Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σας και καλή χρονιά! Έχω 2 πίνακες που έχουν μεταξύ τους σχέση 1-1. Το γέμισμά τους γίνεται από excel στο οποίο δεν ορίζεται κάποιο ID Ο 1ος μου πίνακας παίρνει PrimaryKey αυτόματα. Υπάρχει δυνατότητα στον 2ος πίνακα να αντιγράψω σαν primary key το κλειδί του 1ου; Ευχαριστώ πολύ... |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους
Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... Να σου εξηγήσω γιατί κατέληξα σε σχέσεις 1-1 Έχω να φτιάξω μια βιβλιογραφική βάση που έχει 3 τύπους δεδομένων Books BookSection Articles και οι τύποι αυτοί διαφέρουν σε λίγα πεδία... οπότε σκέφτηκα την δημιουργία ενός κεντρικού main πίνακσ (BookBase) και τριων ακόμα με τα διάφορα επιπλέον πεδία που συνδέονται με σχέση 1-1. Στο excel αυτά παριστάνονται σαν 3 διαφορετικά sheets Έχω επισυνάψει το σχήμα της βάσης. Όπως καταλαβαίνεις το πρόβλημά μου είναι να βρω τρόπο να παίρνουν οι περιφεριακοί πίνακες ίδιο ID με το Main.... Ελπίζω να το έκανα λίγο πιο συγκεκριμένο και να βρω μια λύση στο πρόβλημά μου.... ΥΓ. To excel συμπληρώνου dummy user. Η λέξη ID είναι κάτι σαν το ΕΤ.... Ευχαριστώ πολύ και πάλι.... |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα Δηλαδή τα κοινά πεδία να εμφανίζονται σε μια parent φόρμα και τα ιδιαίτερα πεδία να συμπληρώνονται σε υποφόρμες; Αν η απάντηση είναι ναί, σε κάθε περιφερειακό πίνακα πρόσθεσε ένα πεδίο επιπλέον το Idtblone, Idtbltwo Idtblthree που να είναι τύπου δεδομένων αριθμητικά και κύρια κλειδιά. Αυτά τα πεδία σύνδεσέ τα με το Id του κεντρικού πίνακα, το οποίο είναι επίσης κύριο κλειδί. Έτσι -εντελώς αυτόματα- οι περιφερειακοί σου πίνακες θα ενημερώνονται ως προς το κύριο κλειδί τους... Όμως! Αν αργότερα κάνεις χρήση ενός ερωτήματος, στο οποίο να συνυπάρχουν δεδομένα από τον κύριο και το περιφερειακό, το ερώτημα θα εμφανίζει δεδομένα μόνο στην περίπτωση που αυτά υπάρχουν και στους δυό πίνακες. Θέλω να πω ότι η σχεδίαση δεν είναι απλό θέμα αφού θέλει και γνώσεις και εμπειρία. Τα ξαναλέμε Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2ου ΠΙΝΑΚΑ | bdim20 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 23-10-14 12:33 |
[Γενικά] Αυτόματη ενημέρωση | ΤΕΟΔΩΡΟΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-11-13 07:00 |
[Excel07] Αυτόματη ενημέρωση αρχείου | vasi | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 28-07-12 09:16 |
[VBA] Αυτόματη ενημέρωση πίνακα | skapet155 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 18-08-11 07:05 |
Η ώρα είναι 06:44.