμα και εμφανίζονται τα δεδομένα - ραντεβού στο ListBox [AvailApp] ας πούμε με ημερομηνία 25/1/2015 να φιλτράρει την συγκεκριμενη εγραφή του πίνακα tblCalendar και να μπορώ να τροποποιώ προσθετωντας και άλλα ραντεβού στην συγκεκριμμένη εγραφή και ΟΧΙ να μου δημιουργεί νέα αφόσον προσπαθήσω να προσθέσω κάποιο νέο ραντεβού... Δηλαδή:
Δεδεομένα στο ListBox με ραντεβού για την ημερομηνια 25/6/2015 - πχ 3 ραντεβού στις 0900/ 1000/1100am
Ανοίγωντας την φόρμα MyDiary
1. Να βρίσκει την εγραφή ID:42 που είναι για την ημερομηνια 25/6/2015
2. Να γεμίζει με τα δεδομένα τα αντίστοιχα πεδία [t0900] - [t1000] - [t1100] με όνομα και επώνυμο, αρ. πελάτη , λόγος επίσκεψης
3. Εάν και εφόσον προσπαθήσω να προσθέσω νέο ραντεβού σε οποιαδήποτε άλλη ώρα ΝΑ ΜΗΝ δημιουργεί νέα εγραφή αλλά απλά να ενημερώνεται η συγκεκριμμένη (ID:42) μόνον στο πεδίο που έχει γίνει πρόσθεση δεδομένων (πχ [t0845]
Ευχαριστώ εκ προτερων φίλε και αισιοδοξώ πως θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια τελικά. Πιστεύω επίσης ότι το παράδειγμα που ανέβασα θα βοηθήσει και άλλους φίλους.
|