Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!! ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΑΝΩ Η ΚΑΤΩ Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ? Ελπίζω να μπόρεσα να δώσω να καταλάβατε τι εννοώ!!! ![]() |
| |||
| |||
![]()
Ένας εύκολος τρόπος Αντώνη είναι να πας σε προβολή σχεδίασης και να αλλάξεις τη σειρά με σύρσιμο όπως ακριβώς θέλεις. Καλή Ανάσταση Φιλικά Τζίμης. |
| |||
| |||
![]()
ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΖΙΜH ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕXEIΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ !!! ΙΣΟΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ, ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ BAΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ ΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΧΩ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΜΕ TΠT!! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ !!! |
| |||
| |||
![]()
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕΡΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΜΙΑ ΣΤΗΛΗ ΑΠΟ "ΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΙΝΑΚΑ ΣΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΙΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΩ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΓΙΝΕΤΕ?
|
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Αντώνη! Σε επίπεδο Access δεν υφίσταται και δεν υποστηρίζεται μια τέτοιου είδους ενέργεια. Ακόμα όμως κι αν γίνεται (με χρήση VBA πχ.), θα πρέπει να ασχοληθείς αρκετά για να δημιουργήσεις αυτό τον αυτοματισμό. Χωρίς να ξέρουμε τι θέλεις να επιτύχεις με τη μέθοδο μεταφοράς - απόθεσης για τη μετακίνηση/αντιγραφή μιας στήλης δεν μπορούμε να σου προτείνουμε κάποια πραγματοποιήσιμη λύση. ΥΓ. Μήπως η Excel σου λύνει το πρόβλημα;; Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
ΤΑΣΟ ΔΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ !!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΠΑΝΤΩΣ!! ΑΝ ΕΞΗΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΣΤΩ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ![]() ![]() Drag-N-Dropper for MS Access from Peter's Software TO ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Download dd.zip |
| |||
| |||
![]()
Στήλη δεν γινετε με τιποτε λογω του οτι αν μεταφερεις το ονομα στον δευτερο πινακα τι θα γινει με τις αλλες στηλες θα μεινουν κενες...? Γραμμη ναι μπορεις να μεταφερεις η να νατιγραψεις με χρηση λιγου κωδικα Οχι ομως με μεθοδο drag and drop που θελει αρκετη δουλεια Στην περιπτωση αυτη θα πρεπει να αγορασεις το πακετο φανταζομαι Πες μας τι ακριβως θελεις Ακομη και στο παραδειγμα του software αυτο που μεταφερει ειναι γραμμες δεδομενων Καλη Ανασταση Δημητρης |
| |||
| |||
![]()
ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ !! ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΩ ΣΕΙΡΕΣ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ KIRO ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΙΣ ACCESS !!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ? |
| |||
| |||
![]()
Δες λιγο το παραδειγμα που παραθετω Πες μου αν σε βολευει λειτουργικα Φιλικα Δημητρης |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα! Γι αυτούς που ήδη διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις, επισυνάπτω ένα γενικό παράδειγμα "Drag & Drop" σε περιβάλλον Access (με μικρές τροποποιήσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην Excel). Έχει πάρα πολλά περιθώρια εξέλιξης και προσαρμογής. Χρησιμοποιείται το αντικείμενο ListView από τo Στοιχείο ActiveX MSCOMCTL.OCX (..\windows\system32\MSCOMCTL.OCX). Η αναφορά VBA ( Microsoft Windows Common Controls 6.0 (SPx) ) φαίνεται στην παρακάτω εικόνα: ![]() Το παράδειγμα προϋποθέτει το εν λόγω αντικείμενο να είναι καταχωρημένο στο μητρώο των Windows για να λειτουργήσει. Αν δεν τηρείται η προϋπόθεση αυτή, μπορείτε στο παράθυρο εκτέλεσης (Windows +R) να πληκτρολογήσετε: regsvr32 \windows\system32\MSCOMCTL.OCX προκειμένου να γίνει η καταχώρηση στο μητρώο των Windows. Αν δεν υπάρχει το MSCOMCTL.OCX στον υπολογιστή σας μπορείτε να το αντιγράψετε από το συνημμένο, να το αποθηκεύσετε στη διαδρομή ...\system32\ και να το καταχωρήσετε στο μητρώο των Windows. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 25-04-11 στις 13:28. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Πίνακες ] Πολλαπλή αντιγραφή μιάς εγγραφής στον ίδιο πίνακα | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 05-10-16 22:38 |
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση χρωματος μιας στήλης με βαση το πρωτο κελί | tasoslamprinos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 06-03-16 13:55 |
[Γενικά] Μεταφορά όλων των κελιών μίας στήλης σε ένα κελί | andreask | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 02-11-12 12:41 |
[Excel07] Χρωματισμός στήλης | laziali21 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-08-11 16:00 |
Η ώρα είναι 12:11.