Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων ![]() | Τρόποι εμφάνισης ![]() |
| |||
| |||
![]()
ανεβάζω και ένα υπόδειγμα για το πρόβλημά μου σχετικά με προηγούμενη ανάρτηση. είχα αναφέρει ότι έχω μία φόρμα τιμολόγησης που δημιουργεί διάφορα παραστατικά, πχ. "τιμολόγιο", "δελτίο απόστολής" κτλ. ήθελα να εφαρμόζει αυτόματη διαδοχική αρίθμηση για τον κάθε τύπο παραστατικών που θα καλώ κάθε φορά. πχ. αν καλώ το "ΤΔΠ" η πρώτη αρίθμηση να είναι το "1". έπειτα μπορεί να καλέσω το "ΔΑΠ" και εκεί η αρίθμηση πρέπει να είναι το "1". σε επόμενη εγγραφή αν καλέσω το "ΤΔΠ" θα πρέπει να φέρει "2" κοκ. υπάρχει τρόπος? |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Εύη, δες μια προσέγγιση στη συνημμένη ΒΔ. Στη φόρμα πρόσθεσα κώδικα ο οποίος, όταν σε νέα εγγραφή επιλέγουμε ID_ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, συμπληρώνει αυτόματα το πεδίο ΑΡΙΘΜΗΣΗ. |
| |||
| |||
![]()
τέλειο! ευχαριστώ πολύ |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα σας, μετά από 3 χρόνια απουσίας και ανατροφή της μικρούλας μου που τώρα πια μεγάλωσε, ξαναγυρίζω στην δημιουργία του ψηφιακού μου παιδιού και έρχομαι να συνεχίσω το αρχικό μου ερώτημα περί αρίθμησης διαφορετικών παραστατικών στην ίδια φόρμα. η λύση που μου πρότεινε ο kapetang δούλεψε μια χαρά, αλλά αναρωτιέμαι αν μπορούμε να το επεκτείνουμε και σε κάθε παραστατικό να υπάρχει στην αρίθμηση και το πρόθεμά του, πχ. για Τιμολόγιο Πώλησης η αρίθμηση να αρχίζει ΤΙΠ-0001, ΤΙΠ-0002 κοκ, για Δελτίο Αποστολής η αρίθμηση να αρχίζει ΔΑπ-00001, ΔΑΠ-0002, κοκ ευχαριστώ εκ των προτέρων, Εύη |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους Εύη στο συνημμένο αρχείο με βάση την προσέγγιση του kapetang. Στον πίνακα ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ πρόσθεσα το βοηθητικό πεδίο ΑΡ όπου καταχωρείται η αρίθμηση των παραστατικών. Στο πεδίο ΑΡΙΘΜΗΣΗ καταχωρούνται τα παραστατικά με το πρόθεμά τους πχ. "ΤΔΠ-00001" κοκ Επίσης για κάθε έτος ξεκινάει νέα αρίθμηση. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nasos23 : 09-12-17 στις 12:22. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σας, σε συνέχεια της λύσης που μου προτείνατε και εφάρμοσα με επιτυχία, σας επισυνάπτω μια μικρή βάση για να σας δείξω το πρόβλημα που αντιμετοπίζω. Ενώ σε όλα τα παραστατικά η αρίθμηση συνεχίζεται διαδοχικά, στα παραστατικά ΛΙΑΝ και ΤΙΠ2 εστιάζω πρόβλημα. ΄Οταν το παραστατικό ΛΙΑΝ έφτασε στο 00010 συνέχισε να μετράει 00010, 00010 και δεν προχώρησε στο 00011. Όμοια το παραστατικό ΤΙΠ2 έφτασε στο 00100 και συνέχισε να μετράει 00100, δεν προχώρησε στο 00101 ,κοκ. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει? ευχαριστώ εκ των προτέρων, Εύη |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Εύη Στον πίνακα πωλήσεις σε προβολή σχεδίασης μετέτρεψε το πεδίο ΑΡ απο κείμενο σε αριθμό. Καλή συνέχεια |
| |||
| |||
![]()
καλημέρα, ευχαριστώ για την διόρθωση, τώρα λειτουργεί σωστά. μέχρι τώρα όμως πως δούλευε ενώ το ΑΡ ήταν κείμενο? καλή συνέχεια σε όλους Εύη |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] συνεχεια θεματος "αθροισμα ομοειδων" | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 28-08-14 22:03 |
Εμφανιση "Μηνός" και "Έτους" σε πίνακα και ερώτημα | antonib | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-09-12 20:58 |
[Γενικά] Αυτόματη..."μοιρασιά" αριθμού σε διπλανά κελιά.. | dimnot | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-03-11 12:55 |
[ Πίνακες ] Εμφάνιση πίνακα "παρασκηνίου" στο "προσκήνιο" | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 12-10-10 15:33 |
[ Εκθέσεις ] Άθροισμα "σε μεταφορά" στο υποσέλιδο και "από μεταφορά" στην κεφαλίδα | prokopino | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-06-10 16:24 |
Η ώρα είναι 03:49.