| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σας. Έχω βρει πολλές λύσεις στο forum και ελπίζω σε μια ακόμη. Έχω μια έκθεση στην οποία τα δεδομένα που εμφανίζονται στη "λεπτομέρεια" τα έχω μέσα σε πλαίσια (κουτάκια). Σε κάθε σελίδα χωρούν 10 εγγραφές. Όταν υπάρχουν λιγότερες εγγραφές, το υπόλοιπο της λεπτομέρειας μένει κενό. Γίνεται στο κενό της λεπτομέρειας να εμφανίζονται τα πλαίσια κενά; Δηλαδή να εμφανίζονται 10 πλαίσια, ανεξαρτήτως του αριθμού εγγραφών. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά.
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Γιώργο! Δεν γνωρίζουμε αν στην έκθεση σου υπάρχουν ομαδοποιήσεις δεδομένων για να σου προτείνουμε κάτι. Ένα παράδειγμα με δεδομένα 2 - 3 σελίδων θα μας διαφώτιζε. Περιμένουμε νέα σου. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα. Ανεβάζω ένα δείγμα και αν δείτε η έκθεση είναι κατά το ήμισυ κενή. Έχω 5 εγγραφές ενώ χωράει 10. Θα ήθελα στον υπόλοιπο χώρο να μου βάζει "κουτάκια" κενά. Ευχαριστώ.
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα στην παρέα Γιώργο, στη ΒΔ που επισυνάπτω, υπάρχουν δύο υλοποιήσεις του ζητούμενου. 1. Στην έκθεση «Φ/Α 1Χ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ» η υλοποίηση γίνεται σχεδιάζοντας, με κώδικα, ένα πλέγμα γραμμών στην έκθεση. Το πλέγμα είναι προσαρμοσμένο στη θέση και τις διαστάσεις των πλαισίων κειμένου (πεδίων) στην έκθεση, οπότε αν γίνουν αλλαγές θα πρέπει να γίνει νέα προσαρμογή. Κώδικας: Private Sub Report_Page()
Dim xo As Long, yo As Long, i As Long, x As Variant, a As Long
x = Array(20, 595, 1423, 5125, 6818, 7700, 9005, 11550)
yo = 5020: a = 710
For i = 0 To 7
Me.Line (x(i), yo)-(x(i), yo + 10 * a)
Next
For i = 0 To 10
Me.Line (x(0), yo + i * a)-(x(7), yo + i * a)
Next
End Sub
Στη ΒΔ έχει προστεθεί ο πίνακας «ReportTable», ο οποίος χρησιμοποιείται ως προέλευση των δεδομένων της. Με κατάλληλο κώδικα ο πίνακας φορτώνεται με τα πραγματικά δεδομένα και με τα αναγκαία εικονικά ώστε σε κάθε σελίδα της έκθεσης να έχουμε 10 εγγραφές. Κώδικας: Private Sub Report_Load()
Const LimitNumber = 10
Dim i As Integer
Dim RecCount As Integer
Dim DBs As DAO.Database
Set DBs = CurrentDb
DBs.Execute "DELETE * From ReportTable"
DBs.Execute "INSERT INTO ReportTable SELECT [ΠΛ 1Χ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ].* FROM [ΠΛ 1Χ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ]"
RecCount = DCount("*", "ReportTable")
RecCount = RecCount Mod LimitNumber
For i = RecCount + 1 To LimitNumber
DBs.Execute "INSERT INTO ReportTable ([Α/Α]) Values(999999999)"
Next
End Sub
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σας. Γιώργο και Τάσο, ευχαριστώ πολύ για τις λύσεις που μου δώσατε. Μάλλον θα χρησιμοποιήσω του Γιώργου γιατί μου είναι πιο εύκολο να την προσαρμόσω και στις υπόλοιπες εκθέσεις (μία για κάθε αγώνισμα). Για άλλη μια φορά ευχαριστώ. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Γιώργο, χαίρομαι που βοηθήθηκες! Για όσους ενδιαφέρονται Με αφορμή αυτό θέμα δημιουργήσαμε ένα σχετικό παράδειγμα στα χρήσιμα παραδείγματα της Access. O Σύνδεσμος: http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post8200 Στο παράδειγμα αυτό περιέχονται 2 Εκθέσεις. Η μια (rptOrdersGrouped) χρησιμοποιεί ομαδοποιημένα δεδομένα και η άλλη (rptProducts) απλά συμπληρώνει εγγραφές στην τελευταία σελίδα της έκθεσης. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Ταυτόχρονη σκίαση δύ πλαισίων κειμένων | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 31-12-16 21:04 |
| Εμφάνιση - Απόκρυψη στοιχείων σε έκθεση | pctechdr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-06-15 22:38 |
| [ Εκθέσεις ] οριζόντια εμφάνιση εγγραφών σε έκθεση | octapus | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 21-08-14 07:39 |
| Έκθεση για εμφάνιση οφειλών σε πελατολόγιο | choulio19 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 17-04-12 11:41 |
| [Μορφοποίηση] Excel Μορφοποίηση Πλαισίων Κειμένου | dream-garden | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-04-11 14:45 |
Η ώρα είναι 07:27.

Υβριδικός τρόπος