| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα και καλό Δεκαπεντάγουστο να έχουμε με υγεία.Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω στα αγαπητά μέλη. Έχω ένα πίνακα με τα πεδία:[ΑΡ_ΜΗΤΡΩΟΥ] πρωτεύον κλειδί, [ΕΠΩΝΥΝΟ],[ΟΝΟΜΑ],[ΑΦΜ] κτλ. Τα στοιχεία αυτά τα έχω περάσει σε μια μονή φόρμα. Θέλω όταν πηγαίνω σε νέα εγγραφή στη φόρμα να μου κάνει έλεγχο για διπλότυπη τιμή όσο αφορά στο πεδίο ΑΦΜ εμφανίζοντας το εξής διαμορφωμένο μνμ:<Υπάρχει ήδη το ΑΦΜ> και δίπλα εφόσον γίνεται το ΕΠΩΝΥΜΟ και το ΟΝΟΜΑ εκείνου που έχει το ίδιο ΑΦΜ Με εκτίμηση Τζίμης. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Τζίμη ο ασφαλέστερος τρόπος αποτροπής διπλότυπων ΦΠΑ είναι στη σχεδίαση του πίνακα να ορίσεις την ιδιότητα «Με ευρετήριο» του πεδίου ΦΠΑ σε: Ναι(Δεν επιτρέπονται διπλότυπα). Αν επιμένεις στο ζητούμενο πρόσθεσε στη φόρμα σου τον κώδικα, αφού αλλάξεις το Table1 με το όνομα του πίνακά σου: Κώδικας: Private Sub ΑΦΜ_BeforeUpdate(Cancel As Integer)
Dim x As Variant
x = DLookup("[ΕΠΩΝΥΜΟ] & "" "" & [ΟΝΟΜΑ]", "Table1", "[ΑΦΜ]='" & Me.ΑΦΜ & "'")
If Not IsNull(x) Then
MsgBox "Υπάρχει ήδη το ΑΦΜ: " & Me.ΑΦΜ & vbCrLf & _
"Ανήκει στον: " & x, vbCritical + vbOKOnly, "Προσοχή"
Cancel = True
End If
End Sub
|
|
| |||
| |||
|
Γιώργο ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκρισή σου.Στο συμβάν πρίν από την ενημέρωση της φόρμας υπάρχει ήδη ένα άλλο συμβάν που έχω ορίσει.Υπάρχει κάποιο πρόβλημα ως προς αυτό; Το άλλο που θέλω να σε ρωτήσω τα πεδία ΕΠΩΝΥΜΟ και ΌΝΟΜΑ στη φόρμα έχουν άλλα ονόματα |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο έβαλα την υπορουτίνα μαζί με την άλλη και λειτουργούν σωστά.Όμως όταν κάνω κάποιες αλλαγές σε εγγραφές καλείται η πρώτη υπορουτίνα και εν συνεχεία αυτή που μου έδωσες.Πως μπορώ σε μεταβολές εγγραφών να μην εκτελείται η δεύτερη.Μάλιστα σε άλλο παράδειγμα που έκανα με μια υπορουτίνα σε αλλαγές εγγραφών εκτελείται, ενώ κατι τέτοιο δε το θέλω. Ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΤΖΙΜΗΣ : 02-08-11 στις 13:53. |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο τελικά έβαλα την υπορουτίνα στο συμβάν πριν από την ενημέρωση του πεδίου ΑΦΜ.Δεν το είχα προσέξει από την αρχή. Θερμά ευχαριστώ διότι κάθε φορά παίρνουμε μαθήματα |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [VBA] Έλεγχος και συμπλήρωση Α.Φ.Μ. | Spirosgr | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 19-09-16 12:33 |
| Έλεγχος Ποσού | thanosgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-02-16 13:26 |
| Διπλότυπη Εγγραφή | choulio19 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 25-05-14 18:10 |
| [Γενικά] Διπλότυπη εμφάνιση Unicode σε διαφορετικούς χαρακτήρες γραμμάτων | alex | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 09-05-14 08:27 |
| ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 12-03-10 18:58 |
Η ώρα είναι 10:30.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο