Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του φόρουμ, Αντιμετωπίζω ένα δύσκολο πρόβλημα (με δεδομένο τις δικές μου δυνατότητες). Έχω έναν πίνακα (tblFoods) ο οποίος συμπεριλαμβάνει αρκετά φαγητά με τις αναλύσεις τους. Έχω έναν δεύτερο πίνακα (tblExclusiveFoods) ο οποίος είναι συνδεδεμένος με έναν τρίτο πίνακα (tblCustomers) με σχέση ένα-προς-πολλά. Δηλαδή, o tblCustomers είναι ο "One" και ο tblExclusiveFoods είναι ο "Many". Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: Στον πίνακα tblExclusiveFoods υπάρχει ένα πεδίο που λειτουργεί σαν ComboBox και παίρνει δεδομενα απο τον πίνακα tblFoods έστι ώστε να λειτουργεί σαν drop-down-menu το συγκεκριμένο πεδίο. Θέλω λοιπόν εφόσον "μαζέψω" τα φαγητά στον tblExclusiveFoods στην συνέχεια να φτιάξω ένα ερώτημα στο οποιο θα συμπεριλαμβάνω τον πίνκα tblFoods και εφόσον τρέξω το ερώτημα να έχω σαν αποτέλεσμα όλα τα φαγητά που συμπεριλαμβάνει εκτός απο αυτά που έχουν επιλεγεί στον tblExclusiveFoods. Εύχομαι να είμαι ξεκάθαρος με τα πιο πάνω που αναφέρω και κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη Φιλικά, |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Γιώργο, αν κατάλαβα το ζητούμενο, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για τη δημιουργία του ερωτήματος τον ειδικό οδηγό που παρέχει η Access: 1) Στην κορδέλα, κλικ στο κουμπί στο κουμπί Query Wizard (οδηγός ερωτημάτων). 2) Στο παράθυρο New Query (νέο ερώτημα), επιλογήFind Unmatched Query Wizard (Εύρεση αταίριαστων εγγραφών) 3) Συνέχιση με τα βήματα του οδηγού. Φιλικά/Γιώργος ΥΓ. Αν είχες ανεβάσει ένα δείγμα της ΒΔ, θα έκανες πιο συγκεκριμένο το ερώτημά σου, και μάλλον θα έπαιρνες και πιο συγκεκριμένη απάντηση |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Γιώργο και σε ευχαριστώ φίλε μου για την ανταπόκριση, Όντως, έχω δοκιμάσει την μέθοδο που μου εισηγήθηκες και με λίγη μετατροπή έχω εξάγει τα αποτελέσματα όπως επιθυμούσα. Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ, νάσαι καλά φίλε |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Μεταφορά συγκεκριμένων κελιών από το Φ1 στο Φ2 | kostas1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 26-10-15 17:01 |
[ Φόρμες ] Απενεργοποίηση εγραφών σε πλαίσιο λίστας | ΓιάννηςΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-01-14 06:56 |
[ Φόρμες ] ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΓΡΑΦΩΝ | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 22-11-11 10:52 |
[Συναρτήσεις] Εύρεση συγκεκριμένων ημερών | arissam | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 29-06-11 14:05 |
[ Ερωτήματα ] ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΡΑΦΩΝ | agelos_her | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-03-11 06:47 |
Η ώρα είναι 06:41.