Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Κλειστό Θέμα

 

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 16-07-14, 21:03
Το avatar του χρήστη alex
Όνομα: Αλέξανδρος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 22-01-2010
Περιοχή: ΑΡΤΑ
Μηνύματα: 521
Προεπιλογή Συνδυασμοί γραμμάτων

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του forum
Γνωρίζει κάποιο μέλος να βοηθήσει στον παρακάτω προβληματισμό

Πώς μπορώ να βρώ τους συνδυασμούς πέντε γραμμάτων;
Παράδειγμα
Έστω ότι ΄εχω το συνδυασμό fdsjk
Γνωρίζω από τα μαθηματικά την παραγωγικότητα ότι από 5 γράμματα βγάζω 120 συνδυασμούς.Δηλαδή
5χ4χ3χ2χ1 = 120 συνδυασμοί.
Πώς μπορώ να τους σχηματίσω ώστε να τους βάλω σε ένα πίνακα;
__________________
Με εκτίμηση

Αλέξανδρος
  #2  
Παλιά 17-07-14, 13:04
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.156
Προεπιλογή

Καλησπέρα

Αλέξανδρε, δες μια λύση στην επισυναπτόμενη ΒΔ.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb CreateWordsFrom5Letters.mdb (296,0 KB, 37 εμφανίσεις)
  #3  
Παλιά 17-07-14, 14:17
Το avatar του χρήστη alex
Όνομα: Αλέξανδρος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 22-01-2010
Περιοχή: ΑΡΤΑ
Μηνύματα: 521
Προεπιλογή

Φίλτατε Γιώργο,
Είσαι σπουδαίος.Δεν υπάρχουν λόγια.........
Σέυχαριστώ πολύ.
__________________
Με εκτίμηση

Αλέξανδρος
  #4  
Παλιά 18-07-14, 09:26
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.156
Προεπιλογή

Καλημέρα

Αλέξανδρε, η λύση που δόθηκε στο προηγούμενο μήνυμά μου είναι προσαρμοσμένη στη δημιουργία λέξεων από 5 διαφορετικά γράμματα.

Το μειονέκτημά της είναι ότι δεν είναι ευέλικτη.

Στη νέα ΒΔ παρουσιάζω μια ευέλικτη λύση για τη δημιουργία λέξεων (μεταθέσεων) από Ν (Ν=1 έως 10) διαφορετικά γράμματα.

Η λύση παρουσιάζει ενδιαφέρον επειδή:

1) Χρησιμοποιεί μια αναδρομική διαδικασία. Δηλαδή μια διαδικασία που καλεί επανειλημμένα τον εαυτό της.

2) Χρησιμοποιεί βοηθητικά ένα αρχείο κειμένου (απαιτείται αναφορά στο Microsoft Scripting Runtime) για να γεμίσει τον πίνακα με τις λέξεις (μεταθέσεις), πράγμα που καθιστά τη μέθοδο πολύ γρήγορη.

Με 10 διαφορετικά γράμματα δημιουργούνται 3.628.800 διαφορετικές λέξεις (Μεταθέσεις) και στον υπολογιστή μου χρειάζεται περίπου 1 λεπτό.

Το τεράστιο πλήθος των λέξεων (μεταθέσεων) και του χρόνου υπολογισμού με οδήγησε στο περιορισμό Ν<=10.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb CreateWordsFromNLetters.mdb (324,0 KB, 25 εμφανίσεις)
  #5  
Παλιά 18-07-14, 12:45
Το avatar του χρήστη alex
Όνομα: Αλέξανδρος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 22-01-2010
Περιοχή: ΑΡΤΑ
Μηνύματα: 521
Προεπιλογή

Γιώργο καλημέρα,

Φαίνεται ευέλικτο .Το δοκίμασα αλλά δεν μου βγάζει στο πίνακα τους συνδυασμούς.Βάζω το 10 να γίνει συνδυασμός με 10 γράμματα που είναι μέσα στο κώδικα βέβαια αργεί όπως είπες βγάζει το πλήθος ότι είναι 3.628.800 αλλά στον πίνακα δεν εμφανίζει συνδυασμούς.Πάντως είναι τρομερό, πάνω από δέκα θα κολλήσει δεν νομίζω να δουλέψει.

Αλέξανδρος
__________________
Με εκτίμηση

Αλέξανδρος
  #6  
Παλιά 18-07-14, 13:42
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.156
Προεπιλογή

Καλησπέρα

Αλέξανδρε, χωρίς να κάνουμε αλλαγές στον κώδικα, μπορούμε πληκτρολογώντας στο πεδίο της φόρμας μία τιμή (Ν) από 1 έως 10 να βρούμε τις λέξεις που έχουν Ν διαφορετικά γράμματα.

