Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Αναγνώριση Serial Number του PC μου

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-11-13, 08:07
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Αναγνώριση Serial Number του PC μου

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του forum,

Έχω μια Βάση στην οποία έχω προσαρμόσει φόρμα Login. Υπάρχει τρόπος όταν ανοίγει η βάση μου να προσαρμοστεί κάποιος κώδικας έτσι ώστε να γίνεται αναγνώριση του Serial Number του σκληρού δίσκου του υπολογιστή μου, και εφόσον συγκριθεί με αυτόν που θα έχω αποθηκεύσει στην βάση μου να ανοίγει και αν όχι να κλείνει?

Ευχαριστώ εκ προτέρων

Γιώργος
Παλιά 24-11-13, 12:40
Το avatar του χρήστη editolis
Super Moderator
Όνομα: Τολης

Περιοχή: ATHENS-GREECE
Προεπιλογή ΒΔ για το Serial του σκληρου δισκου...

Αγαπητε Φιλε,

Η ΒΔ που σου επισυναπτω πιστευω οτι θα σε βοηθησει.

Με εκτιμηση
ΤΟΛΗΣ
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb VSN.mdb (328,0 KB, 108 εμφανίσεις)
Παλιά 24-11-13, 18:19

Προεπιλογή Αναγνώριση Serial Number του PC

Καλησπέρα Τόλη,

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου. Το παράδειγμα που μου έχεις επισυνάψει είναι αυτό που ζητώ. Θέλω όμως να ρωτήσω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνεται ο έλεγχος κάθε φορά που ανοίγει το πρόγραμμα μου αλλά το μήνυμα να εμφανίζεται μόνον στην περίπτωση κατά την οποία το serial number να μην ταιριάζει με αυτό του υπολογιστή μου.

Δηλαδή για να γίνω πιο κατανοητός:

1. Κάθε φορά που ανοίγω το πρόγραμμα μου να τρέχει ο κώδικας ελέγχου του serial number και στην περίπτωση κατά την οποία το verification είναι ΟΚ, να μην εμφανίζεται κανένα μήνυμα και όλα καλά.

2. Στην περίπτωση κατά την οποία κατά τον έλεγχο του serial number διαπιστωθεί λάθος serial number στην αντιστοίχιση, τότε να εμφανίζεται το σχετικό μήνυμα και να κλείνει το πρόγραμμα.

Και κάτι τελευταίο που είναι πολύ σημαντικό.

Όπως έχω αναφέρει, στο πρόγραμμα έχω προσαρμόσει φόρμα login. Στην περίπτωση αυτή πώς πρέπει να ενσωματώσω τον σχετικό κώδικα που μου αναφέρεις σε σχέση με την φόρμα login, πριν ή μετά?

Θεωρώ ότι με έχεις βοηθήσει αφάνταστα φίλε και σε ευχαριστώ, παρόλα αυτά θα εκτιμήσω την βοήθεια σου και πάλι.

Φιλικά,

Γιώργος
Παλιά 24-11-13, 23:21
Το avatar του χρήστη editolis
Super Moderator
Όνομα: Τολης

Περιοχή: ATHENS-GREECE
Προεπιλογή

Αγαπητε Γιωργο,

Αυτα που ζητας ειναι μεσα στην ΒΔ που σου εδωσα. Απλα το κανει με κουμπι εντολης και οχι αυτοματα.

Ειναι πολυ ευκολο να το κανεις μονος σου.

Και ΝΑΙ να ενσωματώσεις τον σχετικό κώδικα που σου αναφέρω σε σχέση με την φόρμα login πριν.

Δεν υπαρχει λογος να ανοιγει η φορμα login εαν δεν εχει την αδεια σου.

Καλη συνεχεια...
Παλιά 25-11-13, 00:14

Προεπιλογή

Καλησπερα Τολη,

Εχω προσπαθησει να ενσωματωσω τον συγκεκριμενο κωδικα κατα την φορτωση της κεντρικης φορμας (δοκιμαστικα) και οντως δουλευει οπως λες και εσυ αλλα με την διαφορα οτι εμφανιζει συνεχως το μηνυμα για το serial number και δεν μπορει οταν δεν ειναι καταχωρημενο στον πινακα να κλεισει το προγραμμα.

Θα προσπαθησω να κανω zip το προγραμμα αυριο και θα το επισυναψω ετσι ωστε να μπορεσεις να δεις και εσυ τι παει λαθος (αν εχεις τον απαιτουμενο χρονο και ευχερια φυσικα)

Σε ευχαριστω φιλε.

Καλο βραδυ
Παλιά 25-11-13, 11:31

Προεπιλογή Αναγνώριση Serial Number του PC

Καλημέρα Τόλη,

Όπως έχω ήδη αναφέρει, η αναγνώριση δουλεύει αλλά το θέμα είναι η προσαρμογή της στα "μέτρα" τα δικά μου (εφόσον είμαι σχεδόν άσχετος εντελώς με VBA). Χρειάζομαι το εξής:

A. Να γίνεται αναγνώριση κατά την φόρτωση της MainForm έτσι ώστε να μήν χρειάζεται να "πατάς" οποιοδήποτε cmd Button για να κάνει την δουλειά. Εγώ εξαιτίας των πολύ λίγων γνώσεων μου σε VBA δεν μπόρεσα να προσαρμόσω των κώδικα στο "Με την Φόρτωση" της συγκεκριμένης φόρμας και έτσι έβαλα ένα cmd Button να ανοίγει μια δεύτερη φόρμα έτσι ώστε να γίνεται η διαδικασία.

Β. Επίσης, εξαιτίας ότι δεν κατάφερα να προσαρμόσω τον κώδικα έτσι ώστε πρωτίστως να γίνεται ορθά η διαδικασία κατά το άνοιγμα του προγράμματος, που αυτό είχε και ώς συνέπεια να ανοίγουν ταυτόχρονα και οι 2 φόρμες, χρειάστηκε να γράψω μια εντολή στην VBA για να κλείνει η δεύτερη Φόρμα.

Άρα το ζητούμενο είναι: α) με το άνοιγμα του προγράμματος να γίνεται ο έλεγχος ταυτοποίησης μεταξύ σκληρού δίσκου του υπολογιστή και του tblSVN στο πρόγραμμα, β) σε περίπτωση κατά την οποία το verification είναι "ΟΚ" τότε να ανοίγει η mainform (μόνον ) και το μήνυμα να εμφανιστεί μόνον αυτή την συγκεκριμένη φορά και όχι κάθε φορά που θα ανοίγει το πρόγραμμα. Σε περίπτωση δε κατά την οποία η ταυτοποίηση δεν συσχετίζεται, τότε να βγαίνει το σχετικό μήνυμα και να κλείνει το ΄πρόγραμμα.

Και μια τελευταία ερώτηση. Σε περίπτωση κατά την οποία επιθυμώ εκτός από τον υπολογιστή στο γραφείο μου, να τρέχει το πρόγραμμα και στο laptop μου, ποια διαδικασία μου προτείνεις φίλε. Να τρέχω πρώτα το σχετικό παράδειγμα της βάσης που επισύναψες έτσι ώστε να αναγνωρίζω το Serial Number του σκληρού δίσκου του εν λόγο υπολογιστή και στην συνέχεια με Shift να μπαίνω πίσω στο πρόγραμμα μου και να το ενσωματώνω ή υπάρχει κάτι άλλο.?

Σε ευχαριστώ προκαταρκτικά και εκτιμώ την βοήθεια σου φίλε Τόλη.

Φιλικά,

Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Hard Disc Serial Number.zip (41,6 KB, 68 εμφανίσεις)
Κλειστό Θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Προσάρτηση δεδομενων απο πίνακα με autonumber σε πίνακα με ΙD:Number γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 20-01-17 19:12
Αναγνώριση γραμμής σε αρχείο txt γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 03-11-16 22:36
[Συναρτήσεις] Αναγνώριση και καταμέτρηση γραμμάτων στο κελί jimvai Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 30-11-10 12:36
Συνεχόμενο Auto number koxcygr Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 29-12-09 23:24

Η ώρα είναι 03:57.