01-06-11, 12:20
|
| Όνομα: Γιώργος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 18-06-2010
| |
Καλημέρα στην παρέα
Φίλε Ζαχαρία, βλέπω πρόοδο, αλλά έχεις πολύ δρόμο ακόμα.
1) Στον πίνακα «Pelatologio» το πεδίο «Kod_Pelati» μπορεί να είναι αυτόματης αρίθμησης, αλλά στον πίνακα «sumbolaia» ως εξωτερικό κλειδί, δε μπορεί. Πρέπει να είναι μεγάλος ακέραιος.
Όπως είναι ορισμένο (αυτόματης αρίθμησης) όταν προσθέτεις ένα συμβόλαιο δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του πελάτη για τον οποίο γίνεται.
2) Δεν είμαι ειδικός στα δάνεια αλλά νομίζω ότι η λογική της βάσης σου δεν είναι ξεκάθαρη.
Αν κατάλαβα καλά όταν υπογράφεται το συμβόλαιο δανείου θα πρέπει (ταυτόχρονα) στον πίνακα «Doseis» να καταχωρούνται τα συμφωνηθέντα ποσά των δόσεων και οι αντίστοιχες ημερομηνίες καταβολής.
Αν μία δόση πληρώθηκε ή όχι το διαπιστώνουμε από την ημερομηνία πληρωμής. Αν είναι κενή σημαίνει ότι δεν έχει πληρωθεί.
Αυτό το χαρακτηριστικό θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε όλους τους τύπους που υπολογίζουν το υπόλοιπο του δανείου και τις μέρες καθυστέρησης.
3) Πρόσθεσα μία σύνθετη φόρμα «frmPelatesDaneiaDoseis» που παρουσιάζει ένα απλό τρόπο καταχώρησης των πελατών, των συμβολαίων, κάθε πελάτη, και τις δόσεις για κάθε πελάτη και συμβόλαιο.
Ίσως κάποιοι άλλοι φίλοι να έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν περισσότερο με τη βάση σου και να σου δώσουν περισσότερο συγκεκριμένες οδηγίες.
Με εκτίμηση
Γιώργος
ΥΓ Φίλε Νίκο ψάχνω κ’ εγώ για δάνειο
|