| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπερα σε όλο το forum Εχω φτιάξει ενα πελατολόγιο το οποίο το εχω συνδέσει με διάφορες άλλες φόρμες. Θέλω οταν μπαίνω στην καρτέλα ενός πελάτη η οπουδήποτε αλλού για να αντλήσω πληροφορίες να μην μου επιτρέπει να κάνω αλλαγές. Να είναι μόνο προβολή και όχι μεταβολή. Απο ότι εχω καταλάβει στην access αποθηκεύονται αυτόματα τα πάντα αλλά αυτό είναι πρόβλημα γιατί ο χρήστης μπορεί απο λάθος να κάνει μια αλλαγή. Μπορώ να "κλειδώσω" τις παλιές καταχωρήσεις με κάποιο τρόπο και αν θέλω να τις αλλάξω να δηλώνω κάποιον κωδικό? Κάπως πρέπει προστατεύσω τις καταχωρημένες μου κινήσεις. Ευχαριστώ πολύ |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, Να σαι καλα! Όσον αφορά το κουμπι του Δημήτρη το οποίο κλειδώνει την φόρμα τα έχω καταφέρει!! Απλά πρέπει να επιλέγω κάθε φορά να ενεργοποιούνται τα macros.Ευχαριστώ. οσον αφορά την προστασία μιας βάσης δεδομένων, υπάρχει τρόπος να μην μπόρει κάποιος να δεί τον κώδικα πισω απο τα macros, να μην μπορεί να δεί τους πίνακες, ούτε τις σχέσεις ουτε τίποτα; Μου έχουν πει οτι υπάρχει τρόπος να στειλεις μια βάση σε κάποιο και να την δουλέυει χωρις να έχει την office εγκατεστημένη Ευχαριστώ.. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Για τον Θοδωρή: θα γράψεις κάτω απο την εντολή Κώδικας: Me.AllowEdits = True Κώδικας: [Forms]![stoixeia]![Θυγατρική9].Form.AllowEdits = True Με εκτίμηση Νίκος Δ. Υστερολόγιο: Αγαπητέ Ανδρέα για να σε απαντήσω πρέπει να γράψω βιβλίο! Αντ΄ αυτού σε προτείνω να αγοράσεις ένα της Access και να διαβάσεις ώστε να καλύψεις στοιχειώδες υπόστρωμα γνώσεων. Η διαίρεση μιας βάσης δεδομένων και το κλείδωμα είναι χειρισμοί που πρέπει να τους μάθεις μόνος σου. Όταν με το καλό προχωρήσεις, τότε θα βοηθηθείς για να κάνεις εγκατάσταση μιας βάσης σε περιβάλλον RuntimeAccess. |
|
| |||
| |||
|
Γειά σου Νίκο, Εχω ήδη αρχίσει μαθήματα access. Επίσης έχω διαβάσει για το κλείδωμα που σε ρώτησα και έχω μάλλον έχω βγάλει μια άκρη! Σε ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους. Νίκο σε ευχαριστώ για τήν απαντηση σου αλλα αντιμετώπισα τα παρακάτω: 1. 1,1Εφάρμοσα το κώδικά σου στη βάση DOKIMASTIKO_1 Ανοιξα τη βάση και μετά το ξεκλείδωμα τροποποιούσα κανονικά τις εγγραφές και στις δύο φόρμες (κύρια και δευτρεύουσα). (όλα τέλεια). 1,2Πατόντας ξάνα κλέιδωμα η κύρια φόρμα κλείδωσε κανονικά αλλά η δευτερεύουσα έμεινε ανοιχτη για τροποποίση. Δεν κλείδωνε. 1,3Κάνοντας νέα εγγραφή στην κύρια φόρμα γινόταν κανονικά αλλα στη δευτερεύουσα με τίποτα (ούτε με ξεκλείδωμα). 2 2,1Εφάρμοσα το κώδικά σου στη βάση DOKIMASTIKO_2 και προσθεσα επίσεις κάτω από το Me.AllowEdits = False το παρακάτω: [Forms]![stoixeia]![Θυγατρική9].Form.AllowEdits = False. το ίδιο αλλά με False. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά αυτό που ακριβώς ήθελα. (δηλ. ξεκλείδωμα τροποποίηση των εγγραφών και στις 2 φόρμες μετά κλείδωμα και καμία τροποποίηση). 2.2Κάνοντας νέα εγγραφή αντιμετωπίζω και πάλι το πρόβλημα που σου περιγράφω στο 1,3. Νίκο μπορούμε: α) Ανοιγοντας μία φόρμα τα στοιχεία (κύριας & δευτερεύουσας φόρμας) να είναι κλειδωμένα. Μόνο με ξεκλείδωμα να τα αλλάζουμε και με το κλείδωμα πάλι να κλειδώνουν. Κλείσιμο άνοιγμα φόρμας τα στοιχεία πάλι είναι κλειδωμένα. (το κάνει). β) Ενώ τα στοιχεία είναι κλειδωμένα για επεξεργασία κάνοντας "νέα εγγραφή" να σου επιτρέπει στη κύρια αλλά και στη δευτερεύουσα φόρμα να γίνονται εγγραφές; (το κάνει μόνο στη κύρια φόρμα). γ) Μπορεί μετά από ξεκλείδωμα και επεξεργασια των στοιχείων της φόρμας (κύριας ή δευερεύουσας ή και των δύο μαζί) πηγαίνοντας στην "επόμενη εγγραφή" χωρίς να πατήσουμε κλείδωμα, τα στοιχεία της εγγραφή που άνοιξε να είναι πάλι κλειδωμένα. (Αυτό αν γίνεται γιατί από λάθος καμία φορά αλλάζουμε εγγραφή και αν δεν έχουμε κλειδώσει τα στοιχεία θα αλλάζουν). Ευχαριστώ. Συνημμένα |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Ό,τι παρουσιάζει το 2ο επισυναπτόμενο παράδειγμα που μας ανέβασες, είχα στο μυαλό μου και τίποτε περισσότερο. Βλέπω οτι γράφεις ένα καλό και ευκολοδιάβαστο κώδικα. Αν θες να αποκτήσεις έλεγχο σε περιβάλλον νέας εγγραφής, πρέπει -μάλλον- να χρησιμοποιήσεις την : Κώδικας: If Me.NewRecord Then ... Όμως! Όταν σε κάποιον δίνεις κωδικό πρόσβασης να ανοίξει την βάση σου και να κάνει αλλαγές, δεν καταλαβαίνω την αγωνία σου "μη κατά λάθος κάνει αλλαγές πηγαίνοντας στην επόμενη εγγραφή". ή δίνεις πρόσβαση ή δεν δίνεις! Σκέψου πιο απλά. Μάλλον άδικα βασανίζεσαι. Βέβαια, εσύ σχεδιάζεις... Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
|
| |||
| |||
|
Κατ' αρχήν Νίκο να σε ευχαριστήσω για το χρόνο σου και για τις συμβουλές σου. Θα δοκίμάσω την την συμβουλή που μου έδωσες και θα αναφέρω στο forum αποτελέσματα. Όσο για το κώδικα δεν είναι δικός μου αλλα τον είδα σε ένα συνημμένο του Δημήτρη "dimitris p". Ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Καλήσπερα σε όλους. Νίκο προσπάθησα να προσαρμόσω το κώδικα που μου έστειλες αλλα δε κατάφερα και πολλά. Δεν μπορώ να καταλάβω που κάνω λάθος. |
|
| |||
| |||
|
Αντώνη καλησπέρα, το ερώτημα σου έχει ήδη απαντηθεί. Πιθανότατα να έχει σβηστεί από το forum από ένα προβληματάκι που υπήρχε. Δεν θυμάμαι ποιος το είχε ανεβάσει (ας με συγχωρήσει) Κοίταξε και εδώ http://www.ms-office.gr/forum/access...dedomenon.html Φιλικά, Μάρω |
|
| |||
| |||
|
Μάρω καλησπέρα και σ ευχαριστώ για την ανταπόκριση... δεν θέλω να βάλω κωδικό χρήστη αυτό που θέλω να κάνω είναι να μην μπορεί κάποιος να αλλάξει τα δεδομένα που ήδη υπάρχουν.. αλλά με κάποιο κουμπί που θα πατάω να μπορώ να τα αλλάξω μόνο εγώ.. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Ασφάλεια] κλείδωμα εγγραφών | vala | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 06-12-21 09:27 |
| [Excel07] Κλείδωμα φακέλου | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 16-04-12 21:18 |
| [ Ασφάλεια] Κλείδωμα ΒΔ | nvosnakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 28-02-12 22:49 |
| ΚΛΕΙΔΩΜΑ | balex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 06-04-11 22:28 |
| [Γενικά] Κλείδωμα .... | crc | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-04-10 19:26 |
Η ώρα είναι 10:43.

Υβριδικός τρόπος