Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-03-12, 17:36
Το avatar του χρήστη Tasos
Tasos Ο χρήστης Tasos δεν είναι συνδεδεμένος
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Αγαπητή Ανθή, αφού δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο συγχώνευσης αλληλογραφίας του
Word, σού ετοίμασα ένα αρχείο *.accdb που με πάτημα ενός κουμπιού εξάγει το ενσωματωμένο έγγραφο Word (συνημμένο στον πίνακα tblWordDoc, το ανοίγει και στα κελιά των πινάκων θα μπορεί να συμπληρώνει τις τιμές των πεδίων της φόρμας ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ_ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ.

Και λέω θα μπορεί επειδή προηγουμένως πρέπει να περαστεί η θέση κάθε κελιού στον πίνακα του Word στην ιδιότητα Ετικέτα (Tag) του αντίστοιχου πεδίου της φόρμας στην Access.

Η ιδιότητα Ετικέτα βρίσκεται στο φύλλο ιδιοτήτων του πεδίου και στην καρτέλα "Άλλα".

Κάνε λοιπόν τα εξής.
Άνοιξε το συνημμένο του παραδείγματος και πάτησε το κουμπί Δημιουργία Word στη φόρμα.

Στο διάλογο που θα εμφανιστεί θα πρέπει να επιλέξεις το φάκελο που θέλεις εξαχθεί το έγγραφο Word.

Θα δεις ότι τα 4 πρώτα κελιά του δεύτερου πίνακα περιέχουν την τιμή "Δοκιμή".

Η θέση του πρώτου κελιού που περιέχει την τιμή "δοκιμή" στον πίνακα είναι η 2,3 που σημαίνει Γραμμή 2 και στήλη 3.

Αυτή την τιμή (2,3) την έχω περάσει στην ετικέτα του αντίστοιχου πεδίου στη φόρμα της Access (Abamectintel). Ο κώδικας διαβάζει την τιμή αυτή από την ιδιότητα "Ετικέτα" του πεδίου έτσι "ξέρει"σε ποιο κελί θα δώσει την τιμή του πεδίου.

Το ίδιο έχω κάνει και σε κάποια ακόμα πεδία της φόρμας που τα έχω σημαδέψει με πορτοκαλί χρώμα φόντου ( θα πρέπει να διορθώσεις το χρώμα και τους τύπους τους ).

Αυτά από την πλευρά μου.

Εσύ τώρα, θα πρέπει να κάνεις τα παραπάνω στα υπόλοιπα πεδία που βρίσκονται στη λεπτομέρεια και στην κεφαλίδα της φόρμας πού η τιμή τους θα εμφανίζεται στο έγγραφο Word.

Καλή συνέχεια!

Τάσος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip test.zip (130,3 KB, 84 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 09-03-12 στις 17:55.
Απάντηση με παράθεση