Ο δικός μου υπολογιστής, αν πληκτρολογήσω στη φόρμα 10, χρειάζεται περίπου 1 λεπτό να κάνει τους υπολογισμούς και να γεμίσει τον πίνακα με τις 3.628.800 λέξεις (εγγραφές).

Στον υπολογιστή σου πριν δοκιμάσεις τη μέγιστη τιμή (Ν=10) κάνε δοκιμές αυξάνοντας προοδευτικά των αριθμό γραμμάτων 4, 5, 6, 7, 8,… και βλέποντας το χρόνο υπολογισμού.

Φιλικά/Γιώργος
  #7  
Παλιά 18-07-14, 14:31
Το avatar του χρήστη alex
Όνομα: Αλέξανδρος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 22-01-2010
Περιοχή: ΑΡΤΑ
Μηνύματα: 521
Προεπιλογή

Καλησπέρα ,

Γιώργο το έκανα οποιοδήποτε αριθμό και να βάλω μέχρι το δέκα το υπολογίζει δεν βγαζει τους συνδυασμούς αλλά μου βγάζει και σφάλμα χρόνου εκτέλεσης Run - time error 70 permission denied.
__________________
Με εκτίμηση

Αλέξανδρος
  #8  
Παλιά 18-07-14, 14:54
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.156
Προεπιλογή

Ο κώδικας δημιουργεί ένα αρχείο στο φάκελο c:\
Μήπως δεν επιτρέπεις εγγραφή και δημιουργία αρχείων σ' αυτόν το φάκελο;
  #9  
Παλιά 18-07-14, 16:49
Το avatar του χρήστη alex
Όνομα: Αλέξανδρος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 22-01-2010
Περιοχή: ΑΡΤΑ
Μηνύματα: 521
Προεπιλογή

Γιώργο,
Για να πάω οποιοδήποτε αρχείο στο c:\ μου λέει να πάρω άδεια από τον διαχειριστή.
Πώς το απενεργοποιώ αυτό. Εχω Win 8,1 κάτι με είχε ρωτήσει τότε που έκανα αναβάθμιση από τα win 8 στα win 8,1 και τσεκάρισα νομίζω δεν αφήνει κανένα πρόγραμμα να εγκαταστήσει στο c:\ φάκελο ή αρχείο.
Μπορούμε να κάνουμε ένα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας και να του δώσουμε διαδρομή εκεί;
Μήπως μπορούμε να το κάνουμε για διαδρομή οποιοδήποτε περιβάλλον της access ώστε να μήν υπάρχει πρόβλημα σε καμία έκδοση.
strFolderName = Environ("AppData") & "\Recursion" ή θα υπάρχει πρόβλημα πάλι με την άδεια για το c:\
Τελικά έβαλα αυτή την διαδρομή και το πήγε το αρχείο την Επιφάνεια εργασίας με όλους τους συνδυασμούς βάζοντας αυτή την διαδρομή αλλά δεν το βγάζει στπο πίνακα.
"c:\Users\alex\Desktop\xy~zxy~zxy_zx_yz.txt"
Τους βγάζει σε .txt xy~zxy~zxy_zx_yz.txt
Αλλά βγάζει και το σφάλμα 31519
__________________
Με εκτίμηση

Αλέξανδρος

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex : 18-07-14 στις 17:23.
  #10  
Παλιά 18-07-14, 17:30
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-06-2010
Μηνύματα: 3.156
Προεπιλογή

Καλησπέρα

Αλέξανδρε, στη φόρμα πρόσθεσα και ένα δεύτερο κουμπί.

Ο κώδικας που τρέχει με το πάτημα του κουμπιού γεμίζει τον πίνακα tblWords, χωρίς να χρησιμοποιεί βοηθητικό αρχείο κειμένου.

Επίσης άλλαξα και τον κώδικα στο πρώτο κουμπί ώστε το βοηθητικό αρχείο Words.txt να δημιουργείται στο φάκελο Environ("AppData")

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb CreateWordsFromNLetters.mdb (416,0 KB, 31 εμφανίσεις)
Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[VBA] Αντικατασταση Γραμματων manolis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 05-06-15 21:04
[Συναρτήσεις] Μετατροπή ελληνικών γραμμάτων σε αντίστοιχους αριθμούς comsup Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 17 14-03-13 21:07
[ Φόρμες ] Αλλαγή γραμμάτων artchrist73 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 06-11-11 17:11
Διαγραφή γραμμάτων σε έγγραφο Word anastasiosz Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 18-08-11 21:02
[Συναρτήσεις] Αναγνώριση και καταμέτρηση γραμμάτων στο κελί jimvai Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 30-11-10 12:36


Η ώρα είναι 07:05.