| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Φίλε μου, στον κώδικα τίποτα δεν εξυπακούεται. Όλα θα πρέπει να οριστούν με σαφήνεια. Από τα αναγραφόμενά σου φαίνεται ότι δεν έγινε αντιληπτή η σχεδίαση της ΒΔ του μηνύματός μου. Τέλος πάντων. Στην επισυναπτόμενη ΒΔ και στη δευτερεύουσα φόρμα frmDietDetails πρόσθεσα το κουμπί [Αντιγραφή φαγητών]. Μετά τη δημιουργία των εγγραφών του πίνακα tblDietDetails (λεπτομέρειες στο προηγούμενο μήνυμα), και την προσθήκη φαγητών στη δευτερεύουσα φόρμα DietFoods πατούμε το κουμπί. Έτσι τα παραπάνω φαγητά (μαζί με άλλα πεδία φαίνονται στον κώδικα) θα αντιγραφούν και σε όλα τα γεύματα που είναι ίδιου τύπου, για όλες τις μέρες της εβδομάδας που περιλαμβάνουν αυτόν τον τύπο γεύματος. Στο θέμα της αντιγραφής παρουσίασα μια πρόταση και έδωσα αρκετές οδηγίες για την κατανόηση και την προσαρμογή της στην πραγματική ΒΔ, αν υιοθετηθεί. Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορώ να προσφέρω κάτι περισσότερο. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 10-09-14 στις 14:51. Αιτία: διόρθωση σύνταξης |
|
| |||
| |||
|
Γειά σου φίλε Γιώργο και σε ευχαριστώ για την ανοχή.! Δεν είμαι απόλυτα εξεικειωμένος με την VBA Γιώργο και ίσως κάποια ζητήματα προσωπικά να τα βλέπω διαφορετικά. Σε ευχαριστώ για την επισύναψη του νέου αρχείου, είναι όντως αυτό που ζητούσα. Συνοπτικά θα έλεγα ότι με λίγες τροποποιήσεις στα μέτρα της πραγματικής βάσης θα μπορούσα να πώ ότι ανταποκρίνεται πλήρως στο ζητούμενο μου και σε ευχαριστώ άλλη μια φορά για την βοήθεια σου. Ωστόσο, θα μελετήσω την προσέγγιση σου για μια νέα λογική της διαδικασίας αλλά όταν και εφόσον τύχει να δείς την πραγματική διαδικασία, ίσως και εσύ με παροτρήνεις να μην αλλάξω γνώμη.. Απλά να φανταστείς ότι η κατάληξη στην τελική φάση της δημιουργίας προγράμματος περνά μέσα απο άλλες αλληλένδετες και πολύπλοκες διαδικασίες που και μόνο στην ιδέα να "τολμήσω" να διαφοροποιήσω απλά ένα μικρό σημείο της όλης διαδικασίας, δεν μπορείς να φανταστείς πόσα άλλα πράγματα πρέπει να αλλάξουν έτσι ώστε να δουλεύει το πρόγραμμα... ! Παρόλα αυτα θα μελετήσω την προσέγγιση σου και εάν και εφόσον έχω οτιδήποτε επανέρχομαι.. Σε ευχαριστώ και πάλι Φιλικά |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 10:24.

Απλά να φανταστείς ότι η κατάληξη στην τελική φάση της δημιουργίας προγράμματος περνά μέσα απο άλλες αλληλένδετες και πολύπλοκες διαδικασίες που και μόνο στην ιδέα να "τολμήσω" να διαφοροποιήσω απλά ένα μικρό σημείο της όλης διαδικασίας, δεν μπορείς να φανταστείς πόσα άλλα πράγματα πρέπει να αλλάξουν έτσι ώστε να δουλεύει το πρόγραμμα... !
Υβριδικός τρόπος