| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. Στον πίνακά μου υπάρχει ένα πεδίο που παίρνει τιμές ναι / όχι. Αναλόγως με την τιμή αυτή το ερώτημά που έχω δημιουργήσει μου επιστρέφει τις ανάλογες τιμές. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν παίρνω τις σωστές απαντήσεις γιατί όπως διαπίστωσα στην φόρμα μου σε ορισμένες εγγραφές αντί να υπάρχει τσεκαρισμένη ή όχι η επιλογή μου για το ναι/όχι , είναι απλά γκρίζο. Τι πρέπει να κάνω για να το αποφύγω αυτό. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Μιχάλη, γκρίζο σημαίνει απενεργοποιημένο ; Αν ναι, καλά κάνει η access! Με εκτίμηση Νϊκος Δ. |
|
| |||
| |||
|
Νίκο καλησπέρα. Το γκρίζο σημαίνει απενεργοποιημένο. Το πρόβλημα δημιουργείται ότι στον πίνακα υπήρχαν εγγραφές όταν δημιούργησα την επιλογή του ναι/όχι. Από αυτές το μεγαλύτερο ποσοστό είναι όχι (αφού εγώ δεν επέλεξα κάτι) αλλά σε μερικές εμφανίζεται το γκρίζο. Επίσης και σε νέες εγγραφές υπάρχει αυτό το πρόβλημα. |
|
| ||||
| ||||
|
Εφόσον με κώδικα δεν επηρεάζεις (ενεργοποίηση/απενεργοποίηση) τα δεδομένα του πίνακα, γύρισε πίσω στο backup και ξανα-δημιούργησε το πεδίο στον πίνακα. Μάλλον "σπάσιμο" έχεις είτε στον πίνακα είτε στη φόρμα. (αν δουλεύεις με access 2010 οι πιθανότητες είναι αυξημένες). Αν δεν έχεις backup, βγάλε τα δεδομένα σε Excel, διέγραψε τον πίνακα και την ΦΟΡΜΑ , φτιάξε νέο πίνακα, νέα φόρμα κ.ο.κ. Υ π ο μ ο ν ή ...... |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα! Μιχάλη πες μας:
Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Νίκο και Τάσο καλησπέρα και ευχαριστώ που ασχολείστε με το πρόβλημά μου. Νίκο έχω back up αλλά είναι λίγο παλιό (20 μέρες πριν) με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το χρησιμοποιήσω γιατί θα χαθεί σημαντικός όγκος δεδομένων. Μάλλον βλέπω να κάνω την δεύτερη επιλογή σου. Τάσο την επιλογή ναι / όχι την δημιούργησα με access 2007 και η εφαρμογή δουλεύει σε Η/Υ με access 2003 αλλά δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή το services pack , πιθανών το 3. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Μιχάλη, όταν το πλαίσιο ελέγχου είναι γκρίζο υπάρχει πιθανότητα στο αντίστοιχο πεδίο να έχουν αποθηκευτεί τιμές Null. Αφού θεωρείς ότι οι τιμές Null στην πραγματικότητα είναι τιμές False, δοκίμασε να λύσεις το πρόβλημα ως εξής: Στη σχεδία ση του πίνακα, αλλά και στο πλαίσιο ελέγχου στη φόρμα δώσε προεπιλεγμένη τιμή False (0). Με ένα ερώτημα ενημέρωσης «UPDATE Table1 SET Table1.checkField =0 WHERE Table1.checkField is Null». Φυσικά θα αντικαταστήσεις τα Table1 και checkField με τα πραγματικά. Φιλικά/Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] επιλογή έτους | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 24-12-13 22:36 |
| [Γενικά] Πρόβλημα εισαγωγής δεδομένων σε κελιά του Excel και πρόβλημα με συνάρτηση | ΣΟΦΙΑΖΩΤΟΥ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 02-12-13 13:14 |
| [Μορφοποίηση] Λίστες με επιλογή | starcctv | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 03-03-13 00:19 |
| [Συναρτήσεις] Επιλογή αριθμών | gpentez | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-03-12 07:56 |
| [VBA] ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ | ΤΖΙΜΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 19-03-11 23:55 |
Η ώρα είναι 20:06.

Υβριδικός τρόπος