| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους Έχω το εξής πρόβλημα, έχω 2 βάσεις όπου περιέχουν από ένα πίνακα στη βάση Α έχω όλα τα στοιχεία των μετρήσεων που κάνω και στη βάση Β θέλω να αντιγράφετε από μόνο του η τελευταία ημρ/νια της Α που έκανα καταχώρηση και να σβήνει την προηγούμενη. Σας ευχαριστώ πολύ όλους |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Χρήστο! Θα προτείνω κάτι σχετικά απλό. Έστω ότι στη βάση-πηγή υπάρχει ο πίνακας Table1 από τον οποίο θέλεις να εμφανίζεις τις εγγραφές με την πιο πρόσφατη ημερομηνία σε κάποια άλλη βάση. Το πεδίο της ημερομηνίας που σε ενδιαφέρει έχει το όνομα: DateandTimeCreation Δημιούργησε ένα ερώτημα δημιουργίας πίνακα και χρησιμοποίησε το παρακάτω κώδικα SQL: Κώδικας: SELECT Table1.ID, Table1.DateandTimeCreation INTO TableToLinkToExternalDatabase
FROM Table1
WHERE (((Table1.DateandTimeCreation)=DMax("[DateandTimeCreation]","[Table1]")));
που περιέχει εγγραφές με την πιο πρόσφατη ημερομηνία και μπορείς να τον συνδέσεις με κάποια άλλη βάση. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τον παρακάτω κώδικα SQLπου δημιουργεί/αντικαθιστά τον πίνακα TableToLinkToExternalDatabase (θα πρέπει να υπάρχει εκεί ο πίνακας) στη βάση με τη διαδρομή 'E:\Desktop\MyTargetDB.mdb' : Κώδικας: SELECT Table1.ID, Table1.DateandTimeCreation INTO TableToLinkToExternalDatabase IN 'E:\Desktop\MyTargetDB.mdb'
FROM Table1
WHERE (((Table1.DateandTimeCreation)=DMax("[DateandTimeCreation]","[Table1]")));
Αν θέλεις κάτι άλλο, δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες. Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 10-08-11 στις 09:47. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Τάσο ευχαριστώ για που απάντησες στο πρόβλημα μου. Θα τις κοιτάξω τις λύσεις που μου έδωσες για να δω ποια μου είναι ποιο εύχρηστη . Και πάλι ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα και πάλι Τάσο δυστυχώς δεν τα κατάφερα να το κάνω αν μπορείς να το κάνεις εσύ σε όποια στήλη θέλεις από τον πίνακα ισοζύγιο .Μετά θα το αλλάξω εγώ ευχαριστώ. |
|
| ||||
| ||||
|
Χρήστο δες στο συνημμένο το ερώτημα δημιουργίας πίνακα και προσάρμοσε το στα μέτρα σου. Το ερώτημα αυτό κάθε φορά που το εκτελείς δημιουργεί έναν πίνακα στην ίδια βάση του οποίου τα δεδομένα θα μπορείς να τα εμφανίζεις στην άλλη σου βάση χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της σύνδεσης εξωτερικών δεδομένων. Δες τον παρακάτω σύνδεσμο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με "Σύνδεση σε δεδομένα μιας άλλης βάσης δεδομένων της Access": Εισαγωγή ή σύνδεση δεδομένων με δεδομένα σε άλλη βάση δεδομένων της Access - Access - Office.com Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα στην παρέα Χρήστο, δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα το ζητούμενο. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, όπως: 1. Γιατί υπάρχουν δύο βάσεις; 2. Αν επιβάλλεται η ύπαρξη δύο βάσεων, γιατί δε δημιουργούνται συνδέσεις πινάκων, για να διευκολυνθεί η ανταλλαγή δεδομένων; Αφορμή για το μήνυμά μου είναι οι πολύ καλές και απλές λύσεις, για την προσπέλαση δεδομένων από μια εξωτερική βάση, που πρότεινε ο φίλος μου Τάσος. Στο παράδειγμα που επισυνάπτω, υπάρχει μια κάπως διαφορετική προσέγγιση. Συγκεκριμένα η ΒΔ «InsertFromIsozygio.mdb» με ένα ερώτημα επιλογής λαμβάνει τα επιθυμητά δεδομένα από τον πίνακα «ΙΣΟΖΥΓΙΟ» της εξωτερικής ΒΔ «Isozygio.mdb» και τα εμφανίζει σε μία φόρμα. Το ερώτημα επιλογής σε μορφή SQL είναι: Κώδικας: SELECT TOP 1 ΙΣΟΖΥΓΙΟ.* FROM ΙΣΟΖΥΓΙΟ IN 'C:\InsertData\isozygio.mdb' ORDER BY ΙΣΟΖΥΓΙΟ.[ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ] DESC , ΙΣΟΖΥΓΙΟ.[Αναγνωριστικό ] DESC; Για να δοκιμάσουμε το παράδειγμα, χωρίς αλλαγές, αφού αποσυμπιέσουμε το αχρείο που επισυνάπτω, θα πρέπει να αντιγράψουμε το φάκελο που θα δημιουργηθεί «InsertData» (περιέχει τα αρχεία Isozygio.mdb, «InsertFromIsozygio.mdb») στο φάκελο «C:\». Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα και πάλι σας ευχαριστώ και τους δύο για τις λύσεις που μου δώσατε το πρόβλημα μου λύθηκε και πάλι σας ευχαριστώ
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Τιμές πεδίων | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 12-02-15 18:13 |
| [ Φόρμες ] Αντιγραφή πεδίων | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 17-04-13 23:52 |
| [ Φόρμες ] Αντιγραφή μερικών πεδίων από μια ΒΔ σε άλλη ΒΔ | skapet155 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 18 | 13-02-13 16:31 |
| [ Φόρμες ] Αντιγραφή πεδίων σε νέα εγγραφή | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 23-06-11 17:12 |
| [ Φόρμες ] Αντιγραφή πεδίων στην Access | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-10-10 20:32 |
Η ώρα είναι 09:56.

Υβριδικός τρόπος