| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Γεια σας Θέλω την βοήθεια σας στη δημιουργία ενός ερωτήματος Στη συνημμένη βάση έχω δυο πίνακες τον ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ και ΠΛΗΡΩΜΕΣ θέλω να δημιουργήσω ένα ερώτημα που στο πεδίο ΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ να περιέχει τις ημερομηνίες και των δυο πινάκων με τα αντίστοιχα ποσά (ορισμένες από αυτές δεν συμπίπτουν δηλ έχουμε πληρωμές χωρίς εισπράξεις ή και το αντίστροφο). . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Απόστολε, το παρακάτω ερώτημα εμφανίζει στο πεδίο [ΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ] όλες τις ημερομηνίες στις οποίες έγιναν πληρωμές ή εισπράξεις (ή και τα δύο) και τα αντίστοιχα ποσά. Κώδικας: SELECT A.ΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, P.ΠΛΗΡΩΜΕΣ, E.ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ FROM ((SELECT ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ AS ΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ FROM ΠΛΗΡΩΜΕΣ UNION SELECT ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ AS ΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ FROM ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ) AS A LEFT JOIN ΠΛΗΡΩΜΕΣ AS P ON A.ΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ=P.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ) LEFT JOIN ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ AS E ON A.ΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ=E.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ; Το ερώτημα δεν εμφανίζει ιδιαίτερες ημερομηνίες για τις πληρωμές και τις εισπράξεις, επειδή ταυτίζονται με τις ημερομηνίες του πεδίου [ΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ] Είναι φανερό ότι αν σε μία ημερομηνία υπάρχει ποσό στο πεδίο [ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ] ή [ΠΛΗΡΩΜΕΣ] η ημερομηνία θα είναι ημερομηνία είσπραξης ή πληρωμής ή και τα δύο αν έχουν τιμή και τα δύο πεδία. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Αποστόλη καλησπέρα Απάντηση με δύο εκδοχές Α) Αποτελείται από ένα πίνακα ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ δύο ερωτήματα προσάρτησης qry_ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ_ADD & qry_ΠΛΗΡΩΜΕΣ_ADD και φόρμα ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ- Με το άνοιγμα της φόρμας καθαρίζει ο πίνακας και γίνονται προσάρτηση οι εισπράξεις και οι πληρωμές και τα αποτελέσματα βγαίνουν συγκεντρωτικά ανά ημερομηνία στο ερώτημα ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ- Β) Ερώτημα ένωσης "ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ" όπου συγκεντρώνονται οι ημερομηνίες από τους δύο πίνακες και ερώτημα "ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ2" όπου βγαίνουν συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα. Γιώργο με πρόλαβες για λίγο και βέβαια όπως πάντα η λύση σου πολύ καλύτερη από τις δικές μου αλχημείες. Αυτό με τα ερωτήματα μέσα στα ερωτήματα που το έχω δεί πολλές φορές σε απαντήσεις σας και μου αρέσει παρότι το καταλαβαίνω όταν το διαβάζω δυσκολεύομαι να το εφαρμόσω ειδικά όταν έχει και Join μέσα και πάντα γεμίζω τις βάσεις μου με δευτερεύοντα ερωτήματα. Απ΄ ότι είδα στην βάση σου όμως θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν υπάρχουν δύο είσπράξεις ή δύο πληρωμές με την ίδια ημερομηνία. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sarafis : 28-03-14 στις 22:45. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα στην παρέα Στέλιο η παρατήρησή σου «Απ΄ ότι είδα στην βάση σου όμως θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν υπάρχουν δύο εισπράξεις ή δύο πληρωμές με την ίδια ημερομηνία» είναι σωστή. Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση προτείνω το παρακάτω ερώτημα. Κώδικας: SELECT P.ΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, SUM(P.ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ) AS ΣΥΝ_ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ, SUM(P.ΠΛΗΡΩΜΕΣ) AS ΣΥΝ_ΠΛΗΡΩΜΕΣ FROM (SELECT ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ AS ΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ, NULL AS ΠΛΗΡΩΜΕΣ FROM ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ UNION ALL SELECT ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ AS ΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, NULL AS ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ FROM ΠΛΗΡΩΜΕΣ) AS P GROUP BY P.ΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ; Φιλικά Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο πολύ καλή η απαντησή σου, παραδίδεις μαθήματα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχολεί σε πολλές περιπτώσεις (Αγορές-Πωλήσεις, Εισπράξεις-Πληρωμές). Θα προσπαθήσω να χρησιμοποιώ την μεθοδό σου εφεξής. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου μαζί μας. |
|
| |||
| |||
|
Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά και τους δυο σας που με τις γνώσεις σας βρηκαμε ενα τοσο χρησιμο εργαλειο
|
|
| |||
| |||
|
Στέλιο και Απόστολε, σας ευχαριστώ.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Ερωτήματα ] Ένωση πινάκων σε ερώτημα | lammis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 14-03-14 08:18 |
| [ Πίνακες ] Υπολογισμός σε ερώτημα με βάση ημερομηνίες πο | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 13-02-14 11:04 |
| [ Πίνακες ] Κοινό πεδίο μεταξύ πινάκων | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 03-07-13 21:58 |
| msgbox από πεδίο από ερώτημα | tzvangel | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 11-07-11 20:06 |
| Υπολογιζόμενο πεδίο σε ερώτημα | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 08-05-11 19:19 |
Η ώρα είναι 09:05.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο