| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Καλησπέρα Γιώργο. Δημήτρη καλώς όρισες Θα το προσπαθήσω και όπου βρώ δυσκολία θα επανέλθω.Καθότι λίγο αργόςΕαν υπάρχει καμμια νεότερη ιδέα ή σκεπτικό για την δομή ενημέρωστε . Φιλικά Αλέξανδρος |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Το πεδίο FPAID και το πεδίο τιμή ή καθαρή αξία (ένα από τα 2) που ανάφερα θα πρέπει να υπάρχουν στους πίνακες με τις κινήσεις. Σαφώς και στον πίνακα των συντελεστών το ΦΠΑ μπορεί να είναι πρωτέυον κλειδί όπως αναφέρεις. Οι πίνακες ΦΠΑ, ΔΩΜΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ_ΠΑΡΟΧΗΣ ειναί πιθανώς οκ. Στην κάθε παροχή μπορούμε να έχουμε συνδέσει έναν κωδικό ΦΠΑ. ΠΧ παροχή ΒΑR φπα 23% , ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ 13% και κοκ. Αυτό βοηθά για να περάσει αυτόματα το ΦΠΑ στην κίνηση. Το ότι δηλώνουμε το ΒΑR 23% είναι το τρέχον ΦΠΑ η το προτεινόμενο όπως ανέφερα. Η τελική αποθήκευση του συντελεστή θα βρισκεται στην κίνηση της παροχής. Σήμερα έχω δηλωμένο συντελεστή 23% και κάνω κινήσεις που παίρνουν το 23% αύριο αλλάζω τον συντελεστή στον πίνακα με τα είδη των παροχών σε 24% και από έκει και στο έξης θα καταχωρούνται παροχές με 24%. Η ονομασία FPAID είναι ενδεικτική. Θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο συντελεστης που προανάφερες. Δεν διαφωνώ σ'αυτό Το όλο σχόλιο έγινε γιατί ο ALEX δεν έχει συντελεστή ΦΠΑ στο αρχείο ή στα αρχεία με τις κινήσεις. ------- 1.Eχω ένα πίνακα Παροχές και έχω δώσει σε αυτόν τα στοιχεία. IDΠαροχή, ΕίδοςΠαροχής,ΤιμήΜονάδας, ID Συντελεστή ΦΠΑ 2.Μετά ένα πίνακα όπως έχεις Πελάτες Παροχές ΗμερΠαροχής, CustomerID, ΠαροχήID, Ποσότητα ,Ανενεργός,RoomID,IDPliromis -------------- Δεν μας αρκεί από το παροχήID του 2ου πίνακα να οδηγούμαστε στον συντελεστή ΦΠΑ μέσο του ID Συντελεστή ΦΠΑ Το ίδιο ισχύει και γα το ΤιμήΜονάδας Αυτά και τα 2 πεδία πρέπει να υπάρχουν και στον πίνακα 2 |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Πρέπει οποσδήποτε στους πίνακες παροχών, ενοικιάσεων δωματίων και ότι άλλο πίνακα χρησιμοποιείς με ΦΠΑ να υπάρχει πεδίο ΦΠΑ και πεδίο Αξίας (η αντί για αξία αρκεί ποσότητα και τιμή) αφου η αξία θα προκύπτει από το γινόμενο τους. Περιμένουμε νέα σου |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Επειδή δεν έχει όλη τη βάση φαντάζομαι θα κρατάει κάπου αρχείο τιμολογίων και αποδείξεων οπότε θα μπορεί να πάρει στοιχεία από εκεί. Αν όχι κακώς. Θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν πίνακα Ιστορικό κινήσεων οποίος θα ενημερώνεται με τα στοιχεία τιμολογίου ή απόδειξης κατά την εκτύπωση (προσοχή θέλει έλεγχο για διπλές ενημερώσεις) Φιλικά Δημήτρης |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Πως βγαίνουν οι αριθμοί τιμολογίων/αποδείξεων? Φιλικά Δημήτρης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα. Δημήτρη (Dimmag) δεν κρατάω αρχείο με τα παραστατικά η με την απόδειξη αλλά κρατάω αρχείο αφίξεων, Αρχείο παροχών και Αρχείο Πληρωμών. Αριθμοί τιμολογίων και αποδείξεων εννοείς αυξοντα αριθμό; Ή τα νούμερα που βγαίνουν στην έκθεση; Εχω ανεβάσει τις εκθέσεις απόδειξης και τιμολογίου. Απο εκεί φαίνεται και ο τρόπος που αντλώ τα στοιχεία από την φόρμα κινήσειςΠελάτη. Τελικά έκανα κάποιες αλλαγές με το φπα παροχών. Με το φπα δωματίων δεν έκανα τίποτα. Στο φίλο Δημήτρη CH Ανεβάζω τις αλλαγές που έκανα. Ρίξε μια ματιά είναι σωστός ο τρόπος; Οι αλλαγές έγιναν στον πίνακα παροχές και φόρμα παροχές. Πρώτα καταχωρώ τους συντελεστές που πιθανόν να χρησιμοποιήσω. Μετά καταχωρώ από την φόρμα παροχών το είδος παροχής με την τιμή και το φπα που ανήκει το κάθε είδος. Στην δευτερεύουσα φόρμα καταχώρισης παροχών έβαλα και εκει πεδίο FPAID. Eπίσης στο ερώτημα ΠελάτεςΠαροχές query έβαλα και εκεί και Τιμή μονάδας και FPAID. Ετσι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους συντελεστές παροχών. Απο την φόρμα πελάτεςπαροχές όπου αποθηκεύεται η εγγραφή βλέπουμε και τον συντελεστή που αντιστοιχεί για κάθε παροχή. Το ποσό διαμονής αποθηκεύεται στον πίνακα tblPoomsLet . Εδώ δεν ξέρω πώς να το κάνω. Μήπως στην φόρμα κινήσεις Πελάτη πρέπει να βάλω FPAID και μετά; Φιλικά Αλέξανδρος |
|
| |||
| |||
|
Kαλησπέρα και από εμένα Αλέξανδρε τα βασικά πεδία που πρέπει να έχεις όπως πρωτοανάφερε ο Δημήτρης και συμφωνήσαμε και εγω και ο Γιώργος είναι το ΦΠΑ και η τιμή στους πίνακες ΠελάτεςΠαροχές και TblRoomsLet. Από εκεί και πέρα το τι τιμές θα παίρνουν αυτά τα πεδία θα έρχονται ως αρχικές ή προτεινόμενες αν θέλεις από τους πίνακες Παροχές και tblRooms οι οποίοι πίνακες θα είναι συνδεδεμένοι με τον πίνακα των συντελεστών ΦΠΑ TblFPAItems. Το αν οχρήστης θα μπορεί να αλλάζει αυτές τις αρχικές τιμές είναι δική σου απόφαση. Άρα συνοψίζοντας δημιουργείς αυτά τα 2 πεδία στους πίνακες ΠελάτεςΠαροχές και TblRoomsLet και κανονίζεις αυτά να πέρνουν τιμές βάση αυτών που έχεις δηλώσει στους πίνακες Παροχές και tblRooms. Δεν έχω χρόνο αυτή την στιγμή να κάνω τις αλλαγές. Προσπάθησε λίγο μόνος σου ή μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος άλλος. |
|
| |||
| |||
|
Οκ Δημήτρη Θα το προσπαθήσω και βλέπουμε Αλεχ |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Δημήτρη Δεν υπάρχουν παραστατικά.Καθότι το πρόγραμμα αυτό δεν το χρησιμοποίησα για την εφορία αλλά για δική μου χρήση.Ετσι όταν είσαι στην φόρμα κινήσεις πελάτη πριν αναχωρήσει ο πελάτης πατώντας το κουμπί εντολής τιμολόγιο η απόδειξη εκτύπωνει για εσωτερική χρήση την απόδειξη.Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι 10 δωμάτια κοβουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών ακριβώς σαν αυτή που έχω στην έκθεση.Το σωστό είναι να υπάρχει. Αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα νομίζω πως δεν έχει καμμιά σημασία αυτο.Διότι εγώ θέλω να βρίσκω το φπα των αποδείξεων παροχών δωματίων και των αποδείξεων παροχών των παροχών που κατανάλωσε κάθε πελάτης. Ο λογιστής κάθε 3 μήνες παίρνει το μπλόκ παροχή υπηρεσιών (Βαση Ν.......Αθεώρητα μετράει πόσες ενοικιάσεις έχω το ποσό το συγκεντρωτικο εάν για παράδειγμα είναι 5000 ευρώ τότε 5000/1.065=4694.8 επειδήήτο φπα είναι6.5% αφαιρεί 5000-4694.8=305.2Θα αποδώσω για τις ενοικιάσεις των δωματίων Εάν καταναλώσουν νερα τ με 13% δηλαδή ότι αντιστοιχεί για κάθε είδος παροχής. Αυτό όμως εγω εαν τα έχω καταχωρημένα στο πρόγραμα με ένα πάτημα κουμπιού η ο λογιστής μπαίνοντας στο πρόγραμμα αμέσως βλέπει πόσο φπα πρέπει να αποδώσω στην εφορία και δεν ψάχνει τα μπλοκάκια.Επειδή μέχρι τώρα δεν το είχα κάνει προσπαθώ με τις λίγε γνώσεις και με βοήθειες να αναβαθμίσω την βάση.Διαφορετικά αρχίζεις την βάση και διαφορετικά καταλήγεις.Ο σχεδιασμός είναι το βασικότερο.Γιατί οι μετατροπές μετα είναι δύσκολες και πρέπει να επέμβει εμπειρος προγραμματιστής ώστε να μην έχει μεγαλη απόκλιση απο την υπάρχουσα βάση ώστε να χρειάζεται πάλι στήσημο απο την αρχή. Σιγά σιγά θα φτάσω και μέχρι εκεί. Με σταθερούς συντελεστές το έχω κάνει και δούλευει Τώρα τι κάνουμε με τους συντελεστές που αλλάζουν; Φιλικά Αλέξανδρος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
Η ώρα είναι 20:51.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο