Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους. Ζητάω την βοήθειά σας στον υπολογισμό Επιβολής Προστίμου. Το προσπάθησα με Elseif , και με πολλαπλή συνθήκη if αλλά κάπου κάτι δεν μου πάει καλά στους υπολογισμούς. Η λογική σχέση υπολογισμού είναι η πιο κάτω : Το οφειλόμενο ποσό θα προσαυξάνεται 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Το πρόστιμο μπαίνει κάθε 21 νέου μήνα.δηλ. στις 21/1 - 21/2 - 21/3 κλπ. Για τον πρώτο μήνα 0,73% Για τον δεύτερο μήνα 0,73 χ 2 = 1,46% Αν το οφειλόμενο ποσό καταβληθεί μετά την πάροδο δύο μηνών, πέρα της μηνιαίας αύξησης 0,73% κάθε μήνα έχουμε και πρόστιμο ίσο με ποσοστό 10% του ποσού που δεν καταβλήθηκε. Αν το οφειλόμενο ποσό φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο ενός έτους,πέρα της μηνιαίας αύξησης 0,73% κάθε μήνα έχουμε και πρόστιμο ίσο με ποσοστό 20% του ποσού που δεν καταβλήθηκε. Αν το οφειλόμενο ποσό φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο δύο ετών, πέρα της μηνιαίας αύξησης 0,73% κάθε μήνα έχουμε και πρόστιμο ίσο με ποσοστό 30% του ποσού που δεν καταβλήθηκε. Κάθε βοήθειά σας είναι ανεκτίμητη για μένα. Φιλικά/ Λουκιανός |
| |||
| |||
![]()
Λουκιανέ καλημέρα Δες στο συνημμένο, με το δικό μου ερασιτεχνικό τρόπο νομίζω πως επιτυγχάνεται το ζητούμενο. Αν έχει χρόνο κάποιος από τους καλιτέχνες του Forum ίσως το μαζέψει λίγο. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα Λουκιανέ δες και την επισυναπτόμενη ΒΔ. Υπολογίζει την προσαύξηση και το πρόστιμο για τους μήνες που θέλουμε, τα αποθηκεύει στον πίνακα tblDebs και τα εμφανίζει στη δευτερεύουσα φόρμα. Το πρόβλημα του υπολογισμού, νομίζω ότι είναι πολύ πιο περίπλοκο αφού υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης με δόσεις. Στέλιο, δες μια άλλη προσέγγιση στον κώδικα. Ελπίζω το αρχείο να ανοίγει. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους. Άπαιχτοι και οι ΔΥΟ σας. Στέλιο ένα προβληματάκι μόνο είδα.Δεν αντιδρά στον 1ο Μήνα. Κανονικά είναι 1*0,73. Γιώργο τέλεια και σένα η προσέγγισή σου. Οι μήνες πρέπει να μπούν με επιλογή του χειριστή αν κατάλαβα σωστά? Καλό θα ήταν αν υπάρχει η δυνατότητα να παίρνει την default τιμή από την διαφορά μηνών της τρέχουσας ημερομηνίας με την ημερομηνία εκκίνησης. Δυστυχώς Γιώργο όποια προσθήκη προσπαθώ να κάνω στον κωδικά σου, μου σπάει η βάση. Μάλλον επειδή είναι φτιαγμένη σε 2010 ίσως? Θα προσπαθήσω να την στήσω σε 2007 απο την αρχή για να προσπαθήσω για τον αυτόματο υπολογισμό στο πεδίο των μηνών. Χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια που μου προσφέρατε, και προσφέρετε γενικά στο forum. Φιλικά/Λουκιανός |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Με διπλό κλικ στη φόρμα frmDebts ανοίγει η κύρια φόρμα και η δευτερεύουσα. Συμπληρώνονται μόνο τα πεδία πάνω από το κουμπί υπολογισμός. Πατώντας το κουμπί θα γίνουν οι υπολογισμοί θα γεμίσει ο πίνακας tblDebts και τα αποτελέσματα θα φανούν στη δευτερεύουσα φόρμα. Η δευτερεύουσα φόρμα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εμφάνιση των αποτελεσμάτων. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Λουκιανές καλημέρα Όντως παρέλειψα τον πρώτο μήνα.