| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Το θέμα στο οποίο θέλω τη βοήθειά σας είναι το εξής. Έχω μια έκθεση με αρκετές εγγραφές η οποία θέλω να σπάσει σε πολλές σελίδες με ορισμένο αριθμό εγγραφών (14) και να έχω και το επιμέρους άθροισμα των δεκατεσσάρων αυτών εγγραφών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Ρίξε μια ματιά σε παρακαλώ στο συνημμένο. Υπάρχει Κώδικας κατά την Μορφοποίηση της Λεπτομέρειας της έκθεσης που ενεργοποιείται κατά την Προεπισκόπηση εκτύπωσης και ένα αόρατο πεδίο [txtcounter] στην Λεπτομέρεια που χρησιμεύει για να απαριθμεί την κάθε εγγραφή. Η ιδέα είναι Γίνεται απαρίθμηση εγγραφών (με το txtcounter, προέλευση: =1 - τρέχον άθροισμα: ανά ομάδα - ορατό:Όχι) όταν πάρει την τιμή 14, 28, 42 κοκ (14/14 δεν αφήνει υπόλοιπο, 28/14 δεν αφήνει υπόλοιπο, 42/14 δεν αφήνει υπόλοιπο κοκ) να σπρώξει τις παρακάτω εγγραφές σε νέα σελίδα...κάνοντας χρήση την ιδιότητα ForceNewPage Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 18:57. |
|
| |||
| |||
|
Χρήστο ευχαριστώ για την απάντηση. Ως προς το πρώτο σκέλος δουλεύει μια χαρά. Χωρίζει τις σελίδες ανά 14 εγγραφές. Αν τώρα θελήσω να έχω και το άθροισμα των εγγραφών αυτών χωριστά, πως μπορώ να το πετύχω; Μήπως με κάποιο ερώτημα; |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Η επισυναπτόμενη ΒΔ περιέχει δύο εκθέσεις: 1) Στην tblPliromes έχω προσθέσει στην έκθεση που δημιούργησε ο Χρήστος ένα πλαίσιο κειμένου με όνομα txtCurrSum για την εμφάνιση του τρέχοντος αθροίσματος των πληρωμών. Στο πλαίσιο κειμένου η ιδιότητες Control Source ( προέλευση στοιχείου ελέγχου) και Running Sum (τρέχον άθροισμα) έχουν τεθεί σε : =[ΠΛΗΡΩΜΗ] και Over All, αντίστοιχα. 2) Η rptQuery παρουσιάζει έναν άλλο τρόπο εμφάνισης στην έκθεση N (14) γραμμών ανά σελίδα. Η έκθεση βασίζεται στο ερώτημα Query1 στο οποίο έχει προστεθεί:
Επειδή στον κώδικα της συνάρτησης CounterRows χρησιμοποιείται το αντικείμενο Scripting.Dictionary θα πρέπει να ορίσουμε μία αναφορά ( στο παράθυρο της VBA, Tools>References…) στη βιβλιοθήκη Microsoft Scripting Runtime. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας. Γιώργο, ευχαριστώ που ασχολήθηκες με το θέμα. Δοκίμασα να εφαρμόσω το CounterRows στο δικό μου ερώτημα αλλά μου βγάζει μήνυμα "Στην παράσταση υπάρχει μη ορισμένη συνάρτηση "CounterRows"". Τι φταίει; Ανεβάζω ένα μικρό δείγμα μήπως τύχω περισσότερης βοήθειας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gmax : 18-01-14 στις 20:06. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γιώργο, η συνάρτηση CounterRows ορίζεται με κώδικα, ο οποίος πρέπει να βρίσκεται σε λειτουργική μονάδα (Module). Μπορείς να προσθέσεις μια λειτουργική μονάδα στη ΒΔ και να αντιγράψεις εκεί τον κώδικα και να την αποθηκεύσεις ή καλύτερα να κάνεις εισαγωγή στη ΒΔ της λειτουργικής μονάδας Module1 από τη δική μου. Μπορούμε να ανοίξουμε το παράθυρο της VBA πατώντας alt+F11. Κάνοντας διπλό κλικ στα συστατικά της εφαρμογής που φαίνονται στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, στο δεξιό τμήμα εμφανίζεται ο κώδικάς τους Κώδικας υπάρχει και στο συμβάν Open της έκθεσης rptQuery. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο, πήρα και τη Module1 και δούλεψε κανονικά. Όταν όμως μπαίνουν κάποια κριτήρια τότε η αρίθμηση παραμένει η ίδια. Δηλαδή, δεν αριθμεί μόνο τις εγγραφές που παραμένουν λόγω κριτηρίων, με αποτέλεσμα να λείπουν οι αριθμοί από τις εγγραφές που δεν εμφανίζονται. Με εκτίμηση Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Γιώργο (Kapetang) θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσα να απαριθμώ τις εγγραφές ως εξής: Counter: DCount("[ID ΠΛΗΡΩΜΩΝ]";"tblPliromes";"[ID ΠΛΗΡΩΜΩΝ]<=" & [ID ΠΛΗΡΩΜΩΝ]) ώστε να μην στηριχτώ σε Module (την ιδέα αυτή, που είναι δική σου, την πρωτοείδα σε ένα αρχείο διακύμανσης σκόρ) |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, Να θέσω αλλιώς το θέμα μου, μήπως και βρω άκρη. Και η πρόταση του Γιώργου και αυτή του Χρήστου,απαριθμούν τις εγγραφές στον πίνακα. Κάτι να απαριθμεί τις εγγραφές στο ερώτημα υπάρχει; |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Άνοιξε το ερώτημα του Γιώργου εντόπισε μια εγγραφή και διέγραψέ την... Κάνε το ίδιο και με το δικό μου αρχείο Η τιμή του πεδίου-απαριθμητή θα είναι διαφορετική στις 2 περιπτώσεις... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 18:57. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Συνολικός αριθμός εγγραφών πίνακα ανα μήνα | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 22-11-15 11:51 |
| [ Εκθέσεις ] οριζόντια εμφάνιση εγγραφών σε έκθεση | octapus | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 21-08-14 07:39 |
| [ Εκθέσεις ] Μέτρημα εγγραφών στην έκθεση | alekara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 17-01-13 14:31 |
| Προσθήκη κενών εγγραφών σε Έκθεση Access | Tasos | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 29-09-11 12:08 |
| Αριθμός εγγραφών σε φόρμα | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 17-09-10 11:39 |
Η ώρα είναι 05:38.

Υβριδικός τρόπος