| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο σε ευχαριστώ κατά αρχήν για το γεγονός ότι ασχολείσαι ακόμη μαζί μου. Όντως ίσως δεν έχω στήσει σωστά την ΒΔ. Αυτό που θέλω να κάνω είναι: 1)Πριν να προχωρήσω στην έκδοση της απόδειξης να μπορώ να επιλέγω εταιρία. 2)Αφού επιλέξω εταιρία να προχωρώ στην έκδοση της Απόδειξης.Εκεί διαλέγοντας πελάτη να "κουμπώνει" το id_et της εταιρίας που έχω διαλέξει πιο πριν ώστε να εκτυπώνονται τα στοιχεία της στην απόδειξη. Το πρόβλημα είναι ότι όταν το κάνω επειδή καλώ το id_et από τον πίνακα tblPelates μου δημιουργεί νέα εγγραφή πελάτη στον πίνακα κενή. |
|
| |||
| |||
|
Σάκη, χωρίς να σχεδιάσεις σωστά τη ΒΔ, δε μπορείς να πας παρακάτω. Δε γνωρίζω τη λογική της ΒΔ, αλλά αν τα πεδία id_et και id_pel είναι στον πίνακα των εισπράξεων ως εξωτερικά κλειδιά, δε θα έχεις πρόβλημα. Όταν διαλέγουμε μια είσπραξη, όλα είναι κουμπωμένα, επειδή, από τα πεδία id_et και id_pel του πίνακα των εισπράξεων, ξέρουμε και τον πελάτη και την εταιρία. Ξεκόλλα από τα κουμπώματα και προσπάθησε να υλοποιήσεις αυτά που προτείνω στο μήνυμα 8. Φυσικά η επιλογή είναι δική σου. |
|
| |||
| |||
|
Έχεις δίκιο, θα την αλλάξω όπως είπες.
|
|
| |||
| |||
|
Γιώργο καλησπέρα, άλλαξα την ΒΔ όπως μου είπες.Προσπαθώ να συνδέσω τις φόρμες από όπου θα παίρνει το id et(εταιρείας) και το id Pel(Πελάτη) ο πίνακας tblEispraxi και δεν μπορώ να τα καταφέρω. Δοκίμασα στην κύρια φόρμα να επιλέγω την εταιρία και σε δευτερεύουσα φόρμα να επιλέγω πελάτη και ταυτόχρονα να κάνω την είσπραξη αλλά δεν δουλέυει(frmApodEisprEtair).Κάτι κάνω λάθος. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Ελπίζω η συνημμένη ΒΔ να διευκρινίσει τα προηγούμενα μηνύματά μου και να σε ξεκολλήσει από τη προσπάθεια να συνδέσεις άμεσα (με κύρια φόρμα και δευτερεύουσα) τους πίνακες tblEtairia και tblPelates. Δε γίνεται. Οι πίνακες αυτοί συνδέονται έμμεσα μέσω του πίνακα tblEspraxi. Στη συνημμένη βάση οι φόρμες δεν είναι αναδυόμενες, περιέχουν γραμμή επιλογής των εγγραφών, γραμμή πλοήγησης και έτσι χωρίς κώδικα μπορούμε να μετακινηθούμε σε οποιαδήποτε εγγραφή (και σε νέα) να προσθέσουμε εγγραφές, να τροποποιήσουμε και να διαγράψουμε. Πολλές φορές προσπαθώντας να βελτιώσουμε την αισθητική, καταστρέφουμε τη λειτουργικότητα και καταλήγουμε με φόρμες με έντονα και κουραστικά χρώματα. Στη ΒΔ η καταχώριση των εταιριών γίνεται με τη βοήθεια της φόρμας frmEtairia και των πελατών με τη φόρμα frmPelates. H καταχώρηση των εισπράξεων μπορεί να γίνει και από τις δύο φόρμες. Στη φόρμα frmEtairia επιλέγουμε στην κύρια την εταιρία και ακολούθως στην υποφόρμα καταχωρούμε τα στοιχεία των εισπράξεων (επιλέγουμε πελάτη, ποσό, ημερομηνία). Αν δεν υπάρχει ο πελάτης κάνουμε διπλό κλικ στο πεδίο id_pel για να ανοίξει η φόρμα frmPelates και να τον καταχωρήσουμε. Αν επιλέξουμε να καταχωρήσουμε τις εισπράξεις από τη φόρμα frmPelates, επιλέγουμε στην κύρια φόρμα τον πελάτη και ακολούθως στη δευτερεύουσα καταχωρούμε τα στοιχεία των εισπράξεων (επιλέγουμε εταιρία, ποσό, ημερομηνία). Αν δεν υπάρχει η εταιρία κάνουμε διπλό κλικ στο πεδίο id_et για να ανοίξει η φόρμα frmEtairia και να την καταχωρήσουμε. Αν πατήσουμε το κουμπί [Απόδειξη Είσπραξης] θα ανοίξει η έκθεση με τα στοιχεία της επιλεγμένης είσπραξης. Η έκθεση έγινε πρόχειρα, αλλά δείχνει πως κουμπώνουν όλα τα στοιχεία. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο καλημέρα, για κάποιο λόγο δεν μπορώ να ανοίξω το συνημμένο αρχείο,μου βγάζει μήνυμα μη αναγνωρίσιμης μορφής.Μπορείς να το ξαναστείλεις;
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Σάκη, ελπίζω το συνημμένο να ανοίγει. |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω.Πραγματικά αυτό το φόρουμ μέσα από ανθρώπους σαν εσένα βοηθάει τους ανίδεους σαν εμένα να βελτιωθεί και να μάθει.Και φυσικά έχεις δίκιο για την καταστροφή της λειτουργικότητας για χάρη της αισθητικής όπως και μία κάτω παύλα (_) μπορεί να παίξει τον ρόλο της κάτι που αμελώ πολλές φορές. Χίλια ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Μενου Access | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 15-04-15 23:20 |
| [ Εκθέσεις ] Εκτύπωση απόδειξης είσπραξης | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 17-11-14 10:45 |
| Δημιουργία μενού | ioannis pag | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 18-03-12 16:53 |
| Κλείδωμα μενού | markosv | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 25-03-11 19:21 |
| Μενου Εντολών. | Giorgos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 21-02-10 15:58 |
Η ώρα είναι 21:04.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο