| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Στην βάση την οποία φτιάχνω έχω δημιουργήσει μια φόρμα (frmMultiPayment) στην οποία έχω προσαρμόσει 2 ListBox, το Α και το Β. Όπως θα δείτε, το ListBoxA παίρνει δεδομένα από το tblapp (Customer No, AppID, Date, Amount) και έχω δημιουργήσει έναν νέο πίνακα (tblMultiPayment) στον οποίο θέλω: επιλέγοντας από το ListBoxA κάποια ραντεβού που έχουν ολοκληρωθεί από τους τεχνικούς, να μεταφέρονται στο ListBoxB με την ίδια διάταξη όπως και στο ListBoxA έτσι ώστε αργότερα να μπορέσω να κάνω πληρωμή για όλα τα επιλεγμένα ραντεβού (μια φορά όλα μαζί). Όπως θα δείτε, στην εν λόγο φόρμα έχω πάρει κάποιο σχετικό κώδικα από το forum μας αλλά αντί να κάνει την πιο πάνω δουλειά που θέλω, κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Παίρνει μόνο το AppID και το προσθέτει στο ListBoxB και εφόσον επιλέξεις έως 5 μαζί τα τοποθετεί δίπλα το ένα στο άλλο. Αυτό δεν με εξυπηρετεί καθόλου. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο και να ρίξει μια ματιά? Σας ευχαριστώ εκ προτέρων, Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο έκανα μια προσπάθεια να προσεγγίσω το ζητούμενο Δες το συνημμένο |
|
| |||
| |||
|
Χρίστο σε ευχαριστώ για την προσπάθεια, Το δοκίμασα και δουλεύει αλλά πώς μπορώ να αλλάξω και αντί να παίρνει το AppID να βάζει το App No? Επίσης, όταν και εφόσον επιλεγούν τα δεδομένα απο το ListBoxA και εφόσον εισαχθούν στο ListBox2, με ποιο τρόπο προτείνεις να τα παίρνω από εκεί? Να φτιάξω κάποιο σχετικό ερώτημα ή μήπως δεν θα δουλεύει? Φιλικά, Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Τώρα παίρνει το App No
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Χρίστο, Το τελευταίο συνημμένο που έστειλες είναι ότι ζητώ. Τώρα το θέμα είναι πως μπορώ να μεταφέρω όλες αυτές τις τιμές που μαζεύονται στο listB σε ένα ερώτημα έτσι ώστε να κάνω την πληρωμή τους? Προσπάθησα στο enent "After Update" να κάνω κάτι αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει. Έχεις κάποια πρόταση για αυτό Χρίστο? Φιλικά Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Προσπάθησα να βελτιώσω το αρχείο βάζοντας και κουμπί που να "επιστρέφει" την εγγραφή πάλι αριστερά. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 19-01-14 στις 13:21. Αιτία: Βελτίωση κώδικα, ώστε να απαιτείται η επιλογή μιας εγγραφής στα δεξιά πριν μεταφερθεί αριστερά |
|
| |||
| |||
|
Χρίστο καλημέρα Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Παιδεύωμαι από χθές να βρώ τρόπο έτσι ώστε τα στοιχεία που μαζεύονται στο ListboxB να τα στέλνω σε ένα νέο πίνακα έτσι ώστε να μπορέσω να τα επεξεργάζομαι κάνωντας πληρωμές. Πολύ χρήσιμο φίλε το κουμπί επιστροφής που έβαλες..!! Αν έχεις την καλή διάθεση και χρόνο φυσικά, θα μπορούσες να βοηθήσεις με το ζητούμενο επεξεργασίας των δεδομένων που παίρνει το ListboxB? Σε ευχαριστώ εκ προτέρων φίλε Με εκτίμηση Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Γιώργο, έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να προσθέσεις νέα πεδία στον πίνακα tblMultiPayments και να κάνεις την δουλειά σου; Αν παρόλα αυτά θέλεις νέο πίνακα θα πρέπει να αναφέρεις λεπτομέρεις σχετικά με τα πεδία που επιθυμείς έτσι ώστε η βοήθεια που θα πάρεις να είναι σε σωστή κατεύθυνση. Θα πρότεινα να ανεβάσεις ένα βοηθητικό αρχείο ώστε να στηριχτούμε εκεί πανω ... |
|
| |||
| |||
|
Γειά σου Χρίστο Τα πεδία που χρειάζομαι φίλε είναι: CmrNo , AppNo , AppDate , Amount Το ζήτημα είναι πως όταν και εφόσον επιλέξω τα ραντεβού από την ListA και εφόσον αυτά μεταφερθούν στην ListB δεν έχω καταφέρει ακόμη να τα παίρνω από εκεί για περετέρω επεξεργασία. Είμαι βέβαιος πως η δουλειά θα γίνει με ερώτημα αλλά αυτό που δεν ξέρω είναι πως από την ListB παίρνω τα δεδομένα Φιλικά Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Ρίξε μια ματιά στο συνημμένο να δεις κάποιες ιδέες μου. Σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι και η λύση που θα υιοθετήσεις όμως έχεις υλικό να μελετήσεις και να τροποποιήσεις ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου. Καλή συνέχεια... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 19-01-14 στις 17:39. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 06:48.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο