| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους, Έχω ένα απλό πρόβλημα που δεν μπορώ να το λύσω: Έχω έναν πίνακα που έχει δύο πεδία Ημερομηνία εγγραφής και Ημ. Διαγραφής Θέλω ένα ερώτημα με το εξής κριτήριο. όταν στο πρώτο πεδίο προστεθεί νέα εγγραφή τότε η Ημ διαγραφής να είναι (ημερομηνία εγγραφής "της δεύτερης εγγραφής " -1). πχ αα ημερ. εγγραφής 2/1/13 διαγραφής κενό όταν ημερ εγγραφής 10/3/13 το ερώτημα να μου δίνει τιμή στο κενό 9/3/13 Ευχαριστώ επισυνάπτω σχετική βάση |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Δες μια πρόταση ...για τη συνέχεια του διαλόγου. Ελπίζω κάτι να προσθέσει. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
|
| |||
| |||
|
ευχαριστώ μετέωρα, Θα το δώ αν μπορώ περνώντας και άλλα στοιχεία όπως Κωδικός αθλητή |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Και μια διαφορετική προσέγγιση. Υποθέτω ότι, επειδή το πεδίο ‘ΗΜ ΔΙΑΓΓΡΑΦΗΣ’ μπορεί να υπολογιστεί, δεν υπάρχει στον πίνακα ‘ΕΓΓΡΑΦΗ’. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ερώτημα ‘qryCalculateDateDelete’ και τη φόρμα ‘frm_test2’, που πρόσθεσα στη ΒΔ Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Αγαπητέ Νίκο, μάλλον εγώ δεν είδα από την αρχή το πρόβλημα που βρίσκεται. Δηλαδή δημιουργώ ερώτημα που μου δίνει με υπολογισμό την ημερομηνία διαγραφής. Όμως τα δεδομένα έχουν ΑΑ και Κωδικό του μέλους που γράφεται και διαγράφεται. Όταν ταξινομήσω τον πίνακα ή το ερώτημα ανά κωδικό μέλους τότε ο υπολογισμός διαγραφής είναι λάθος. Αν μπορούσα μετά την ταξινόμησή να κάνω δεύτερο ερώτημα που να παίρνει αα με βάση τις ταξινομημένες εγγραφές θα μου έλυνε το θέμα. Αν δεν γίνεται αυτό που θέλω τότε μάλλον θα πρέπει να κάνω ερώτημα προσάρτησης αλλά δεν θα έχω κάποιο στοιχείο να αποτρέπει διπλότυπα. Αν έχεις κάποια καλή ιδέα, σε ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Νίκο σε ευχαριστώ, έκανα μια διαδρομή που πιστεύω ότι μου λύνει το πρόβλημα. Σε παρακαλώ δές το, γιατί πιθανόν να είναι κάτι απλό και εγώ να έκανα περιττές διαδρομές. Πάνω στο χτίσιμο της βάσης θα μπουν πολλά δεδομένα όπως συμμετοχή σε αγώνες, δραστηριότητα σωματείων κ.λ.π. Ας είναι τα θεμέλια στέρεα με λίγο κώδικα που εγώ δεν έχω ιδέα . ευχαριστώ εκ των προτέρων |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Όπως είδες απάντησα στο πρώτο σου μήνυμα χωρίς να ικανοποιήσω την "συνθήκη" περί δημιουργίας ερωτήματος που να κάνει αυτό και εκείνο. Έδωσα μια απάντηση η οποία διαχειρίζεται το ζήτημά σου -σχετικά πρόχειρη- και που στηρίζεται σε VBA. Έχω δυσκολίες να εργαστώ με τα ερωτήματα, σε αντίθεση με τον φίλο μου τον Γιώργο (Καπετ...), ο οποίος είναι από τα λίγα πρόσωπα που τα χρησιμοποιεί με ευχέρεια. Μπορώ να προσθέσω στη συζήτηση -ίσως, μόνο εφόσον χρησιμοποιήσω φόρμες και VBA. Στη νέα ανάρτηση μπορείς να διαγράψεις μια εγγραφή, να "χαλάσει" η ταξινόμηση και να επανέλθει, πατώντας στο κουμπάκι. Μπορείς να "καταστρέψεις" πλήρως τη ταξινόμηση γράφοντας ημερομηνίες [εγγραφής] της αρεσκείας και όταν πατήσεις το κουμπάκι να δημιουργηθεί νέα ταξινόμηση... Με εκτίμηση Νίκος Δ. Υστερολόγιο: Γιώργο μου, πάλι με ξάφνιασες ευχάριστα. Ίσως πρέπει να ασχοληθώ με τα Query πιο "σοβαρά". Χρόνο θέλω. Το πρότυπό μου υπάρχει στο πρόσωπό σου και στο πρόσωπο του φίλου μας του Τάσου... |
|
| |||
| |||
|
Φίλε Νίκο είσαι υπερβολικά γενναιόδωρος. Σ’ευχαριστώ. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γενικά] Σχετικά με ημερομηνία | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 09-01-14 12:16 |
| [VBA] Αποθήκευση με ημερομηνία | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 16-10-13 07:24 |
| [ Φόρμες ] Ημερομηνία σε φόρμα | Δημήτρης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 08-02-12 13:39 |
| [Μορφοποίηση] Ημερομηνία και Μορφοποίηση | ikaros80 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-04-11 21:23 |
| [ Συναρτήσεις ] Ημερομηνία | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 13-11-10 16:00 |
Η ώρα είναι 09:38.

Υβριδικός τρόπος