| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στο φόρουμ, Ζητάω την πολύτιμη βοήθεια σας και πάλι και εύχομαι κάποιος φίλος από το φόρουμ να μπορεί να βοηθήσει. Έχω μια φόρμα (frmCustomers) στην οποία μεταξύ άλλων υπάρχει ένα πεδίο το "Date of Birth". Θα ήθελα σε ένα σύνθετο πλαίσιο (ctrBirthday) όταν ένας πελάτης έχει γενέθλια να εμφανίζεται ένα σχετικό μήνυμα σε αυτό (ctrΒirthday). Δηλαδή, θέλω να γίνεται έλεγχος "κατά την φόρτωση" της frmCustomers μεταξύ της ημερομηνίας γεννήσεως του πελάτη (DateOfBirth) και της Date() και εάν συμπίπτει ο μήνας και η ημέρα, τότε να λαμβάνω ένα σχετικό μήνυμα στο σύνθετο πλαίσιο. Ελπίζω να είμαι κατανοητός τι ακριβώς ζητώ. Σας ευχαριστώ προκαταρκτικά. Με εκτίμηση, Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γιώργο πιστεύω ότι αν το παλέψεις θα το καταφέρεις ... Πάντως εγώ θα του ρίξω μια ματιά όταν ευκαιρήσω. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 10-01-14 στις 21:47. |
|
| |||
| |||
|
Έκανα μια προσπάθεια να προσεγγίσω το ζητούμενο με την συνημμένη βάση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 18:58. |
|
| |||
| |||
|
Χρίστο καλησπέρα, Τώρα βρήκα χρόνο να κοιτάξω το συνημμένο αρχείο που έστειλες και σε ευχαριστώ πολύ. Είναι αυτό που θέλω να κάνω αλλά πώς μπορώ να το προσαρμόσω στα δικά μου "μέτρα" ? Θα πρέπει να κάνω import στην βάση μου το Module? Νάσαι καλά φίλε και σε ευχαριστώ. Με εκτίμηση, Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Δοκίμασε Drag and Drop
|
|
| |||
| |||
|
Χρίστο έκανα εισαγωγή το module στην βάση μου, έχω προσπαθήσει να το προσαρμόσω βέβαια στα δικά μου μέτρα αλλά....τίποτα.!! Το πρόβλημα είναι το εξής: Στην δική μου βάση το Date of Birth είναι πεδίο του tblCustomers φίλε και όχι ξεχωριστού πίνακα όπως έκανες εσύ στο παράδειγμα σου. Θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο module έτσι ώστε να μπορεί να δουλέψει, σωστά? |
|
| |||
| |||
|
Σε καμιά περίπτωση στο Module αφού χρησιμοποιείται μόνο το πεδίο που "κρατάς" την ηλικία στο ερώτημα και στη Φόρμα Στο δικό σου Ερώτημα, βάλε ένα νέο πεδίο: Ηλικία: Age([DateOfBirth]) και ένα: Ειδοποίηση: Giortazoun([DateOfBirth]) Στην Φόρμα(που θα στηρίζεται στο ερώτημα αυτό) εισήγαγε τη πεδίο Ειδοποίηση |
|
| |||
| |||
| Χρίστο αυτό ήταν. Δούλεψε θαυμάσια φίλε. Νάσαι καλά και σε υπέρ-ευχαριστώ για την βοήθεια. Φιλικά, Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 05:28.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο