| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο ευχαριστώ, Το ΑΑΔ προέρχεται απο μοναδική εγγραφή ΑΑ στον πίνακα αθλητές και είναι ο μοναδικός αριθμός δελτίου κάθε αθλητή. Τώρα στον πίνακα αθλητές γράφονται αρχικά οι αθλητές χωρίς Σωματείο διότι στον πίνακα μεταγραφές καταγράφονται οι κινήσεις τους από Σωματείο σε Σωματείο. Δεν αντιστοιχεί αθλητής σε μοναδικό Σωματείο. Επίσης επέλεξα ως εικονικό σωματείο ΑΑ [ΣΩΜΑΤΕΙΑ} 100 ως κατάσταση αδράνειας ή άστεγου αθλητή για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν έβαλα ημερομηνία όπου ΑΑ Αθλητή ανήκει στο 100 επειδή μπορώ να το εξαιρέσω από συγκρίσεις <>100. Νομίζω ότι η συνταγή είναι σωστή και το αρχικό τέστ έδειξε ότι μου εμφανίζει το σωστό Σωματείο στην ημερομηνία αγώνα. Το ΑΑ [ΑΘΛΗΤΕΣ] έχει σχέση ένα προς πολλά με το ΑΑΔ [ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ]. Αν συμφωνείς να προχωρήσω σε φόρμες.
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γιώργη, σε γενικές γραμμές ,η σχεδίαση της ΒΔ φαίνεται σωστή. Στον πίνακα ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, καλό είναι να βάλεις για τους άστεγους και μία εικονική ημερομηνία παλιά πριν από την τέλεση αγώνων για να μη είναι κενή. Έτσι θα μπορέσεις να κάνεις όλα τα πεδία του πίνακα υποχρεωτικά και θα μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα ευρετήριο δύο πεδίων (ΑΑΔ και ΗΜ) με μοναδικές τιμές. Στη ΒΔ, που επισυνάπτω, για επίδειξη, αφαίρεσα από τον πίνακα ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ τις εγγραφές που δεν πληρούσαν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Επίσης, για επίδειξη, πρόσθεσα μία φόρμα παρόμοια με αυτή που ζητούσες. Στον τύπο του υπολογιζόμενου πεδίου της φόρμας που δείχνει το Σωματείο χρησιμοποιείται το βοηθητικό ερώτημα qryΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. Κάνε δοκιμές για να δεις αν τα αποτελέσματα είναι σωστά και καλή συνέχεια. |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο ευχαριστώ. Το πεδίο ΑΑΔ είναι αύξουσα αρίθμηση του ΑΘΛΗΤΕΣ και είναι ο μοναδικός αριθμός. Όμως ο αθλητής ανήκει είτε σε Σωματείο είτε στη διαθεσιμότητα (μιας και είναι επίκαιρο) δηλαδή δεν έχει βρεί Σωματείο. Κατά συνέπεια για να καταγραφούν οι κινήσεις του αθλητή γίνεται ο πίνακας ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ όπου το Σωματείο 100 έχει προκαθοριστεί ως εικονικό Σωματείο δηλαδή όταν ο αθλητής είναι άστεγος, ή σε αδράνεια. Ένας αθλητής έχει μοναδικό αριθμό δελτίου και έναν ή περισσότερους αριθμούς Σωματείων. ΑΑΔ ημερομηνία μεταγραφής και ΑΑΣωματείου . Όταν ο αθλητής μετέχει σε μια ημερομηνία αγώνα έχουν προηγηθεί ημερομηνίες εγγραφής του σε ένα η περισσότερα Σωματεία. Αφού εξαιρέσω τις ημ μεταγραφές > ημ αγώνα και <>100 τότε έχω ημερομηνίες μεταγραφής σε σωματεία πριν τον αγώνα. Από τις ημερομηνίες που ανήκε ο αθλητής πριν τον αγώνα θέλω την πλησιέστερη από την ημερομηνία αγώνα.
|
|
| |||
| |||
|
Γιώργο ευχαριστώ, Το ΑΑΔ προέρχεται απο μοναδική εγγραφή ΑΑ στον πίνακα αθλητές και είναι ο μοναδικός αριθμός δελτίου κάθε αθλητή. Τώρα στον πίνακα αθλητές γράφονται αρχικά οι αθλητές χωρίς Σωματείο διότι στον πίνακα μεταγραφές καταγράφονται οι κινήσεις τους από Σωματείο σε Σωματείο. Δεν αντιστοιχεί αθλητής σε μοναδικό Σωματείο. Επίσης επέλεξα ως εικονικό σωματείο ΑΑ [ΣΩΜΑΤΕΙΑ} 100 ως κατάσταση αδράνειας ή άστεγου αθλητή για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν έβαλα ημερομηνία όπου ΑΑ Αθλητή ανήκει στο 100 επειδή μπορώ να το εξαιρέσω από συγκρίσεις <>100. Νομίζω ότι η συνταγή είναι σωστή και το αρχικό τέστ έδειξε ότι μου εμφανίζει το σωστό Σωματείο στην ημερομηνία αγώνα. Το ΑΑ [ΑΘΛΗΤΕΣ] έχει σχέση ένα προς πολλά με το ΑΑΔ [ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ]. Αν συμφωνείς να προχωρήσω σε φόρμες.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας, μετά απο ενημέρωση πεδίου | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 27-04-15 23:20 |
| Πρόβλημα με υπολογισμό πεδίου | nafnaki | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 05-12-12 10:37 |
| Εισαγωγή ημερομηνίας σε τμήμα πεδίου. | agantos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 24-02-12 08:37 |
| Μήνας μέσω πεδίου ημερομηνίας | tzvangel | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 29-07-11 14:19 |
| [ Active X Controls ] Επιλογή ημερομηνίας από Active X και αυτόματη ενημέρωση φόρμας | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 31-12-10 16:06 |
Η ώρα είναι 08:36.

Υβριδικός τρόπος