Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Αποκλεισμός συγκεκριμένων εγραφών απο πίνακα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-07-14, 20:19
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Αποκλεισμός συγκεκριμένων εγραφών απο πίνακα

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του φόρουμ,

Αντιμετωπίζω ένα δύσκολο πρόβλημα (με δεδομένο τις δικές μου δυνατότητες).

Έχω έναν πίνακα (tblFoods) ο οποίος συμπεριλαμβάνει αρκετά φαγητά με τις αναλύσεις τους. Έχω έναν δεύτερο πίνακα (tblExclusiveFoods) ο οποίος είναι συνδεδεμένος με έναν τρίτο πίνακα (tblCustomers) με σχέση ένα-προς-πολλά. Δηλαδή, o tblCustomers είναι ο "One" και ο tblExclusiveFoods είναι ο "Many".

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής:

Στον πίνακα tblExclusiveFoods υπάρχει ένα πεδίο που λειτουργεί σαν ComboBox και παίρνει δεδομενα απο τον πίνακα tblFoods έστι ώστε να λειτουργεί σαν drop-down-menu το συγκεκριμένο πεδίο. Θέλω λοιπόν εφόσον "μαζέψω" τα φαγητά στον tblExclusiveFoods στην συνέχεια να φτιάξω ένα ερώτημα στο οποιο θα συμπεριλαμβάνω τον πίνκα tblFoods και εφόσον τρέξω το ερώτημα να έχω σαν αποτέλεσμα όλα τα φαγητά που συμπεριλαμβάνει εκτός απο αυτά που έχουν επιλεγεί στον tblExclusiveFoods.

Εύχομαι να είμαι ξεκάθαρος με τα πιο πάνω που αναφέρω και κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη

Φιλικά,
Παλιά 03-07-14, 09:11
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλημέρα

Γιώργο, αν κατάλαβα το ζητούμενο, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για τη δημιουργία του ερωτήματος τον ειδικό οδηγό που παρέχει η Access:

1) Στην κορδέλα, κλικ στο κουμπί στο κουμπί Query Wizard (οδηγός ερωτημάτων).

2) Στο παράθυρο New Query (νέο ερώτημα), επιλογήFind Unmatched Query Wizard (Εύρεση αταίριαστων εγγραφών)

3) Συνέχιση με τα βήματα του οδηγού.

Φιλικά/Γιώργος

ΥΓ. Αν είχες ανεβάσει ένα δείγμα της ΒΔ, θα έκανες πιο συγκεκριμένο το ερώτημά σου, και μάλλον θα έπαιρνες και πιο συγκεκριμένη απάντηση
Παλιά 04-07-14, 08:26
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Καλημέρα Γιώργο και σε ευχαριστώ φίλε μου για την ανταπόκριση,

Όντως, έχω δοκιμάσει την μέθοδο που μου εισηγήθηκες και με λίγη μετατροπή έχω εξάγει τα αποτελέσματα όπως επιθυμούσα.

Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ, νάσαι καλά φίλε
Κλειστό Θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Μεταφορά συγκεκριμένων κελιών από το Φ1 στο Φ2 kostas1984 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 26-10-15 17:01
[ Φόρμες ] Απενεργοποίηση εγραφών σε πλαίσιο λίστας ΓιάννηςΣ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 07-01-14 06:56
[ Φόρμες ] ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΓΡΑΦΩΝ ΚΩΣΤΑΣ2 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 22-11-11 10:52
[Συναρτήσεις] Εύρεση συγκεκριμένων ημερών arissam Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 29-06-11 14:05
[ Ερωτήματα ] ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΡΑΦΩΝ agelos_her Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 21-03-11 06:47

Η ώρα είναι 06:41.