Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

 

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 10-12-09, 20:38
Όνομα: Σάκης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 04-12-2009
Μηνύματα: 105
Προεπιλογή Αλλαγη υποφορμας

μπορουμε απο ενα πεδιο της φορμας να διαλεξουμε αναμεσα σε δυο η τρεις υποφορμες;;;;
π.χ.εχουμε την φορμα προμηθευτης και βαζοντας σε ενα πεδιο το "1" να περνει ως υποφορμα
την φορμα ρουχα , βαζοντας στο πεδιο της φορμας το "2" να περνει ως υποφορμα
την φορμα παπουτσια κ.τ.λ.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 10-12-09, 21:44
Όνομα: Γιώργος Καψάλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 18-11-2009
Μηνύματα: 126
Προεπιλογή

καλησπερα σακη..

Ναι μπορεις να το κανεις αυτο..

ενας τροπος ειναι να βάλεις κριτιριο σρο ερωτημα της υποφορμας..
π.χ. [forms]![ονομα φορμας]![ονομα πεδιου] αυτο να το βάλεις στο πεδιο που κανεις αναζήτηση

οποτε κα8ε φορα που 8α ζητάς θα σου εμφανιζει τα αντιστοιχα..

και ο δευτερος τροπος ειναι στην συνθηκη της μακροεντολής να περασεις το παραπανω..

Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 10-12-09, 21:46
Όνομα: Γιώργος Καψάλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 18-11-2009
Μηνύματα: 126
Προεπιλογή

Υ.Γ εάν ειναι ήδη ανοικτή η υποφάρμα.. κανε της ανανέωση προκειμένου να σου φέρει τα δεδομένα ποθ 8ες
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 10-12-09, 22:10
Όνομα: Σάκης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 04-12-2009
Μηνύματα: 105
Προεπιλογή

Γεια σου γιωργο και ευχαριστο. Θα στειλω δυο εικονες για να με καταλαβεις
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 10-12-09, 22:21
Όνομα: Σάκης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 04-12-2009
Μηνύματα: 105
Προεπιλογή

μαλλον θα σε μπερδεψω με τις εικονες. 1)οι υποφορμες που εχω περνουν απο διαφορετικους πινακες και ετσι ειναι διαφορετικα τα ερωτηματα. 2)στις υποφορμες καταχωρω στοιχεια
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 10-12-09, 23:01
Όνομα: Γιώργος Καψάλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 18-11-2009
Μηνύματα: 126
Προεπιλογή

Νομιζω σε καταλαβα..

Λοιπόν

α) Πρώτα απο όλα 8α πρέπει η κεντρική φόρμα να συνδέετε μα καποιο πεδίο κατα προτημηση τον αύξων αριθμό με όλες τις υποφόρμες..! ειναι πολύ σημαντικό αυτο..!

β) Σε καθε υποφόρμα θα πρέπει να έχεις ένα κρυφό πεδίο που θα αποθηκεύης το πεδίο της κεντρικής φόρμας .. δλδ κρυφο πεδιο = forms![ονομα κεντρικής φορμας]![ονομα πεδιου κεντρικής φορμας] αυτό το κανεις για να καταχωρής των αυξων αριθμό της κεντρικής με καθε καταχώρηση σε όποια υποφόρμα 8ες... 8α σε βοηθείσει πολύ στην μετέπειτα αναζήτηση..

γ ) εαν δεν σε βολεύει η αναζήτη με το ερώτημα (που 8α το πρότηνα) τότε καντο με μακροεντολη.
δλδ ανοιγμα φορμας = δώσε το όνομα της υποφόρμας
ονομα φίλτρου = [forms]![ονομα υποφορμας]![ονομα πεδιου υποφορμας που συνδεετε με την κεντρικη] = [forms]![ονομα κεντρικης φορμας]![πεδιο κεντρικης φορμας που συνδεετε με την υποφόρμα]

θα σου ανοιξει την υποφόρμα σύμφωνα με το κριτιριο που τις εχεις δώσει στην κεντρική φορμα..!

Αυτή την μακροεντολή βάλτην στο πεδίο της κεντρικής φόρμας που 8ες να γραφεις το "1" στο όρισμα μετα την ενημέρωση..!!

Εύχομαι να σε βοήθησα..!
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 10-12-09, 23:16
Όνομα: Γιώργος Καψάλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 18-11-2009
Μηνύματα: 126
Προεπιλογή

8α προσπαθησω να σου φτιαξω μια βαση και να στην στείλω..
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 11-12-09, 00:03
Όνομα: Γιώργος Καψάλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 18-11-2009
Μηνύματα: 126
Προεπιλογή

δες εαν σε βοηθά αυτό..

καλη σου νύχτα.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb Παραδειγμα.accdb (852,0 KB, 56 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 11-12-09, 10:51
amy Ο χρήστης amy δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Ανδρέας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 12-11-2009
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 41
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Giorgos Εμφάνιση μηνυμάτων
δες εαν σε βοηθά αυτό..

καλη σου νύχτα.
Καλημέρα Γιώργο και αν είναι δυνατον μπορείς να ανεβάζεις τα αρχεία και/ή σε μορφή 2κ3 καθότι ακόμα είναι πιό δημοφιλής? (άλλωστε και ο sakis βλέπω office2k3 έχει)

Επίσης για τον sakis θεωρώ (εφόσον τις υποφόρμες τις έχει ήδη στη φόρμα μάλλον) ότι μπορεί να "παίξει" με if και την ιδιότητα visible, και ανάλογα να εμφανίζει την υποφόρμα που θέλει...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη amy : 11-12-09 στις 10:55.
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 11-12-09, 18:48
Όνομα: Σάκης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 04-12-2009
Μηνύματα: 105
Προεπιλογή

σας ευχαριστο πολυ .
πως μπορω να ανοιξω το παραδειγμα του Γιωργου στην access 2003
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Αλλαγη ημερομηνία έπειτα απο αλλαγή xaralampos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 24-06-16 22:45
[ Υποφόρμες ] δημιουργία υποφόρμας rmaria Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 03-05-14 20:25
Αλλαγή εμφάνισης/λειτουργίας υποφόρμας arxeiothetis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 10-08-11 13:43
[ Υποφόρμες ] Σύνολο Υποφόρμας Jim Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 30-05-10 13:21
Δημιουργία υποφόρμας Tasos Access - Tips & Tricks 0 04-03-10 20:52


Η ώρα είναι 16:22.