Μπερδεύτηκα. Βασικά και μία ημέρα μετά τις 21 του μήνα που είναι η ημερομηνία πληρωμής επιβάλεται πρόστιμο. Το διορθωσα στην συνημμένη βάση. Μπορείς να προσθέσεις στον πίνακα σου πεδία για την ανάλυση των προστίμων (υπέρβαση μήνα, διμήνου, έτους , διετίας) και από τον κώδικα να τα ενημερώνεις όταν πατάς υπολογισμό ώστε να εκτυπώνεις και κάποιο παραστατικό με την ανάλυση της οφειλής. Το πεδίο Paydate το έβαλα για να κάνω δοκιμές με διάφορες ημερομηνίες. Στην τελική μορφή θα αντικατασταθεί από την Dates() (Τρέχουσα ημέρα). |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στο Φόρουμ Γιώργο έιναι καταπληκτική η προτασή σου. Απλώς αυτό που σου ανέφερα είναι ότι δεν υπολογίζει αυτόματα τους μήνες καθυστέρησης. Προσπάθησα να το προσθέσω μόνος μου, αλλά δεν με αφήνει η database γιατι σπάει αμέσως όταν κάνω κάποια αλλαγή. Να σαι καλά για την ανταποκρισή σου, στο θέμα μου. Στέλιο, για μια ακόμη φορά, σε ευχαριστώ για τον κόπο που κάνεις και για την βοήθεια που προσφέρεις. Εαν δώσεις την τιμή 20/1/2014 με τρέχουσα ημερομηνία 19/2/2014 και πχ 5000 € θα πρέπει να δώσει την τιμή 1* 0,73 * ποσό . Για να γίνω πιο κατανοητός, θα έπρεπε να πληρωθεί έως 20/1/14. Επομένως έως 20/2/2014 έχει πάρει το 0,73% στις 21/2/2014 και έως 20/3/2014 θα πάρει 2*0,73%.και ούτω καθέξής. Βεβαια για να γίνω πιό κατανοητός και πιο σωστός, θα σου παραθέσω τα παρακάτω. Τα παραδείγματα θα έπρεπε να τα ξεκινήσω απο 1/1/2014 γιατί απο τότε ισχύει αυτός ο τρόπος υπολογισμού, αλλά για να μας βγεί η διετία κλπ τα έβαλα απο πιο πριν. Για να σου δώσω να καταλάβεις όλη αυτή η ιστορία είναι Για το Επιτόκιο 8,76% στα χρέη φορολογουμένων προς το Δημόσιο. Το επιτόκιο για το υπολογισμό των τόκων που θα επιβάλει το δημόσιο για την καθυστέρηση πληρωμής των φόρων. Το 0,73 είναι κυμαινόμενο ποσοστό και λέγεται Επιτόκιο προσφοράς για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης (main refinancing operations rate) . Θα πρέπει λοιπόν κανονικά να έχουμε ένα πίνακα ανά έτος διακύμανσης . Σου έχω παραθέσει έναν πίνακα τον tblranta. Φαντάσου λοιπόν ότι ανά έτος αυτό λαμβάνεται απο τον συγκεκριμένο πίνακα. MRO PLUS MRO ================================================== ================== Έτος | Ποσοστό | Προσαυξανόμενος Συντ/στής | τελικός Συντελεστής | =====|====== | ===========================|=========== =| 2010 | 1,25 | εστω 8,51 | 1,25 + 8,51 = 9,76 | 2011 | 1,00 | εστω 8,51 | 1,00 + 8,51 = 9,51 | 2012 | 0,75 | εστω 8,51 | 0,75 + 8,51 = 9,26 | 2013 | 0,50 | εστω 8,51 | 0,50 + 8,51 = 9,01 | 2014 | 0,25 | 8,51 | 0,25 + 8,51 = 8,76 | 2015 | χ% | ίσως 8,51 ή ίσως Ζ% | χ% + 8,51 ή χ% + Ζ% | το 0,73 έχει υπολογιστεί μηνιαίως ως 8,76 / 12 = 0,73. Αν τυχόν ασχοληθείς με το πιό πάνω θεώρησε υποθετικά και για το 2010, 2011, 2012 ο συντελεστής θα είναι ο ίδιος. Χίλια ευχαριστώ για το όλο ενδιαφέρον σου, και για τον κόπο σου. Ηδη αυτά που μου πρότεινες είναι υπεραρκετά για την περίπτωσή μου. Φιλικά / Λουκιανός |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμός φπα | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 18-03-15 18:10 |
Η ώρα είναι 14:02.