Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων ![]() | Τρόποι εμφάνισης ![]() |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα στα μέλη, Έχω ένα θέμα που θεωρώ ότι είναι χρήσιμο για πολλές εφαρμογές, έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο στην κοινότητα. Ένας πίνακας που επεκτείνεται σε 2 έτη θα ήθελα να έχει στην αύξουσα αρίθμηση ως προεπιλεγμένα τα 2 πρώτα ψηφία του έτους και να ακολουθεί ο αύξων αριθμός. Επισυνάπτω πίνακα. Ευχαριστώ ακόμα μια φορά για τα εθελοντικά οφέλη που έχω αποκομίσει. |
|
![]()
Καλησπέρα Γιώργο, μετέφερα το ζητούμενο σου εδώ, που είναι το κατάλληλο forum ανάρτησης, για θέματα Access. Στο μέλλον, τα ερωτήματα για Access, να τα θέτεις σε αυτό το forum. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Γιώργη, βλέπω ότι διαθέτεις Access 2010. Στην περίπτωση αυτή ο απλούστερος και ασφαλέστερος τρόπος υλοποίησης του ζητούμενου είναι να μετατρέψεις το πεδίο [ζητούμενο] του πίνακα 1 σε υπολογιζόμενο. Δες τη συνημμένη ΒΔ. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ ΣΠΥΡΟ για τη διόρθωση, Γιώργο μάλλον δεν το έθεσα σωστά, αυτό που θέλω είναι , όταν αλλάζει το έτος η πρώτη ημερομηνία πχ έτους 15 να παίρνει αύξοντα αριθμό 15:1 , είναι εφικτό:
|
|
![]()
Καλησπέρα Αν και δεν γράφω σχεδόν ποτέ στο forum της Access (H Excel μου αρέσει πιο πολύ) θα πρότεινα το εξής. Κατ' αρχήν, τα υπολογισμένα πεδία των πινάκων, έχουν ας πούμε περιορισμένες δυνατότητες. Καλό είναι, η Data, να είναι «καθαρή» και να μην εμπλέκονται υπολογισμοί στους πίνακες. Καλύτερα, ότι κάνουμε, να το κάνουμε σε ερώτημα. Στην επισυναπτόμενη βάση, στο ερώτημα έχει γίνει ο παρακάτω υπολογισμός. Κώδικας: IDNumber: Right(Year([iDate]);2) & ":" & DCount("*";"[tbl1]";"year([iDate])=" & Year([iDate]) & " AND [ordNum]<" & [ordNum])+1 Βέβαια, μια αρίθμηση, δεν ωφελεί σε τίποτε κατά την άποψή μου, διότι αν γίνουν αλλαγές, διαγραφές, ταξ/σεις κλπ δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα και θα έχουμε σφάλματα. Καλύτερα η αρίθμηση να γίνει σε μια έκθεση για παράδειγμα που εκεί έχει πραγματικό νόημα. Περισσότερα στην βάση που ακολουθεί. |
| |||
| |||
![]()
ευχαριστώ πολύ
|
|
![]()
Να 'σαι καλά!
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Εμφάνιση μήνα με δεδομένα την εβδομάδα και το έτος. | Eleniath | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 02-07-17 08:56 |
Αύξων αριθμός σε κάθε έτος | Xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 10-01-17 17:08 |
[ Πίνακες ] Αντιγραφή πινάκων από τρέχουσα βάση σε νέα βάση | apostolos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 04-03-16 21:43 |
[Γενικά] Μετονομασία φύλλου ανάλογα το έτος | mp3-GR | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 16-02-16 07:54 |
[ Ερωτήματα ] Αριθμός πρωτοκόλλου & έτος | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-01-12 18:17 |
Η ώρα είναι 07:25.