| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Τάσο ήσουν αναλυτικότατος. Μόλις βρω χρόνο θα μελετήσω όλα αυτά που μου έγραψες. Νομίζω ότι θα μου φανούν χρήσιμα και σε άλλα πράγματα που θέλω να φτιάξω. Σ'ευχαριστώ πολύ!!! |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους! Σάκη ο κώδικας που υπάρχει στο μήνυμα σου: Κλείνει την αρχική φόρμα "Pelates". Ανοίγει τη φόρμα "Edit_Pelates" με κριτήριο το ID της τρέχουσας εγγραφής της αρχικής ("Pelates") που το έχεις βάλει προηγουμένως στη μεταβλητή stLinkCriteria. Ο δικός μου κώδικας δεν κάνει ακριβώς τα ίδια με τον δικό σου. Τι κάνει ο κώδικας αυτός : Δεν κλείνει τη φόρμα πελάτες. Έτσι, τυχόν μεταβλητές που έχουν δηλωθεί στον κώδικα της φόρμας παραμένουν ως έχουν για περαιτέρω χρήση. Αποθηκεύει τυχόν μη αποθηκευμένη εγγραφή για να μπορέσει να την εμφανίσει στη φόρμα "Edit_Pelates". Ανοίγει τη φόρμα "Edit_Pelates" σε παράθυρο διαλόγου αποκλείοντας έτσι κάθε ενέργεια σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της εφαρμογής εκτός από την ίδια τη φόρμα. Παράλληλα, επειδή φόρμα "Edit_Pelates" σε παράθυρο διαλόγου, ο κώδικας που την άνοιξε διακόπτεται και θα συνεχίζει να εκτελείται μόνο όταν εκείνη κλείσει. Στη συνέχεια της εκτέλεσης του κώδικα θα γίνει ανανέωση των δεδομένων της φόρμας "Pelates" και αν έχει δημιουργηθεί νέα εγγραφή θα την επιλέξει. Αν στη φόρμα εφαρμόζεται μια ταξινόμηση σε κάποιο πεδίο τότε δεν είναι απαραίτητο η τελευταία εγγραφή που καταχωρήθηκε να βρίσκεται στο τέλος. Με γνώμονα τα παραπάνω και μην γνωρίζοντας τον τρόπο που περιορίζεις την επεξεργασία της αρχικής φόρμας, αλλά και τη δόμηση της βάσης, σου έστειλα όπως είπα αυτόν τον "γενικευμένο κώδικα". Όσο για το φίλτρο που δεν θέλεις να εφαρμόζεται στη φόρμα "Edit_Pelates" θα πρέπει να τροποποιηθεί ο κώδικας στη φόρμα "Pelates" αλλά και να προστεθεί ο παρακάτω κώδιικας στη φόρμα "Edit_Pelates": Κώδικας: Private Sub Form_Load()
Dim rs As Object, CurrentID As Long
CurrentID = Nz(Me.OpenArgs)
If CurrentID = 0 Then
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
Else
Set rs = Me.Recordset.Clone
rs.FindFirst "[kwdikos_pelati] = " & CurrentID
If Not rs.EOF Then Me.Bookmark = rs.Bookmark
rs.Close
End If
End Sub
Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Άνοιγμα φόρμας επιλέγοντας εγγραφή | noname | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 18-02-16 10:39 |
| Μετάβαση απο σύνθετο πλαίσιο σε εγγραφή | soc07 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 25-02-11 11:23 |
| [ Φόρμες ] ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ | gregory_m | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 27-09-10 22:26 |
| Άνοιγμα φόρμας με F5 | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-04-10 17:05 |
| Κενή εγγραφή στο τέλος συνεχούς φόρμας | stavros2244 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 09-04-10 07:45 |
Η ώρα είναι 17:35.

Υβριδικός τρόπος