Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Φόρμες ] ενεργοποιηση ή μη control ανάλογα με τις τιμές άλλου

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-02-14, 18:38
Όνομα: Ράνια
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Προεπιλογή ενεργοποιηση ή μη control ανάλογα με τις τιμές άλλου

Καλησπέρα,
θα ήθελα να μου πείτε σας παρακαλώ, πως μπορώ να κάνω σε μια form, όταν ένα control είναι Null ένα άλλο control να γίνεται ανενεργό , αλλιώς να παραμένει ενεργό για τον χρήστη που συμπληρώνει την φόρμα Η αν ένα control έχει μια τιμή , ένα άλλο να παίρνει κάποια άλλη τιμή, αλλιώς Νull . Γινεται με macros ή με VBA ? Kαι πως?
Ευχαριστω πολυ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-14, 11:52
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλημέρα...
....και καλώς μας ήλθες.

Ανέβασε ένα δείγμα βάσης για να δώσεις τη δυνατότητα στα μέλη του forum να σε απαντήσουν.

Με εκτίμηση
Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-14, 09:58

Προεπιλογή

Καλημέρα
Καλώς σας βρήκα να είστε όλοι καλά. Τώρα για το καλώς ήρθα προβληματίζομαι :) . Μάλλον η πρώτη ερώτηση που έπρεπε να κάνω είναι αν έχετε κανένα υπό-forum για damies-newbies :) Είμαι εντελώς εκτός επιπέδου :( Τώρα ας σοβαρευτώ , έπιασα την access πρώτη φορά στα χέρια μου πριν 20 μέρες και έχω μια αιθαλομίχλη στο κεφάλι μου (ειδικά από χθες που μπήκα κώδικα έχει γίνει χαμός) Βασικά αυτό που θέλω να ξέρω αυτή την στιγμή είναι αν το ζητούμενο μου γίνεται (yes or no) ώστε να μην σπαταλήσω άπειρο χρόνο στον σχεδιασμό και τελικά δεν γίνεται και πρέπει να τον αλλάξω . Μίλα για ερευνά αγοράς και φέρνω ένα παράδειγμα… Ας υποθέσουμε ότι ο ερωτώμενος απαντά ότι διακοπές το καλοκαίρι πάει μόνο σε ελληνικά νησιά (cbo or text). Θέλω αν ένα control πολύ πιο κάτω στο report , απαντάει στην ερώτηση <σε ποιες ευρωπαϊκές πόλεις θέλετε να πάτε διακοπές το καλοκαίρι> να είναι ή απενεργοποιημένο (αλλά να έχει κάποια ένδειξη ο ερευνητής για να μην προλάβει να κάνει την ερώτηση) ή εξαφανισμένο. Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου αλλά είχα καταλάβει από τους κανόνες που διάβασα του forum ότι δεν μπορώ να το κάνω αν δεν έχω γράψει εδώ δέκα φορές. Ισχύει αυτό? Η στραβοκατάλαβα? Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας :)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-14, 10:26

Προεπιλογή διορθωση

συγνωμη φορμα εννοουσα πιο πανω οχι report (η θολούρα που έλεγα) :P
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-14, 11:36
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλημέρα
Δεν ζητάς κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Εδώ -στο forum- υπάρχουν αρκετά μέλη που μπορούν και θα θελήσουν να σε βοηθήσουν. Μη τους ζητάς όμως να κάνουν πράξεις που είναι δική σου υποχρέωση. Βέβαια -δεν τους εκπροσωπώ- απλά τις σκέψεις μου γράφω.
Δεν πολυκατάλαβα το χιούμορ σου "περί δέκα φορές να ...λαλήσει ο κόκορας", μάλλον λόγω μιας άλλης κατάστασης που βιώνω- ξένης προς τη δική σου διάθεση, που ομολογώ ότι με άρεσε μιας και με έδωσες την άλλη όψη της διάθεσης!
Λοιπόν...
...περιμένουμε να σε διαβάσουμε και να είσαι βέβαιη ότι θα βοηθηθείς.

Με εκτίμηση
Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-14, 12:08

Προεπιλογή

Νίκο πολύ φοβάμαι ότι έγινε κάποια παρεξήγηση..μπήκα στους κανόνες του forum για να τους διαβάσω, και διάβασα (ή νομίζω ότι διάβασα) ότι για ασφάλεια του forum για να ανεβάσεις attach πρέπει να έχεις επικοινωνήσει (να έχεις γράψει) μέσα στο forum 10 φορές και για αυτό δεν έβαλα attach Απλά σε ρώτησα επειδή είδα ότι είσαι συντονιστής αν είναι έτσι, ή λογω της βιασύνης μου στραβοκατάλαβα Χίλια συγγνώμη αν έδωσα άλλη εντύπωση
Τώρα όσο αφορά το άλλο θέμα που θίγεις, πολύ φοβάμαι ότι πάλι παρεξηγήθηκα, δεν ζητώ να κάνει κάποιος κάτι για μένα , το τονισα. Αυτό που ρωτώ βασικά είναι ένα ναι ή όχι (αν γίνεται ή όχι) γιατί αν δεν γίνετε πρέπει να επανασχεδιάσω την φόρμα μου, και θα ήθελα να έχω αυτή την γνώση τώρα (αν κάποιος ξέρει και θέλει να μου πει) πριν την προχωρήσω και άλλο
Από ότι κατάλαβα από την απάντηση σου γίνεται, όποτε ευχαριστώ για την απάντηση, με κάλυψες . όταν θα φτάσω σε αυτό το σημείο και δω ότι μόνη μου δεν τα καταφέρνω , θα ζητήσω και πάλι την βοήθεια σας πάνω σε αυτό το θέμα
Ζητάω και πάλι συγγνώμη αν κάτι στο ύφος του γραπτού μου λόγου δημιούργησε άλλη εντύπωση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-14, 12:13

Προεπιλογή αυτο μαλλον στραβοκαταλαβα, μαλλον αναφερεται σε link

2.Για λόγους ασφαλείας, οι χρήστες μπορούν να καταχωρήσουν εξωτερικό σύνδεσμο αφού έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον 10 μηνύματα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-14, 00:26
Όνομα: Στέλιος

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Ράνια καλημέρα
Δες αν σε καλύπτει η συνημμένη βάση. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Ανέφερα ενδεικτικά την απόκρυψη και το κλείδωμα του πεδίου.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip control .zip (45,8 KB, 34 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Unbound με Control Source = Switch.. γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 11 21-09-14 06:01
[ Φόρμες ] InkPicture control argyrios Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 15-02-12 22:22
[ Φόρμες ] Φόρμα με γραφήματα ανάλογα με τιμές που επιλέγει ο χρήστης από πινάκες Ιρις Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 14 08-03-11 19:46
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση αναλογα τις τιμές manolis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 13-06-10 17:55
DSOframer Control marios1984 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 12 27-01-10 09:57

Η ώρα είναι 17:48.