| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστω για την απαντηση. Βασικα αυτο που θελω να κανω ειναι να εχω ενα field στην φορμα η οποια μου βγαζει τιμολογια το ποιο θα μου δινει το αριθμο των records οπου θα ειναι και ο αριθμος των τιμολιων μου. Δηλαδι να ξεκιναει π.χ απο το 1000 και να προσθετει +1 καθε φορα που παταω add new record. Φυσικα οταν σβησω ενα record (τιμολογιο) να επαναφερει τον αριθμο που εσβησα και οχι τον επομενο για μην χανετε και η αριθμιμενη σειρα των τιμολογιων. Ευχαριστω Γιωργος |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, Στο Πεδίο InvoiceNum θα βάλεις το εξής : =[CurrentRecord] και έτσι θα δείχνει ως Αριθμό τιμολογίου πάντα την τρέχουσα εγγραφή. Ωστόσο το InvoiceNum δεν θα είναι σωστό αν η φόρμα υποστεί ταξινόμηση ή και φιλτράρισμα επομένως θα πρότεινα την λύση που αναφέρουμε πιο πάνω. |
|
| ||||
| ||||
|
Αγαπητέ φίλε Κοχ…(συγγνώμη, δεν κατάλαβα το όνομα σου), χρόνια πολλά καλωσόρισες στο φόρουμ! Γράφεις: Παράθεση:
Αλλά στην πράξη, δεν νομίζω να σ εξυπηρετεί το γεγονός ότι τα τιμολόγια σου με την πρώτη αλλαγή στη διάταξη των Records (ταξινόμηση, διαγραφή κτλ.) θα αποκτούν διαφορετικό νούμερο.. με ότι συνεπάγεται απ αυτό. Αυτός είναι o λόγος που ο αυτόματος αριθμητής δεν επιτρέπει την ίδια τιμή 2 φορές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα υπολογισμένο πεδίο στη φόρμα σου με τον τύπο: =ID+1000 για να ξεκινάνε τα τιμολόγια σου από το 1000. Μ αυτό τον τρόπο θα μπορείς να διαχειρίζεσαι τα τιμολόγια με βάση το ID τους (που παραμένει άθικτο) ειδικότερα αν χρησιμοποιείς πίνακες με σχέσεις (Related Tables). Αν πάλι δεν σ ενοχλεί το γεγονός αυτό, πρόσθεσε ένα πεδίο στη φόρμα σου που θα απεικονίζει το νούμερο της τρέχουσας εγγραφής και στα Properties, στο «Control Source“, όπως είπε και ο Κωνσταντίνος γράψε: =[currentrecord] ή =[currentrecord]+1000 για να σου δείχνει τη σειρά της τρέχουσας εγγραφής + 1000 Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 29-12-09 στις 14:49. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Auto Size TextBox | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 12-01-17 13:15 |
| Datasheet auto resize | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 22-11-16 16:49 |
| [ Εκθέσεις ] Μεταφορά εγγραφών φόρμας σε έκθεση ως συνεχόμενο κείμενο | costas5 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 23-03-14 21:43 |
| [Συναρτήσεις] Απορίες για auto update τιμών σε shared workbook | Φανφάρας | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 22-03-14 13:18 |
| Αναγνώριση Serial Number του PC μου | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 25-11-13 11:31 |
Η ώρα είναι 09:06.

Υβριδικός τρόπος