| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημσπέρα! έχω συνδέση και τις 2 βασής δεδομένων από 2 e-shop που έχω με Data Sources (ODBC) με access, το πρόβλημα μου είναι οτί ενώ ανοίγουν οι πίνακες σχετικά γρήγορα οι φόρμες αργούν υπερβολικά! υπάρχει κάποια λύση? |
|
| ||||
| ||||
|
Άνοιξε αρχικά τις φόρμες - υποφόρμες μια μία μεμονωμένα για να δεις ποια από αυτές προκαλεί την καθυστέρηση κατά τη φόρτωση. Αν χρησιμοποιείς υποφόρμες: Πολύ πιθανόν είναι η ταυτόχρονη φόρτωση περισσότερων υποφορμών να προκαλεί πολλαπλά ερωτήματα στους απομακρυσμένους πίνακες με αποτέλεσμα οι πίνακες να φορτώνονται περισσότερες από μια φορές όχι μόνο κατά τη φόρτωση αλλά κατά τη μετακίνηση ανάμεσα στις εγγραφές της κυρίας φόρμας. Αφού χρησιμοποιείς DSN, οπότε η βάση σου δεν περιέχει κωδικούς χρήστη κλπ., ένα παράδειγμα της βάσης θα μας βοηθούσε να δούμε την δομή των φορμών και να σε βοηθήσουμε περισσότερο. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα! όταν είχα συνδέση τις βάσεις σε localhost δεν συνέβαινε αυτό! αργούσε λίγο αλλά δεν εκτελούσε 5 ερωτήματα π.χ. όταν άλλαζα εγγραφή στην φόρμα!
|
|
| ||||
| ||||
|
Πάνο, σου έγραψα κάποια πιθανά σενάρια στο προηγούμενο μήνυμα μου. Συγκεκριμένα έγραψα "Αν χρησιμοποιείς υποφόρμες..." Μην περιμένεις να έχεις τον ίδιο χρόνο απόκρισης από βάση δεδομένων που βρίσκεται στον υπολογιστή σου με αυτόν που θα έχει η απομακρυσμένη βάση. Επειδή η ερώτηση σου είναι πολύ γενικευμένη και όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ στα τυφλά να σου δώσω συγκεκριμένη απάντηση, μπορώ να σου προτείνω κάτι επίσης γενικευμένο: Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βελτιώσεις τα ερωτήματα προς την απομακρυσμένη βάση έτσι που να ελαχιστοποιείς το χρόνο μεταφόρτωσης τους. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα με μια κοινόχρηστη βάση. Το έλυσα ως εξής: Δημιούργησα ένα πίνακα t_mirror χωρίς εγγραφές ίδιας δομής με το έρώτημα που παίρνει δεδομένα η φόρμα στη βάση του υπολογιστή μου. Φορτώνω τη φόρμα μου αρχικά χωρίς δεδομένα αφού ορίζω Form_φορμα.RecordSource="SELECT * FROM t_mirror" οπότε φορτώνει αμέσως. Μετά, αφού φορτώσει, εγώ έχω ένα κουμπί εντολής GetData που αλλάζει RecordSource πχ Form_φορμα.RecordSource="SELECT * FROM q_main_data " Έχει βελτιωθεί πολύ η ταχύτητα Αφού η φόρμα φορτώνει αμέσως και μετά με το κλίκ στο GetData αμέσως φορτώνει τα δεδομένα Δεν δοκίμασα κώδικα να καλεί μετά τη φόρτωση το GetData αυτόματα, φαντάζομαι γίνεται αν δεις τη σειρά των συμβάντων για το που θα μπει. Ελπίζω να βοήθησα. Φιλικά Δημήτρης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, η λέξη κλειδί στο post σου νομίζω πως είναι η "localhost".. Να υποθέσω πως έχεις δημιουργήσει μια βάση δεδομένων η οποία τραβάει data απο κάποιες κοινόχρηστες MySql σε κάποιον/ους server/s όπου φιλοξενείς τα e-shop σου? Εαν ναι, φυσικά και καταλαβαίνεις πως υπάρχει τεράστια διαφορά στο να τρέχεις κάτι τοπικά και στο να ζητάς δεδομένα μέσω odbc απομακρυσμένα. Είναι φυσικό να έχεις κάποια καθυστέρηση. Ποιον ODBC χρησιμοποιείς? Ίσως αν προσπαθούσες να βελτιώσεις τα ερωτήματα σου? Και πάλι, υποθετικά μιλώντας εαν είναι το παραπάνω σενάριο. Φιλικά, Άγγελος
__________________ Always Look on the Bright Side of Life! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Άνοιγμα φακέλου | kouk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 18-11-15 21:10 |
| [VBA] Άνοιγμα σε Web Browser | dmarop | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 07-09-13 15:39 |
| [ Εκθέσεις ] Πρόβλημα στο άνοιγμα | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 26-03-12 18:45 |
| Πρόβλημα στο άνοιγμα | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-02-12 07:10 |
| Άνοιγμα φόρμας με F5 | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-04-10 17:05 |
Η ώρα είναι 00:46.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο