| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους τους φίλους του φορούμ Μια βοήθεια σε κώδικα module Εχω μια βάση και θέλω να βγάζει τα γενέθλια με την έκκίνηση της εφαρμογής σε μήνυμα.ναι η όχι να ανοίξει κάποια φόρμα. Το έχω κάνει με άλλο τρόπο όπου και φαίνεται στην βάση που θα ανεβάσω. Εχω όμως και ένα άλλο τρόπο και έχω τα εξής 1. module BasAutoExecBirthDay 2. TblParameter 3. TblCustomer 4. Η φόρμα Διαχείριση Εmails (Δεν υπάρχει ακόμη) Μήπως γνωρίζει κανείς πώς θα συντάξω τον κώδικα στο module ώστε να βγάζει μήνυμα σήμερα εχουν τα γεννέθλια να ανοίξει η φόρμα Διαχείριση Εmails; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Φιλικά/Αλέξανδρος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Αλέξανδρε, άλλαξε τον κώδικα στο module BasAutoExecBirthDay με τον ακόλουθο: Κώδικας: Option Compare Database
Option Explicit
'Ρουτίνες που ενεργοποιούνται με την έναρξη της εφαρμογής
Public Sub sShowNameBirthDay()
'Ρουτίνα που εμφανίζει τα γεννέθλια των πελατών
Dim i As Integer, TmpName As String
Dim RcdNames As New ADODB.Recordset
Dim Response As Integer
Const CnstNameTable As String = "[TblBirthDay query]"
RcdNames.Open "Select * From " & CnstNameTable & ";", CurrentProject.Connection, adOpenDynamic
If Not (RcdNames.EOF And RcdNames.BOF) Then
RcdNames.MoveFirst
Do While Not RcdNames.EOF
i = i + 1
If i > 1 Then
TmpName = TmpName & vbCrLf & i & "." & RcdNames.Fields("LastName")
Else
TmpName = i & "." & RcdNames.Fields("Lastname")
End If
RcdNames.MoveNext
Loop
Response = MsgBox("Καλημέρα, σήμερα έχουν τα γεννέθλιά τους : " & vbCrLf & TmpName _
& vbNewLine & "Να ανοίξει αυτόματα η διαχείριση των Emails", vbYesNo, "Διαχείριση Emails")
'Εδώ είναι ο κώδικας για το άνοιγμα της φόρμας Emails
'if responce=vbyes then docmd.OpenForm "frmEmails"
End If
RcdNames.Close
End Sub
Ένα MsgBox μπορεί να εμφανίσει περιορισμένο κείμενο, οπότε αν έχουν πολλοί γενέθλια, ενδέχεται να μη εμφανιστούν όλοι. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Γιώργο Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.Πιστεύω με αυτο τον τρόπο η βάση είναι πιο ευέληκτη και γρήγορη απο ότι πρίν με ερωτήματα. Ευχαριστώ και καλό μεσημέρι Φιλικά/Αλέξανδρος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Διόρθωση-αλλαγή σε κώδικα ρουτίνας | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 07-10-13 12:06 |
| Διόρθωση σε ερώτημα | comsup | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 20-02-13 22:20 |
| Kώδικας σε module | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 22-10-12 13:50 |
| Διόρθωση κώδικα | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 13-06-11 08:14 |
| [Γενικά] Διορθωση κωδικα | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 13-01-11 07:30 |
Η ώρα είναι 09:42.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο